Kızlar arkadaşım adına yazıyorum detaylı ultrasonda bebeğin böbrekleri den biri büyük çıkmış başına gelen var mı böyle bı olay yarın bidaha gidecek merak ediyoruz
Genişleme ne kadar?
Onu bilmiyoruz canim sadece birinin büyük olduğunu söylemiş doktor
Anladım.Bu durum benimde başıma geldi.Şöyle ultrasona gitdiğimde 1 böbreğinde genişleme olduğunu söyledi o genişleme aslında böbrekte toplanan idrar, doğulduğundan 48 ve ya 76 ı saatden sonra kendi kendine düzele bileceğini söyledi %99 çocukta böyle oluyor.Ama uroloji doktronunda takip etmesini söyledi.En son kontrole gitdiğimdeyse 2 böbreğinde sağlıklı şekilde olduğunu ve genişleme olmadığını söyledi doktor.Yinede biz her gitdiğimide kontrol etdiriyoruz
Bebek erkekse eğer genelde erkek bebeklerde böbrek genişlemesi oluyormuş sonradan düzeliyormuş benim dr bi arkadaşa öyle demiş bir keresinde tabi normal boyutta bir genişlemeyse
Bebeği kız canım
Çok teşekkür ederim canım
Geçmiş olsun
Görümcemin ilk bebişinde de öyle demişler o da kız. Sonra hiçbir sıkıntı olmadı yanılmıştı doktor içini ferah tutsun bir şey olmaz inşallah
Teşekkür ederim canım
Teşekkürler
Benim arkadaşıma da aynısı demişlerdi. Tekrardan Başka Dr baktı normal çıktı sağlıklı bebişi şuan. Bence korkmayın