Devlet doktorları vs hemşireleri

Kızlar pazar günü acile gittik iki gün bebişimin hareketlerini hissetmiyor gibiydim yani aslında belli belirsiz hissesiyorum ama tam olarak bebeğin hareketlerimi anlaşılmıyordu. Eşimde çok stres yapımca acile gittik triaj kısmımda güzelce anlattılar ebe çağrılıp ultrasonla bakılır stres yapmayın siz 9 nolu odaya geçin hemşireler bakıp çağırır ebeyi dedi. Gittik odaya hemşir geldi kağıdıma baktı bana önce tamam dedi sonra ebeyi aradı artık ebe ne dediyse hemşir bende öyle düşünüyorum dedi bana kafa salladı iki yana doğru. Sonra teli kapayınca bana bir sürü laf etti iki gündür hissetmiyorsunuz şimdi mi geldiniz böylesi durumlarda hemen gelinir siz iki gün sonra geliyorsunuz 48 saat geçmiş üzerinden vs diye bizi iyice korkuttu aşağıda ama hiç hissetmiyor değildim yani. Neyse hasta bakıcı bni doğumhaneye götürdü eşimi asansöre almadılar o merdivenlerden çıktı girdim işte doğumhaneye ebe kaç haftalıksın dedi 24.haftamdayım dedim ee şuan zaten çok hissedememen normal filan dedi madem öyle telefonda da sana haftam söylendi o zaman niye korkuttunuz bizi. Sonra bana kontrollere kime gittiğimi sordu özele gittiğimi söyledim. Sebebinide anlattım burdada gitmek istiyorsum ama dr ilgilenmedi bakmadı özele gittim diye dedim. Ama bu ebede biraz bakmak istemedi ultrasınla özele gittiğimi söyleyince neyse sonra neyse gel bi bakalım dedi girdik içeri Allaha şükür bebekte sorun yoktu yan dönmüş ondan çok hissetmemişim normalde dik duruyordu. Eşim aradı bende görmek istiyorum dedi ebeye dediğimde ebe bize güvenmiyor musunuz diye bana tepki gösterdi bende dedim eşim çok stres yaptı haliyle görmek istiyor sizle ne alakası var diye zorla ikna ettim ebeyi eşim girdi içeri ama ebe ultrasonu sabit bi yere tutuyor işte bak hareket var diyor yani bi gezdir bebğin tamamını görsün eşimde niye öyle yapıyorsa. Bu devletteki dr lar ebeler ve hemşirwler hep mi böyle yoksa bana mı iyisi denk gelmiyor. Çıkışta da buraya kontrole gelmeyi düşünüyor musun dedi hayır kendi dr gidicem dedim bana kağıt imzalattı bundan sonra özelde devam edicem kontrollerime vs filan yazdırdı.

Şaka gibi :face_with_peeking_eye:

Eskiden hemşireler tatlı dilliydi. Hastanın kalbine dokunurdu.

Devlet hastanelerinde ben de hasta olarak çok cektim. Hamileyim kanamam var diyorum. Hamile olduğunu nerden biliyorsun demişti.

Eşinizi alması bile büyük mucize ben bebeği göstermez diye düşünmüştüm. Günümüzün sağlık çalısanları neden böyle bilmiyorum. Siz yerden göğe kadar haklısınız. Ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim

2 Beğeni

Şikayet etmeyi düşğndüm ama kimseyi ekmeğinden etmek te istemiyorum galiba hep böyle düşğndüğüm için kaybeden ben oluyorum. Sonuçta oraya stres yapıp gitmişiz keyfine gittiğimiz bir yer değil yani önce korkutup sonra bu haftalarda normal denmesi çok saçma.

1 Beğeni

Keşke ekmeğinden olmayı o da düşünse kırk takla atarak devlete giriyorlar sonra böyle işlerini zoraki yapıyorlar bazıları

3 Beğeni

Normal devlet hastanesini tam da bu yüzden biraktim işte sanki zorla çalıstırıyorlar onlari orda üniversite hastanesine gidiyorum 14. Haftamdan beri doktorundan hasta bakıcısına temizlikçisine kadar güler yüzlü özellikle hamilelere acayip nazik davraniyolar senin yerinde olsam şikayet ederdim ekmeklerini çok düşüyolarsa dogru düzgün çalışsınlar o zaman

4 Beğeni

Çok geçmiş olsun, ilk defa bir kağıt imzalatma duydum. İstediğin yerde kontrole gidersin , yasal hakkın… vergini veriyorsun takma kafana sıkma canını… Ne yazık ki doktorlarımız azaldıkça bu gibi durumlar daha çok başımıza gelecek.

1 Beğeni

Gerçekten şaka gibi devlette kağıt ne alaka ya gerçekten sakin bi yapıya sahip misiniz bana böyle tepkiler verilse eşimde bende sakin olacağımızı düşünmüyorum yani gerçekten eskiden devlette çalışan hemşirelerin yüzüne bakınca bi gülümse görebiliyordun ama şimdi yok gerçekten herkes neyi var bakıyım gitsin peşinde yazık ama insanlar böyle şeyler yaşamayı hak etmiyor doğumu yaklaşan bi insana böyle bağırılıp çağrılsa belki çocuk yukarı çıkıcak senin stresinden doğuramıcaksın nelere mâl olacağını bilmiyorlar yazık ama

3 Beğeni

Evet genel olarak dakin bir yapıya sahibim @Didem.Nursema bir anda patlayanlardanım ben birde ogün eşim çok stres yapınca panikten zaten ne tepki vereceğimizi bilemedik.

3 Beğeni

Geçmiş olsun canım bu yüzden ben devlet hastanesini hiç sevmiyorum ve genellikle acile bile özele gidiyorum

1 Beğeni

Özelin acilinde ebeler filan oluyor mu bilmiyorum sırf ebe vardır diye gittik devlete normalde kontrollerim hep özelde oluyor. İmzalatrığı kağıt dediğim şey aslında defter ziyaretçi defteri gibi binevi ama orayakendi doktoruma devam edicem diye yazdırması garip geldi bana

2 Beğeni

Acildede ebeler oluyor belkide bi sorun bi sıkıntı olursa hastane kendini sorumlu tutmamak için demiş olabilir

2 Beğeni

Ama sadece kalp atışlarını hareketlerini gördüm yazdırması yeterli olmaz mıydı.

2 Beğeni

Özel hastanede önce acilde muayene ediyorlar sonra doğumhaneye gotürürler. Özelde doğumhanede nobetçi ebeler var. Kadın doğum doktorun tatildeyse icapçı kadın doğum doktoru bakar

3 Beğeni

Yani gerçekten tam anlamıyla bilemiyorum yaptıkları bana göre çok saçma bunu ne kadar imzalatsalar bile sen tekrar acile gittiğinde bakmak zorundalar ben olsam hasta haklarına şikayet ederdim zor bi durum çünkü

3 Beğeni

Teşekkür ederim @Cansu cum bu aklımda bulunsun bir daha bir sorun olursa ki inşallah olmaz o zaman direk özele giderim. Bu sayede kendi dr umun ne kadar iyi olduğunu bir kez daha anlamış oldum kadın herşeyi anlatıyor bakarken ultrasonu sabit bir yerde tutmuyor heryere bakıyor. Sorduğumuz sorulara cevap veriyor. Canım doktorum :hugs:

3 Beğeni