Kusura bakmayın fotoğraf atmak zorunda kaldım. Hamileliğimden beri dilim sürekli böyle kararıyor başta ara ara böyle olup duzeliyordu ama son bir aydır böyle düzelmedi. Yutkunurken sanki boğazıma kıl dolanmis gibi midem bulanıyor randevu bulamadığım için bir türlü gidemedim hastaneye benim gibi böyle bişey yaşayan var mı ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Hamilelikle alakalı mi yoksa farklı bir durum mu
Merhaba canım, bu durumu yaşaman gerçekten rahatsız edici olabilir. Hamilelikte dilde kararma bazı kadınlarda görülebilir ve genellikle hormonal değişiklikler, ağız sağlığı değişiklikleri veya yemek düzenindeki değişiklikler ile ilişkilidir. Ancak, boğazda kıl dolanması hissi gibi ek bir belirti, daha farklı bir durumu işaret ediyor olabilir.
Olası Nedenler:
-
Hamilelik ve Hormon Değişiklikleri: Hamilelik sırasında, vücudun hormonal yapısındaki değişiklikler, ağız içi florasında değişikliklere yol açabilir. Bu da bazen dilin kararmasına neden olabilir. Bu durum genellikle geçici olur.
-
Ağız Hijyeni: Ağız içindeki bakteriyel değişiklikler, ağız kuruluğu veya yetersiz ağız temizliği de dilde kararmaya neden olabilir. Hamilelikte bağışıklık sistemi değiştiği için, ağız hijyenine daha fazla dikkat edilmesi gerekebilir.
-
Geçici Diğer Durumlar: Özellikle mide bulantısı ve kusma gibi sorunlar, dilin kararmasına neden olabilir. Bunun yanında yutkunma zorluğu ve boğazda kıl dolanması hissi, bazen asit reflü veya gastrointestinal sorunlar ile ilişkilidir.
Ne Yapmalısın?
-
Dilini temiz tutmaya özen göster: Düzenli olarak dil temizliği yapmak, bu kararmayı azaltabilir. Dil temizleyici kullanarak, günlük ağız hijyenini arttırmak faydalı olabilir.
-
Doktorla Görüş: Eğer bu durum devam ederse veya başka belirtilerle birlikte olursa, bir doktorla görüşmek önemlidir. Bu durumun hamilelikten kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için doktorun en doğru bilgiyi verecektir.
-
Boğazdaki hissiyat için: Eğer yutkunmada zorluk devam ediyorsa ve mide bulantısı şikayetlerin artıyorsa, bu durumda asit reflü gibi mide problemleri de etkili olabilir.
Eğer bu durum rahatsız edici hale gelirse, doktoruna başvurman sağlığın açısından önemli olacaktır. Sağlıkla ilgili her şey yolunda olsun!
Teşekkür ederim randevu buldum yarına gidicem inşallah bir sorun yoktur