Dertleşmek rahatlamak istiyorum

Oncelıkle çok doldugum için yazmak istedim tek başıma işin içinden çıkamıyorum. Annemle kayınvalıdemın evlerı karsı karsıya komsumun oglu ıle gorucu usulu evlendım. Esimden yana sıkıntım yok. Ama esımın ailesi degısık ıyu mı desem kotu mu desem bılemedım . Kaynatam ın bana zararı dokunmadı kaynamda bir oyle bir boyle. Ama bana cok bı zararı yok gıbı esımle ayrı evde kaldıgımız için belkıde aynı evlerde kalsak tahamul edemem gıbıme gelıyor . Sorun ne bılıyormsunuz esımın aılesı benım aıleme haksızlık yapması . Annem sinir hastası.Annem tek basına her ısını tutabılen calıskan bır kadın kolay kolay kımseye mudanesı olmuyor ve hayvanlarımız oldugu ıcın cok bır zamanı olmuyor . Evde cok duran bırı degıl . Ama kaynamın tek ısı kocasına yemk yapmak sonra da aksama kadar komsularla oturyor. Annem ıs fln tutarken kaynama demden her ısını kendı yapıyır benim işlerım cok yardım edemem kaynangıle o yuzden yardım etmesın bna dıyor . Ama kaynam oyle degıl ısı dusunce hemen annemın yanına gıdıyor . Erıste kesek bana ,yaprak sarak ,Fasulye konservesı yapıyır anneme doyor ,bana salca yap dıyor annem bn yapamm desede yınede usteluyor . Annem de bnm damadının hatrına cok fazla hayır demek ıstemıyor. Elınden gelen yardımı yapıyır . Annem ıs tutarken de kendı komsularla oturuyor ve buda bnm zorum a gıdıyor . Esımı cok sevıyırum ama gozumum onunde annemı ezmelerıne dayanamıyorum . Bırde annemı eltımın yanında kararılıyor. Annen evı temız tutmuyor dagınık soyle boyle ben dıyırum anlatıyorum ona kaynana annem tek basına 9 tane ınek sagyor sut dagıtıyor mılletın ayagına goturuyor ordan gelıyor yemek yapıyor 1 donum bahce var o kadar hayvan var bu kadın tek basına hangısınr kossun dıyorum . Kaynam bana dedıgı laf yok kızım annen işi olmazsada yatıyor vs. O kadar doluyum kı esıme paylasdım o kozdı annesıne ama yınede atnı degısmedı bende anneme dıyorum. Evladın olsa ezdırme kendını dunyaya bır daha mı gelcen bnm hatrıma da bırsey yapma kaynama hayır de yardım etme o sana gelmıyor yardıma sen noye gıdıyon esımle aram bozulursa bozulsun dıyom cunku .o kadar sınırlenıyorum . Sımdı yıne aynı esımin bir sucu yok ama onun aulesının yuzden ondan uzaklaşsım gelıyor ona bagırmak cagırmak ıstıyom. Ama yapamoyorum. Babası kanser 1 haftadır onun yanında kalıyır uzuluyor babasına ben nasıl onun ustune gıderım kı onun sucu yok ama annemde yazık kadın 6 kalıyor gece 12 anca yataga gırıyor dhaa da ondan kötüsü olmuyor. Ablam kacarak evlendıgı ıcın her sene bır olay oluyor babam annem affetu. Torunlarını yulda 1 kere olsun gormeye hakları var mal can oldugu ıcın ablamın yanına gıdemıyorlar ablam yılda 1 kere 15 gun gelıyor abım olacak serefsız ınsan da onu affetmedıgı ıcın annemıngılın burnundan getırıyor. Dun ablam 14 saatlık yoldan geldı o da hamılr ve bırde 3 yasında kızı var . Annemın tansıyon cıktı. Oglundan korkuyor ya kızlara bırsey yapatsa fıye ben de ablam gelmıs doye yanlarına gıtım. Beraber dama gıttık abım olacak serefsız de bız dama gıdınce ablamın valızını kırmıs kesmıs esyalrını kırmıs. Tabı bız eve gelınce o valızı oyle gorunce babam cok sınırlendı . Herkes bı yerde aglıyor ben ıse kendımı zor tutyordum . Aglarsam erken dogum olur dıye korkuyırum kocam da yok basımda . Bu sefer kaynamgıl annesının oraya gıttı de boyle oldu derler doye kendımı tutuyorum. Babam 9 ay once kalp kırızı gecırdı o yuzden korkuyoruz da borsey olacak dıye . Abım olacak serefsız de gece yarsı kapıyı kırmıs. Gecenın 3 de ablamın esını aramıs sovmus saymıs senın karını da kızını da senı de oldurecgım vs argo kelımeler kulanıp evden gıtmıs . Ben sımdı kendı evımdeyım tek basımayım ama aklım orda ne yaptılar acaba annem dun gece hıc uyumadı agladı durdu bır evlad nasıl annesıne bunu yapar kadın perısan oldu. Gece yarsı bı torununa bakıyor bı ablama bakıyor bı babma bakıyır borsey ol us mu dıye anne olmak bu kadar zor mu ? :pensive:o kadar stresın ıcınde kaynam da tutmus annemgılın oraya fasulye konservesını yapıp sıseşemıs annemgılın oraya ocaklıga atmıs . Senın orda tez olur dıye gel de kızma kaynanama sımdı terslıycem esımın hatrı var adam zaten 1 aydır babasına uzuluyor hastanede bıyoda annesıne bırdey olursa temmelı uzulur. Of of 31 haftalık hamılryım ve tek duam lohusalıgımda olsun baska bırseyde olsun kaynamgılı yatılı olarak agırlamk ıstemiyorum . Yazacak cok sey var ama kafam allak bullak yalancı sancılarım basladı korkuyorum da zaten bırsey olcak dıyr . Bebegımın amniyosentez sonclarıının cokmasına son 1 hafta kaldı ınsAllh burdaan guzel bır haber gelır .

