Detaylı ultrason gerekli mi?

Kızlar fetal dna testi yaptırdım çok şükür olumlu çıktı fakat bir de detaylı ultrason varmış 5100 liraya buldum en uygun zaten kiradayız Bir de çocuk yapmakta ne kadar masraflıymış yani ben de çalışmıyorum eğer çalışmıyorken hamile kaldım çünkü önerilerinizi dinlemek isterim

Canım ikisi birbirinden farklı şeyler, yaptırman lazım. Detaylı ultrasonda bebeğin bütün organlarına bakıyorlar kalbi, midesi, beyni, kafa küçüklüğü vs gibi. Devletten randevu alabilirsen ordan al :pleading_face:

Detaylı ultrason devlet hastanesinde yapılıyor mu?

Yapılıyor ama devlet Hastanesi’nde seni takip eden doktorun yonlendirmesi gerekiyor ayrı bir bölümde diye biliyorum onlar alan açmadan randevu alamiyorsun bildiğim kadarıyla

Bir sonraki randevumda doktoruma danışayım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :smiling_face:

devlette yapiliyo ama araştır birde detayli önemli bebegin herseyine bakiliyor gelisimine yaptırabilirsen eger yaptır. en geç 24 haftaya kadar yapiliyo diye biliyorum

Şehir hastanelerinde perinotolojiye gidebilirsin

Anladım şuan 14+6 haftalık hamileyim,perşembe günü ikili tarama testinin sonucu için doktorla görüşmeye gideceğim. O zaman bir sorarım bulduğum hastanede yapılıyor mu?yapılmıyor mu? diye. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :heart_hands:t2::smiling_face:

Hangi şehirdesiniz?

Ben hatay

Ben istanbul ve kocaelinde randevu sordum ama yoğunluktan dolayı sadece riskli gebelere detaylı ultrason açtıklarını söylediler ben de özelde yaptırmak durumunda kaldım allah herkesin yardımcısı olsun hem maddi hem manevi yükü çok olan bir süreç gerçekten ama eğer imkanın olursa mutlaka gidilmesini tavsiye ederim çünkü yapılan testlerden bile daha güvenilir sonuçlar alınıyor hem bebeğin her organı hem rahim içi sağlık durumu detaylıca bakılıyor doğum sırasında ve sonrasında olabilecek riskler görülüyor hamilelik boyunca en önemli muayene bu bence

1 Beğeni

Evet yapiliyor bende devlette yaptırdım kadın doğum radyoloji oluyo doktor yonlendiriyo gidip o bolumden randevu aliyosun sekreterden gün veriyolar o gün gelip muayene oluyosun

1 Beğeni