Detaylı ultrason

Aranızda detaylı ultrason yaptıran var mı kızlar ben bir hafta sonra yaptıracam ikili tarama da kendi isteğimle yaptırmadım detaylı ultrason yaptırayım mı konu hakkında bilgisi olan yaptırmış olan bana bilgi verebilir mi?

Ben hiçbirini yaptırmadim doktor kendisi yaptırmıyor imzami alıyor sadece bende yaptirma tarafi değilim açıkçası ama yapan çok gebe arkadaşlarımız var burda

Detaylı ultrason yaptırın önemli çünkü bebeğin her şeyine bakıyorlar. Allah korusun doğar doğmaz müdahale gerektirecek bir şey çıkarsa da doğumsırasında hazırda bekliyorlar. Hem ne zararı var ki normal ultrasonla aynı sadece uzman kişi detaylı bakıyor.

Ben yapdirdim bence sende yapdir detayli bakliyor bebişe her tarafina tum orqanlarina

Bu konuda ayrı fikirler var elbet. Ben yaptırdım. Normal ultrasonun uzun hali. Yaklaşık 45-50 dk sürüyor. Bebeğin tüm organlarına damarlarına gelişimine bakılıyor. Örneğin kalp kapakçığı açık ise doğum sonrası hemen müdahale ediliyor. Ama yaptırmadığında bu ihtimali göremiyorsun. Doğumdan sonra elbet çocuk doktoru muayene ediyor ama detaylıda çıkmış bir durum olunca müdahale daha erken oluyor. Bazıları da yaptırmak istemiyor varsa bir sorun 9 ay boyunca stres altında geçirmek istemiyorum doğduğunda zaten varsa bir durum elbet teşhis konur diyor. Özet karar sizin. Bizde şükür bir problem çıkmadı.

%100 sonuç verdiğini düşünmüyorum görümcemin kızına çok sağlıkşı herşeyi gayet yerli yerinde dendi ama sağ elinde şehadet parmağı orta parmağı ve yüzük parmağı yok evet yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama her zaman %100 diye bişey yok

Bence yaptırmanda fayda var. Benim ilk gebeliğimde hiçbir sorun çıkmamış olmasına rağmen şuan ikinci hamileliğimde uterin arterlerimde direnç çıktı ve doktorum buna göre bi yol çizdi. Bebeğe giden kan akışı damarlarında direnç var yani kan olması gerektiğinden az ya da yavaş akıyo gibi bi durum bu da gelişimini etkiliyor. Bu tarz hamilelik sürecinde de müdahale edilebilir olaylar oluşabilir detaylıda farkedilebilir gitmek gerek.

Demek ki detaylı bakamamışlar. Devlet hastanelerinde sadece organlara bakıyolar ben hem özele hemde devlete gittim. Özele gittiğimde bebeğin parmak adedini bırak parmaklarında kemiklerine kadar baktılar yanlış yönlendirme yapmayın.

Katılıyorum size hemde doktorunuz ilgiliyse bir kaz kec aynı yerleri bile gösteriyor bende girdim ikisindede ve okadar net gördük ki parmağının şekline kadar herşey belli oluyor sayıyor kalbine hatta kan giden damarlara defalarca bakılıyor bencede onemli ama gerek duymayanda çok insan var saygı duyuyorum. Ben normal kontrolü devlete gittiğim için çok fazla göstermediler ultrason da oyuzden detayliyi özelde yaptırmıştımkendi gozleremizle tüm organları parmaklarına kadar tek tek gördük şükür :hugs: hem heyecan verici hemde insanın içi rahatliyor

1 Beğeni