Detayli ultrasona yorum yapabilirmisiniz

detayli ultrasonumda hersey normal sadece tek arterli konuyla ilgisi olan degerlendirebilirmi bu arada nipt testi yaptirmistim hic bir sorun cikmadi

Doktorunuz yorumda bulundu mu ?

1 Beğeni

hicbir sıkıntı yok dedi nipt testide yaptirmistim genetik test oda temiz cikti hcbir sorun yok dedi

1 Beğeni

Tek arter , tek ven durumu bizdede var canım. Burada bir arkadaşımda daha vardı. İzole olduğu sürece herhangi bir problem yok. Yani bebeğin kalp , böbrek gibi sistemlerinde bir şey yoksa korkma.

1 Beğeni

cok sukur herseyi nipt genetik testte de detayli ultrasondada hic bir problem cikmadi sadece tek arter okadar canim

1 Beğeni

İçini ferah tut. Beslenmene çok dikkat et. Çünkü bizim durumda olan bebeklerde düşük doğum ağırlığı olabiliyor.

1 Beğeni

karın çevresine kontrolde mutlaka baktır.

1 Beğeni

Nipt %99un üstünde sonuç veren bi test yani yanılma payı %0.1 filan o temizse gerisini salla gitsin :))

2 Beğeni

nipt temiz cok şükür Allahın izniyle sag salim bir kucagimiza alsak sag salim hepimiz insallahhh

1 Beğeni

hem nasil besleniyorum yemedigim seyleri bile sırf bebegim saglikli olsun diye tabi bu arada kilolarda fazlalasiyor :laughing:

2 Beğeni

Bizimde testlerimiz temizdi şükür, bende çok dikkat ederek ilerliyorum. Muhakkak doktorunuz tek arter olduğunu bilerek kan akımını kontrol etsin. Baş ve karın çevresini ölçsün. Bizim detaylı ultrason da kilosu 651 gr’dı. (32+1) Geçen hafta gittik doktorumuz dediki tek artere göre gelişimi hep haftasında kilosuda hatta mükemmel ilerliyor. Durumdan etkilenmedi bebek dedi. Bende yemediğim şeyleri yemeye başladım. Bir de arteri öğrendikten sonra insan daha çok dikkat ediyor. Bazıları diyor böyle olunca bebekler prematüre olur , alakası yok. Bizim nisan da doğum. Bu durum doğum şeklinide etkilemiyor bu arada , mecburen sezeryan olmalısın gibi bir şey değil

8hafta filan kalmış sağlıkla gelsin inş. Doğum sonrası bebek kaç kilo doğdu, ödem gidince kaça düştü yazarmısın rica etsem :slight_smile:

Sizinde mi tek arter tek ven.

Amin inşallah :pray:t2::pray:t2: