Dikişlerin açılması

Normal doğum yaptım 18 gün oldu. Dikişler de düşüyordu iç çamaşırıma. Son birkaç gündür dikiş bölgesinde ağrı vardı. Bugün aynayla baktığımda vajina girişine yakın yerde nohut kadar bi açıklık gördüm. Ordaki dikiş patlamış. Doktora da gideceğim ama bebeği bırakamam bi yere şu an. Başına gelen var mı kendiliğinden kapanır mı yoksa tekrar mı dikiş gerekir. Bir de hala enfeksiyon var antibiyotik bitti ama kokulu akıntı geçmedi. Enfeksiyon yüzünden dikiş kendiliğinden kapanmaz sanırım

Merhaba canım! :cherry_blossom: Doğum sonrası dikişlerde yaşanan problemler bazen görülebilir ve bu durum seni endişelendirebilir, ama genellikle doktora danışmak en doğru adımdır. Dikişlerinin bir kısmının açıldığını fark etmişsin ve bu bölgede ağrı da hissetmen, dikişlerin tam olarak iyileşmediğine ya da enfeksiyon nedeniyle iyileşmenin geciktiğine işaret edebilir.

Eğer enfeksiyon hala devam ediyorsa (kötü kokulu akıntı bunun belirtisi olabilir), bu bölgenin iyileşmesini yavaşlatabilir ve yeni dikiş gerektirebilir. Yine de bazı küçük açıklıklar kendiliğinden kapanabilir, ancak bu durum doktor tarafından değerlendirilmeden kesin bir şey söylemek zor.

Şu an bebeği bırakamadığını anlıyorum, ancak dikiş açılması ve enfeksiyon gibi durumlar ciddiye alınmalı. Belki doktoruna telefonla danışıp geçici bir öneri alabilir ve durumu anlatabilirsin. Enfeksiyon devam ediyorsa, tekrar antibiyotik tedavisi gerekebilir ve bölgenin iyileşmesi için ekstra bakıma ihtiyaç olabilir.

Bu süre zarfında temizliğe çok dikkat etmek, bölgeyi kuru tutmak ve pamuklu iç çamaşırları giymek enfeksiyon riskini azaltabilir. Doktoruna ulaşana kadar bu şekilde özen göstermeye devam et, ama en kısa zamanda mutlaka bir kontrol yaptırmak iyi olacaktır. Kendine dikkat et, umarım en kısa zamanda rahatlama sağlarsın!

1 Beğeni

Canım o koku akıntıdan değil o iplerden bende normal doğum yaptım ve dikişlerim düşene kadar benimkide berbat kokuyordu ipler doğal ip olduğu için çürüyerek düşüyor bu da koku yapıyor ped değişikliğine çok dikkat etmelisin pamuklu ped kullan ben molped kullandım ve sık sık değiştir gün içinde hava almasına özen göster mesela bebeğinin tek kullanımlık alt açma bezi varsa onu altına aç ve bir yarım saat kırk dakika o şekilde altında bişey olmadan yat emin ol çok rahatlayacaksın

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Resmen ceset gibi kokuyor demek ipten kaynaklı mıymış. Ben de akıntı dan sanmıştım içim rahatladı. Bu zamana kadar hiç kokulu akıntı yaşamadım

Saç kurutma makinesi ile kurutuyorsun değilmi duştan sonra falan

Hayır bilmiyodum. :frowning: kurutmak ne işe yarıyor

Hem iltihaptan koruyor hemde daha hızlı iyileştiriyor doktorunun söylemiş olması lazım aslında

1 Beğeni

Canım duştan veya idrar yaptıktan sonra ve pedini degistirdikten sonra mutlaka yavaş yavaş tampon yapar gibi kurula kuru tutmaya özen göster pedini sık değiştir koku hakkinda bilgim yok ama arkadaşım normal doğum yapmıştı önünde 3 tane faln dikisi vardı doktor böyle soylemisti ona

1 Beğeni

Benimde 4.günde dikişler açıldı. Tekrar baştan makata kadar diktiler korkutmak istemiyorum ama 10kere doğum yapsaydım o dikişleri fekrar yemeseydim canım cok yandı. 3 gece inleyerek geçti doğru düzgün uyuşturmadılar sizdde gıdıceksen lütfen iyi bir doktora gıdın. Tekrar attırın dikişleri. Rabbim düşmanıma yaşatmasın. İnşallah tez vakitte iyileşirsiniz

Çok teşekkür ederim. Doktora gittim dikiş atmadı. Pansuman yap batikonla sürekli dedi. Ben de her tuvalete girdiğimde batikon sürüyorum daha iyi gibi. En azından ağrı kalmadı. Ben de korktum baya yeniden diker mi diye ama Allah’tan öyle bir şey olmadı.