23 haftalık gebeyim. Şimdiye kadar cinsiyeti belli değildi göstermiyordu. Detaylı ultrason da belli oldu, cinsiyeti kız dedi ama sonradan değişmez inşallah. 1 hafta ilerde gidiyormuş. Şeker yüklemesi kesin yaptır dedi çoğu kişide isteğe bağlı yaptırmıyor çok kararsız kaldım ne yapsam bilmiyorum ![]()
Şeker yüklemesinden korkmayın. Yaptırın. Bebeğiniz ve sizin sağlığınız için önemli. Kız genelde değişmez.
Özel bir sağlık durumunuz yoksa şeker yükleme testini yaptırın.
Bende yaptırmadım özelde hep tuzak parası detaylı da girmedim
Niye tuzak olsun. Devlette niye yapıyorlar o zaman aynı testleri
Ben yaptırdım 50 mg olanından devlette, hemde işten izin alıp gittim tek basimaydim hicbisey oldu test bitince işime geri döndüm, detaylı için perinatolojiye gitmiştim ordaki doktorda yaptır şeker yüklemesi demişti artık çoğu kişi risk altında dedi, bu arada dün araştırdım gebelikte diyabet sigara alkol kadar zararliymis , tabi fark edilip önlem alınmazsa ![]()
Çok para alıyorlar ondan
Yaptir ben yaptirdim hem senin icin hemde bebiş için iyi
Devlette yaptırabilirsiniz, sonuçta yapılması gereken birşey , yaptırmamak herkesin kendi tercihi
Erken haftalarda yapılıyor son haftalarda yapmıyormuslar
Peki nasıl oloyo o test cnm
- Haftada yaptırmıştım ben , aç karnına kan aldılar sonra 50 mg glikoz şurubu içtim 1 saat öyle bekledim tekrar kan aldılar. Bu kadardı benimki , risk grubuna göre farklı şekillerde de yapiyolarmis ,
Benim bebeğimde ultrasonda hep önden gidiyordu bir hafta iki hafta ama doğduğunda söylenen kilonun çok altındaydı yani ultrason ölçümlerine de çok güvenmemek lazım.
Sağlıkla kucağına al inslh
Amin teşekkür ederim. Sizde
ne kadarlık bu arada sizinki
37+1 oldum yarın randevu var canım
Rica ederim sen kaç haftalık sin
Güzel haberler alın insallah az kalmış baya , benim 27+4 oldu
Bence bütün testleri yaptırın devlet hastanesinde bütün testlerinizi ücretsiz yaptırabilirsiniz
Ben 2li detaylı şeker yükleme yaptırdım bir sorun çıkmadı şükür