Detaylarıyla vajinal Doğum hikayem

Doğum hikayem Herkese merhaba 🫶🏻 her doğumun farklı bir hikayesi olduğunu bilmenizi istiyorum doğum parmak izi gibidir kişiye özel cok bireysel çok özel çok kıymetli bu vajinal veya sezeryan hiç farketmez :pray:t2::innocent: Doğumum 2 kasım saat 15.30 da duştayken suyumun gelmesiyle başladı… bi kaç gün öncesinden vs nişanım gelmedi. Suyla birlikte kan geldi. Ben de suyumla birlikte kanamam oldugunu düşündüm ve duştan cıkıp hemen hastaneye gittik (saat:16.30) … hastaneye gittiğimizde muayene oldum su akışı var ama açıklık hiç yoktu sancım da yoktu. ben de sancılarımı evde karşılamak istiyorum daha açıklık yoksa diyerek kağıt imzalayarak çıktık. Daha sonra evde suyumu takip ediyorum kanamam mı oluyor anlayamıyorum suyla birlikte bi kan gelmeye devam ediyor… (saat 22.00) tekrar hastaneye gidiyorum ebe tekrar muayene ediyor acıklığın yok diyor suyun sızıntı olarak gelmeye devam ediyor dedi ve ben sancım olmadıgı için evde beklemek istiyorum yine kağıt imzalayıp cıktım. Ama evde cok sıkı bir takip yapmak gerekiyor suyun rengi değişebilir bebek içerde kakasını yapabilir vs… eve geldim daha önce gebelik eğitimi aldığım ebe ile iletişime geçtim ve saat başı suyu kontrol ediyorum ona suyu renginin fotoğrafını atıyorum, benimle birlikte o da sabah 4 e kadar uyumadı. Ebe su gelişin oldugu için ben hastane takipli olmandan yanayım dedi ve ben hastaneye gittim (3 kasım sabah 05.00) hastaneye gidip yatışım yapıldı tekrar muayene edildim ve hiç açıklığım yoktu… doktor ile görüşüldü ve doktor da suni sancı verilmesini söylemiş ve bana suni sancı takıldı (sabah 07.00) takılan suni sancı bana hala bi etki etmiyor… koridorda dolaşıyorum, egzersizler yapıyorum… doktor geldi muayene ediyor açıklığım yok… saat 13.30 gibi acıklığım olmaya basladı 15.00 ten sonra kasılmalar gelmeye başladı nst cihazı ile sürekli bebeğin kalp atışlarına ve benim sancılarıma bakıldı. Saat 17.00 ye kadar 3-4 cm açılmam anca oldu. Saat 19.00 açılma aynı durumda ama kasılmalar ciddi anlamda arttı. Bu süreçte eşim yanımdaydı (allah onu başımdan eksik etmesin yoldaşım, canım) gebelik eğitiminde öğrendiğimiz egzersizleri birlikte yaptık dolaştık, belime masaj yapıyor parmak uçlarıma kadar masaj yapıyor oksitosin hormonu salgılansın rahim kasılsın diye bir çok şey yapıyoruz… o da cok yoruldu beni o şekilde görmeye… saat 20.00 gibi herhalde doğuramayacağım dedim ve sezeryan görüşü almak istedik 15 dk içinde doktorum geldi… ağrıların cok güzel bu ağrılarla doğurabileceğimi söyledi. Bir kez daha muayene etti beni hamileliğim boyunca kabızlık sorunum vardı muayeneden sonra lavman yapılmasını söyledi beni rahatlatacağını söyledi bir de kas gevşetici yapıldı… egzersizlere doktorum da dahil oldu ve o kadar motive etti ki beni doktoruma da buradan cok kalp. (Doktorum dediğimde bu arada doğumuma 9 ay boyunca muayenesine gittiğim doktor giremedi kendisi yurtdışındaydı ve ben kısa sürede tanıştıgım pozitif bi doktor ile doğum yaptım cok büyük şanstı benim için) Açılmam lavman ve kas gevşetici sonrası 8 cm oldu (saat:20.40 ) midem bulanıyor gibiydi ve afedersiniz bebeği hep büyük tuvaletim varmış gibi ıkınma ihtiyacım vardı doktor da karnımdan değil tamamen alt rahmi calıştırararak ıkınmaya odaklanmam gerektiğini söyledi çömelme ve secde egzersizleriyle bunları yaptım ve artık ıkınma hissi cok fazla oldu doktor ve ekibi ile doğumhaneye geçtik (saat 21.30 da) Doğumhanede de ıkınmalar nefesler devam ediyordu… artık cok yorgundum hiç uyumamıştım ve sabah 7 den beri suni sancı veriliyordu… Doktorum azimli ve güçlü oldugumu söyleyerek beni motive ediyordu ve istediği ıkınmaları yaparak bebeğin başı gözükmüştü… o ortam hem duygusal hem sancılı ve de konuşmalı komik pozitifti… saçlarının kumral olduğunu söylüyorlardı. 4-5 ıkınma ile gerçekleşecek dediler ve kesi olacağı için doktorum o bölgeye iğne de yaptı son ıkınmam tüm gücümle evladımı ittim hafif kesi attı doktorum ve evladım doğdu :face_holding_back_tears: (22.14te doğdu). Karnımdan cıkarken ki o hissiyatı ile göğüsüme verildiği an :melting_face: ten tene temas ağlamalar :face_holding_back_tears: ilk ağlama sesi hepsi o kadar duygu yüklüydü ki. Saniyeler içinde tüm kasılma ağrı sızı her şey bitti ve BUNA DEĞDİ dedim… doktorum eşimi doğumhaneye alacaktı ama eşimin beni daha fazla o şekilde görmesini istemedim dayanamadım ama doğduğu gibi girdi. Oğlumuz giydiriliyordu. Benim de plesentam cıkarılıyordu ama bana doğru bakmamasını söyledim sadece yüzümüzü görüyorduk göz göze geldik oğlumuza baktı ağladık sonra o çıktı benim de masada işlemlerim bitti oğlum giydirildi doğumhaneden kucağımda oğlumla cıktım 🫶🏻:face_holding_back_tears:

