Detaylı ultrason

23 haftalık gebeyim. Şimdiye kadar cinsiyeti belli değildi göstermiyordu. Detaylı ultrason da belli oldu, cinsiyeti kız dedi ama sonradan değişmez inşallah. 1 hafta ilerde gidiyormuş. Şeker yüklemesi kesin yaptır dedi çoğu kişide isteğe bağlı yaptırmıyor çok kararsız kaldım ne yapsam bilmiyorum :sob:

1 Beğeni

Şeker yüklemesinden korkmayın. Yaptırın. Bebeğiniz ve sizin sağlığınız için önemli. Kız genelde değişmez.

1 Beğeni

Özel bir sağlık durumunuz yoksa şeker yükleme testini yaptırın.

Bende yaptırmadım özelde hep tuzak parası detaylı da girmedim

Niye tuzak olsun. Devlette niye yapıyorlar o zaman aynı testleri

Ben yaptırdım 50 mg olanından devlette, hemde işten izin alıp gittim tek basimaydim hicbisey oldu test bitince işime geri döndüm, detaylı için perinatolojiye gitmiştim ordaki doktorda yaptır şeker yüklemesi demişti artık çoğu kişi risk altında dedi, bu arada dün araştırdım gebelikte diyabet sigara alkol kadar zararliymis , tabi fark edilip önlem alınmazsa :folded_hands:

Çok para alıyorlar ondan

Yaptir ben yaptirdim hem senin icin hemde bebiş için iyi

Devlette yaptırabilirsiniz, sonuçta yapılması gereken birşey , yaptırmamak herkesin kendi tercihi

Erken haftalarda yapılıyor son haftalarda yapmıyormuslar

Peki nasıl oloyo o test cnm

1. Haftada yaptırmıştım ben , aç karnına kan aldılar sonra 50 mg glikoz şurubu içtim 1 saat öyle bekledim tekrar kan aldılar. Bu kadardı benimki , risk grubuna göre farklı şekillerde de yapiyolarmis ,

Benim bebeğimde ultrasonda hep önden gidiyordu bir hafta iki hafta ama doğduğunda söylenen kilonun çok altındaydı yani ultrason ölçümlerine de çok güvenmemek lazım.

Sağlıkla kucağına al inslh

Amin teşekkür ederim. Sizde :folded_hands: ne kadarlık bu arada sizinki

37+1 oldum yarın randevu var canım

Rica ederim sen kaç haftalık sin

Güzel haberler alın insallah az kalmış baya , benim 27+4 oldu

Bence bütün testleri yaptırın devlet hastanesinde bütün testlerinizi ücretsiz yaptırabilirsiniz

Ben 2li detaylı şeker yükleme yaptırdım bir sorun çıkmadı şükür