1 Beğeni

İnan hangisine üzülecegimi bilemedim sana mı annene mi ablanamı babana mı yoksa eşine mi Rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah :palms_up_together: Laftan anlamayan insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor birde böyle hassas bir süreçte Allah yardımcınız olsun

4 Beğeni

Bazen herşeye kulağını tıkamak zorundasın canım böyle can sıkarak zor çünkü

1 Beğeni

Amın amın gercekten o kadar karısık gunler yasıyoruz kı. Ben de sasırdım kaldım ne yapcagımı. Bebegımı fln unuttum anne babamın telasasıne dustum. Herkes cok zor donemler yasıyor ama hamılelıkte daha da zor. Yanlarına gıdıp yardım edeyım dıyom babam tek basına o kadar mala bakıyor bı ısın ucundan tutuyum hıc degıl ınk fln sagyım yok olmuyor bnde aılemde korkuyor bırsey olur dıye. Onlar ızın vermıyor bebegıne bırsey olur doye. Annemı sımdı daha ıyı anlıyom gercekten annelık cok zor bırseymıs. Her sene annem bu sıkıntıyı cekıyor en zor zamanında mılletın destegı olacagına kostek oluyorlar. Ablam gelıyor dıye butun suç onda oluyor kaçmasaymıs dıyorlar . Hıc dusunmuyorlar anne baba evladını attabılır mı ?herkes hata yapar . Ablamın sucu da var ama napak olan olmus. 15 gun sabredemıyonuz mu ?Aklımda o kadar soru var kı. Hıc bırını cevapllıyamıyorum. Kendı oz abıme dıyorum ólsun gebersın hak edıyor bunu dıyorum sonra dusunuyorum annem daha da cok uzulecek . Ben kucuklukten berı hep dua ederdım ölsun dıye somdı hamıleyım belkı duam kabul olur amaolurse kolay kurtulus olur. O en agır seylerı hak edıyor . Ben evlenene kadar bana yapmadıgınj bırakmadı. Benım cocuklugumu elımden caldı sımdı de aıleme zehır zıdan ettı hayatı . O kadar ofkelıyım kı cekıp vurasım gelıyor.

Iste dedıgınız gıbı olacak bırsey degıl.

Çok üzüldüm bende anneme hiç kıyamam çok haklısınız eli öpülesi çok çalışkan bir anneniz var ne kadar gurur duysanız az. Kaynanalar niye böyle ya çok anlayışsızlar bence çok haklısınız anneniz böyle vefa nedir bilmeyen birine yardım etmesin o kadar işinin arasında yardım ediyor birde kadının işini beğenmiyor. Sana da çok üzüldüm ama en çok annene üzüldüm Allah’ım yoluna koysun, sabır versin annene evlatlarının arasında kalmış