Size tavsiye doğumda yanınızda kim olduğu çok önemli kalabalık bir ortam 2-3 kişi olmasına gerek yok kesinlikle. Sancıları karşıladıgınız o oda cok mahrem bir yer bence yatak odası gibi o yüzden cok kıymetli 🫶🏻

9 Beğeni

Tebrik ederim canım, hayırlı olsun :cherry_blossom: adadan bir isim daha ayrıldı desene :smiling_face: Bebek gelişimi takibi için Mucize Bebek uygulamasına seni de beklerim canım.

1 Beğeni

Ay maşallah sana canım. Lohusalığın hayırlı olsun, Rabbim anali babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Ben de 31+4 haftalik hamileyim ve ilk gebeliğim. İsterim ki vajinal doğum yapayim :pleading_face::palms_up_together:Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah :palms_up_together::pleading_face::heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

Bu kadar detaylı ve içten paylaşımın için teşekkürler :face_holding_back_tears: Çok güzel ilerlemiş her şey ne mutlu… Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin :hugs: Lohusalığında kolaylıkla geçsin :cherry_blossom:

2 Beğeni

dediklerine harfi harfine katılıyorum :heart::heart_eyes: zor amaaaa harika. kızım şimdi 4 aylık​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

@edaacihann hayırlı olsun canım analı babalı büyüsün sağlıkla inşallah çok güzel bir doğumun olmuş maşallah sana da bebişe de :face_holding_back_tears::nazar_amulet:

1 Beğeni

Ben okurken duygulandım rabbim annali babalı büyütsun inşallah buyle hikayeleri duymaya ihtiyacımız çok var ilk doğum neyle karşılaşıyoruz bilmiyoruz bu şekilde bizi bilinçlendiriyorsunuz iyiki varsınız korkularimiza güç oluyorsunuz bunlar bizim için çok önemli :heart:

2 Beğeni

Hayırlı uğurlu şanslı olsun oğlunuz inşallah​:palms_up_together:lohusaliginiz hayırlı sütünüz bol ve besleyici olsun​:four_leaf_clover: detaylı anlatım için de emeğinize sağlık​:hugs:

1 Beğeni

Rabbim hayirlisiyla kolaylikla bizede nasip etsin dogumumuzu zaman azaldikca endişe korku sariyor insani rabbim o yollarda eylemesin

1 Beğeni