Dertlesmek istiyorum psikolojik olarak çok çöküşteyim

Kızlar sinirlerim çok bozukluyor psikolojik olarak çok yıprandım bu dikişlerim canımı çok sıkıyor 23 gün oldu doğum yapalı halen daha hiç dikisim düşmedi. Herşey üst üste geliyor bide çok kötü pişik oldum popo bölgesi ve vajina kenarları üstüne bide göğüslerim çok acıyor yanıyor uçları yara oldu. Zaten uykusuzlugu saymıyorum bile. Ne zaman normal hayatıma döneceğim. Artık rahat oturmak yürümek istiyorum. Bebegimle bile düzgün ilgiilenemiyorum anneliği tam olarak hissedemedim. Sadece emziriyorum oda yatarak. Arada kucağıma alıyorum bebeğimi konuşuyorum. Düzgün gazını cikaramiyorum ayakta fazla duramıyorum off nasıl olacak ne zaman normale döneceğim artık çok sıkıldım

Lohusasın canım ondan bu sitemlerin az kaldı merak etme dikişlerin birkaç güne düşmeye başlar kendini çok sıcakta tutma ki pişiğin daha rahat geçsin kremde kullan çocuğuna bak onu sev onunla konuş bütün sıkıntıların geçecektir en kısa zamanda canım :smiling_face:

Amin inşallah herşey üst üste gelince çok kötü hissediyorum sanki hiç iyilesemeyecekmisim gibi umarım toparlanırim​:folded_hands:

Öncelikle hayırlı olsun bebegınız sızede cok gecmiş olsun banyo yapın Sürekli tendırıyot ve gazlı bez kulanın o ıyı gelıyor dar iç çamaşırı gıymeyın bıde kuru temız bez koyun yada peçete sureklıdw bezınızı değiştirin

Bunların hepsini yapıyorum pansumanı da eksik etmiyorum pedi sürekli değiştiriyorum arada altsiz geziyorum lavabodan sonra kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum.

Geçecek İNŞALLAH bıraz sabır yaz annesi olmak zor sıcaktan oluyor

İnşallah biran önce geçer. Bide nefesim daralıyor fazla hareket yaptığımda neden acaba

Belkı dogumda cok ıkınmadan da olmuş olabılır istersenız bı doktoro sorun

Canım benim, gerçekten çok zor bir dönemdesin ve anlattıkların tamamen normal, ama zorlayıcı şekilde normal.

23 gün doğum sonrası için hâlâ toparlanma süreci… Dikişlerin düşmemesi seni hem fiziksel hem ruhsal olarak yıpratmış belli ama merak etme, bu süreç geçici.

Pişik, yara, göğüs ucu acısı, uykusuzluk, emzirme stresi… Bunların hepsi ilk haftalarda birçok annenin yaşadığı şeyler, ama kimse tam anlatamıyor.

Sen anneliği hissedemediğini söylüyorsun ama canım, yatarken bile bebeğini emzirmen, onunla konuşman — işte bu zaten tam anlamıyla annelik! :heart:

Bedenin toparlandıkça, uykun biraz düzene girdikçe, emin ol ruhun da biraz daha hafifleyecek. Şu an her şey üst üste gibi geliyor ama bu fırtına yavaş yavaş dinecek.

Kendine çok yüklenme, sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun :cherry_blossom:

Dilersen özelden yaz, birlikte çözümler düşünelim. Yanındayım :herb:

İkinirken zorlandı nefesim

Gerçekten herşey üst üste gelince baya yıprattı beni sanki hiç geçmeyecekmis gibi geliyor bide korkuyorum acaba enfeksiyonum falan var mı rahmimde diye ama kadın doğuma gitmeye de çekiniyorum alttan muayene edecek diye çok korkuyorum alttan muayeneden çatı muayenesinde çok çektirdim ebelere bide dikerlerken. İnşallah biran önce toparlarim bebegimle daha iyi ilgilenmek istiyorum. Çok teşekkür ederim bu arada derdime sıkıntıma cevap verdiğiniz için

gümüş gogus kapaklarinin çok faydasını gördüm ben çok güzel nemlendiriyor ve yara yapmıyor .benimde dikişler henüz atmadı ve ağrı devam ediyor goguslerin çok sertleşiyor ve ağrıyor ama bol bol emzir kalanını da sagarsaniz hafifliyor kısa süreli ama göğüsler için nemlendirici krem ve göğüs kalkanindan çok memnun kaldım

Kızlar dikişimin arasında beyaz bişey var silince geçmiyor acaba iltihap mı kaptı enfeksiyon mu ama ağrı falan yok