2 Beğeni

Ayn oyle evlatlarının arasında kalmak cok kotu bır duygu .Ben onceden annemı hıc anlamıyordum cok kavga edıyordum . Hep oglun oglun dıyıp duruyordu megerse konu cok baskaymıs . Babamm ıse dun vasıyet ettı evın ıcınde bagıra bagıra benım ölumum yakındır . Ben ôlursem siz 3 kardese dıyom eger hakkınızın 1 kurusunu bıle oğlum olacak ınsana yedırırsenız hakkım sızede haram olsun dedı kendı hakkınızı sonuna kadar alın 1 kurusnu bıle ona yedırmen . Fazlasıyla ben onun ustune mal verdım gerekirse dava acın dedı . Yıllarca sızın ıcın calıstım diyor babama benzıyom bende koly koly uzuldugumu bellı etmemeye calısyom ama babamın bu sozlerı cook agır. Babama anneme bırsey olsun o ogulları yuzundrn o zaman ona dunya dar olur ıste . Hamılelıkte bu tur agır olaylar daha da zor . Ama annemgili bır ezerler ıkı ezerler gerekırse esımle bosanmayı bıle goze alıyorum ben o buyuk kavgayı cıkaran ben olacagım o kadar doldum tasmamak için kendimi tutuyom . Kaynanama 2 yıl boyunca hıc kusur etıgımı bılmıyom ne derse onu yaptım . Annemın ısı daha cok ama annemın yanına gıtmedım kaynanımın ısıne gotım . Dıger eltılerım de buyuk şehirden gelınce bana mudanesı olmuyor . Corek etcem yardım et dıy gıdıyom,yaparak sarak dıy gıdıyom ,ev temızlıyek dıy gıdıyom,bahceye beraber gıdıyok orda yemeklerını yapıyom bulasık yıkıyom vs ıslerıne yardım edıyom . Ikı gun gıtmesem kaynatam bahceye gelmıyon artık demeye baslıy . Kaynam da bna da dıy sende gel dıye neden yemek yapacak ınsan yok her gıtıgımızde et yapoyorum sac kavurma kendı dolabımdan alıyom goturuyom beraber yıyek dıye . Annemın bahcesıne gıtsem hemen laf yaparlar . Eltım gelıyor kurban bayramı olsun kaynanamın evınde hıc bır ıs yok anneme yardım eden yok annemın yanına gıdıyom eltım heemmn lafını yapıyor kaynanmın aklına gırıyormus o nıye annesıne gıdıy dıye ben artık cok yoruldum 24 yasındayım ama ınsanlara yardım etmekten ıcıme atmaktan cok yoruldum .Annemı babamı da bu halde gorunce cok uzuluyorum. Ya kendı evıme bıle gelmıyor aılem işden gucten .evlendım rahatladım derken beynım o kadar yoruluyor kı :pensive:

Baban erkek kardeşine mirasından vermek istemiyorsa bunu kağıda döküp noterde kendinin onaylatması lazım aksi halde siz birşey yapamazsınız anlattiginiza göre de kendinde herşeyi hak gören biri erkek kardeşiniz. Canım ne söylesen haklısın diğerleri uzakta olunca bütün iş sana kalıyor onlar hep hazıra konmuş oluyor anlattığına göre şehirde yasamiyorsun kaynanan çağırınca surdayim burdayım diyebileceğin bir yerde değil bahane de edemezsin bunu. Allah kolaylık versin o insanlara da vicdan, merhamet, anlayış versin

1 Beğeni

Nie yoruluyosun biliyomusun canım. Gereken kişilere gereken cevapları veremediğin için yoruluyosun. Aman saygısız gelin derler . Vefasız gelin derler. Gelin cevap verdi derlwr die ağzını açıp bişe diyemediğin için yoruluyosun. Ben öyke bakmıyorum olaya büyük büyüklüğünü bilecekki küçük te saygo sevgi göstersin. Sen şimdi herkezin herşeyine fedakarlık yaparak koşarsan. Üstüne üstlük bide sana laf söylicekler cevap bile vermwzssen . Anana öyle yapacak bide arkasından sallıcak. Hayla daha bişe demezsen sen çok yorulursun bacım. Herzaman derim kendine değer ver sen değerlisin düşüncelerine önem ver. Kim ne der die susarak herlezin herşyine koşma. Ananı babanıda kimseye ezdirme bacım. Usluplu bi şekildede olsa gereken yerde gereken cevapbını ver. Hakkını koru.

2 Beğeni

Esımın aılesıne esım ıcın gıdıyom bazen kendı ıstegımle gıdoyorum sramız ıyı oldun dıye kaynanamla aramız o kadar kotu degıl ama ben sadece anneme babama yapılanları kaldıramıyorum. Ben yıne tutarım kaynanamın ısını falan yeterkı aıleme zararı olmasınlar .

Amın amın. Sozın dedıgınız gobı yapmaya az kaldı zaten kaynatam sımdı hastanede yatıyor esım onun yanında kaynam tek basına bırsey fln olur bnm yuzumden onun yukunu kaldıramam ben sımdılık susuyorum ama zamanı gelınce sızın dedıgınız gıbı yapacagım.

Yerı gelınce cevabı verıyom vermesem daha beter olur . Ama az kaldı daha sert bır üslupla karsılasacaklar .

1 Beğeni

Evet şu an kayın pederinin hastalığından dolayı birşey deme onlara ama kendi annene söyle benim hatrım için o kadar işinin arasında birde onların işine koşmasın hiç hayır diyemiyor arada sen varsın diye. Sen böyle kendini paraladıkça ben daha çok üzülüyorum diye anlat annene

1 Beğeni

Dıyorum ben anneme kendını ezdırme. Kaynanam da olsa gıtsın kendı yapsın ısını dıyom.

1 Beğeni

Ayn dedıgın gıbı olur. Yıne aynısı yaparsa derım zaten suanlık sakın kalıp ortwlıgın durulmasını beklıyom