Diş ağrısı

Diş ağrım başladı ev de nasıl bir önlem alabilirim yada doktora gitsem birşey yaparlar mı ?

Evinde sirke var ise gargara yapabilirsin miden bulanmaz ise uyuşturuyor dişi

1 Beğeni

Kokusuna bile dayanamıyorum canım ya karanfil çiğneyin tuzlu su ile gargara yapın diyor ama onu deneyecem bi de

Çok hafif karanfik yağı da kullanabilirsiniz ağrısını hafifletiyor. Benim doktorum 14-28 haftalar arasında diş tedavisi yaptorabileceğimi, koruyucu önlük giyinerek diş için röntgen de çekilebileceğimi söylemişti.

1 Beğeni

Karbonatı suyla macun haline getirip dişinizin üstüne bastırın Bi kaç dk sonra karbonatlı su ile gargara yapın yarım saat içinde etkisini gösteriyor

1 Beğeni

Sevgili Anne . Evde çare aramana gerek yok . İlk iş kadın doğum doktoruna gidiyorsun , seni muayene edip diş tedavisi görebilir raporunu alıyorsun . Daha sonra diş doktoruna gidip raporunla beraber muayene oluyorsun . Röntgen zaten çekmiyor ama şikayetine göre problemli dişini anlıyor . İşlem uygulanacağı zaman ise hamileler için özel üretilmiş adrenalinsiz lokal anestezi ilaçları var . Uyuşması uzun sürse de gayet de normal gibi uyuşturuyor . 1 hafta önce dişimi çektirdim ve ondan öncesinde bende senin gibi 2 ay çare aradım artık uyuyamıyordm . Resmen boşuna acı çekmişim çok şükür hiç bir problemim kalmadı . Ve şunu da ekleyeyim . Hamilelikte diş tedavisi ve diş bakımı çok önemli . Aksine benim kadın doğum doktorum beklediğim için bana çok kızmıştı . Çünkü enfeksiyon apse varsa bunun vücuda yayılması olağan bir durum . O yüzden ilk iş doktora gidiyorsun evde saçma formüller aramıyorsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Durumunuz varsa özele gidin yoksa randevu beklerken eczanelerde çocuklar ve hamileler için satılan dişinol tarzında anında uyuşturan spreyler var . İçeriği güvenilir . Kesinlikle tavsiye ediyorum . Ama bir hemşire olarak şunu da söylüyorum . Diş tedavisi olmaktan kesinlikle korkmayın :heart:

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum biran önce gidecem ve tedavi olacam uyutmuyor artık çok fenna birşey yaaa :cherry_blossom:

1 Beğeni