Detaylı ultrason

Merhaba geçen hafta detaylı ultrason çektirdim bebeğimin kalbinde sıvı birikmesi ve parlaklık olduğunu söyledi doktor benim gibi bu durumu yaşayan varmı korkulcak bişey mi yoksa geçici mi doktor hiç bişey söylemedi endişeleniyorum bu konuda bilgisi olan varmı

Korkma canım bebek büyüdükçe geçiyor o. Benimde beyninde ve kalbinde parlaklık görüldü. Şükür kalbimi hiç bozmadım burun kemiği, ense kalınlıgı, dudak yapısı normalse korkma gececektir

1 Beğeni

@ryhnokmş

Gebeliğin ikinci yarısından itibaren bir miktar sıvı olması son derece yaygındır. Aslında sağlıklı gebelerin yaklaşık %40-50’sinde ultrasonla bakıldığında az miktarda sıvı görülebilir . Eğer sıvı miktarı azsa ve doktorunuz başka herhangi bir sorun görmediyse, buna izole yani tek başına görülen bir durum denir ve vakaların neredeyse %45’inde sıvı doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur . Bu parlaklık, kalp kasındaki minik bir kireçlenme veya kalp içindeki iplikçiklerden kaynaklanır ve bebeğin kalbinin çalışmasını etkilemez. Doktorlar diğer tüm bulgular normalse, bunu normal bir varyant olarak kabul eder ve zamanla kaybolur.

Teşekkür ederim bilgilendirme için içim rahatladı çok sağolun :cherry_blossom:

Herşeyin normal olduğunu söyledi doktor diğer konuda bişey demedi tekrar kontrole gelin dedi o yüzden korktum bende biraz teşekkür ederim yorumunuz için sağlıkla huzurla büyüsün bebişiniz inşallah :two_hearts:

1 Beğeni