Dertlesmek isterim bende 😢

Başina gelen var mi cok mu dogal birsey bu anlam veremedim…dogum yapali 22 gun oluyor .Normal dogum yaptim burada bilen bilir asiri zor gecen bir dogum hik. Vardi. Esimin ailesi bizim eve geldi ve ben kaynanamla anlasamadim . Beni yonetmeye kalkti ama yonetemedi . Ben ondan cok birsey istemedim .yemek yapsin kocasini ve oglunu doyursa yetiyordu bana da yalan yanlis bi tas corba yapacakti benim evim zaten temizdi bi camasirim varsa vardir onu da ben doguma gidecegim diye hic camasir birakmadim evleri bile dip bucak temizledim oyle gitim doguma .kaynanam onat ben ondan inat derken ufak capli bi tartisma yapildu ve kimseye birdey demeden evden cikip gitmis . Bende cok tinlamadim ama esimde annesin arkasindan gitti . Sonra eve geldiginde dedim annene soyle birdaha benle inatlasmasin derken ufak capli bir kavga yaptik o gunden sonra birsey oldu. Sanki esim benden uzaklasti ben adim.attikca o geri adim atiyor …ona bagirdigim icin ozur diledim ama eskisi gibi degil opuyorum sariliyom ama eskisi sefkati sevgi alamiyorum . Hissetmiyirum o sevgiyi … Ben opuyorum sariliyorum bazen diyom bana enerji vermen gerekiren sen uzaklaşıyorsun o diyor dikislerimden korkuyom sana zarar veririm diye korkuyorum diyor ama bu bir bahane mi yoksa gercekten mi korkuyor bilmiyorum. :disappointed:Bebegimiz olduktan sonra hersey degisti . Esimle aram acildi …Ben onunla cok vakit gecirmek isterken tam tersi oldu . Gecem gunduzum bebegim oldu . Lohusalikdan mi kaynaklaniyor bilmiyom … Simdi de kizimiz icin hastaneden cikamiyruz. Sariligi bitti bu sefwr de sakral killanma gamze dedikleri birsey var insallah temiz cikar sonuclari …tam rahat etim diyom birsey cikiyor …tamam diyom hersey guzel olacak kizimmin sonuclar temiz cikacak bi baskasi cikiyor .isyan etmiyorum rabbim en guzelini vad edecek biliyorum buraz daha zaman var . Ama bazen insan kendini tutamıyor. Esimde de bi sogukluk hissedince dhaa da zor oluyor hersey …soyle konusyoruz opuyor fln ama sanki sorumluluk oldugu icin opuyor gibime geliyor . Cok garip optugu zaman hicbirsey hissetmiyirum niye sogudum bilmiyom esim iyi biri ama neden bna boyle oldu .of of

Canım lohusalıkta bu oluyor bende de oldu aynı duygu sanki eşimin ilgisi azalmış gibi hissettim ben bebekle ilgilenirken onunda bana destek olmasını bekledim en son patladım bir gün çok ağladım o gün konuştuk o yaptığının farkında olmadığını bana karşı daha dikkatli olacağını söyledi sanırım lohusalıkta birazdaha hassaslasiyoruz aşırı bir duygusallık oluyor

1 Beğeni

Belki de dedigin gibi biz bebeklerle cok zaman gecirdigimiz icin eslerimiz bizelere gore daha az zaman geciriyor belki de bu bizi yipratiyr .benim esim gece calisyor . Gunduz de yatıyor belli satlerde veriyorum bebegi bakmasi icin o zamnlarda da ev isi tutuyorum kendime hic vakit ayiramiRum bebegimde belli saatlerde hic durmuyor tek basima bazen cok zorlaniyorum .esim ise gidiyor diye uyandirmiyirum.onu kendi uyanirsa uyaniy cok sevimli bebekler ama bakimi gercekten cok zor :woman_facepalming:Bende bi sorun da var kaynanam butun guvenimi kirdi eltimin 3 aylik be egini gozumun onunde emzirmeye kalkti o gunden ruyalarima giriyor benim be egime aynisi yapar diye korkuyorum . Esime dedim hatta annen oyle birsey yapmasin diye ama bilmiyorum yapar o kadin o yuzden bebegimi yanliz birakamiyorum kimseye guvenip de yatmaya gidemiyorum.:woman_facepalming:

Hayır bebeğinizi guvenmediginiz kimseye emanet etmeyin böyle birşey nasıl yapar çok cahilce çok kızıyorum böyle şeylere ben lohusalığımı annemde geçirdim kendi annem olmasına rağmen onun yaptıkları bile gözümde büyüyordu o dönem böyle aşırı bir duygusallık ve alınganlık içindeydim kendi bebegimi bile çok benimseyememistim eşimi bile yabancı gibi hissediyordum sanki birden bire garip bir döngünün içine düşmüş gibi hissettim ama zaman geçtikçe herşey geçiyor şuan herşey daha çok yoluna girdi eşimde alıştı bende alıştım eminim sizde de zaman geçtikçe herşey daha güzel olacak bazen zaman vermek gerekiyor onlarda sonuçta ne yapacaklarını bilemiyorlar ilk kez baba oluyorlar öğrenecekler bizim gibi bizde öğreniyoruz onlarda öğrenecek

1 Beğeni

Aslinda Cok haklısın :blush:

1 Beğeni

Ay ben bu forumda daha neler okuyup şaşıracağım bilmiyorum.Şaka mı bu ya nasıl bebeği emzirmeye kalktı:astonished:Sütü mü var da emzirecek?Bebeğin annesi dururken bu nebiçim bi hareket?Allah’ım kimselerin aklını almasın gerçekten kaynana konularını okudukça ve onların nasıl insanlıktan çıktığını gördükçe kaynanamın eteklerini öpesim geliyor.Aman arkadaşım bırakmayın öyle insanlarla yalnız başına bebeğinizi.İnatmış…Gidip kendi kocasına inadını yapabilir valla lohusasınız siz hiç çekmek zorunda değilsiniz.

1 Beğeni

Ya şu bebeği emzirmeye çalışan kayınvalideleri birkaç kişide daha duydum. Sadece duymak bile sinirimi tepeme çıkarmaya yetti. Öyle bi şey görsem herhalde tokatı basar evden kovarım kadını. Aklım gider sinirden. Bu nasıl bir sınır bilmezlik nasıl bir sapıklık ya!!!?

1 Beğeni

Hayır gerçekten anlamıyorum bebeği neden emzirmeye çalışıyorlar?Amaç ne olabilir ki?Bu kadar salaklık olmaz gerçekten.

1 Beğeni

Evlilikte yapacağın en büyük hata eşine ailesiyle ilgili olumsuz bir şey söylemek olur. Hoşuna gitmeyen şeyler olabilir ama " söyle annene benimle inatlaşmasın" biraz kalitesiz bir cümle olmuş kusura bakma. Biri bana da böyle söylese ben de karşımdakinden soğurum. Hoşuna gitmeyen şeyler olsa bile durumu yönetebilmeyi öğren. Ve naçizane tavsiyem, eşine ailesiyle ilgili mümkün mertebe böyle şeyler söyleme, inan olan sana olur.

3 Beğeni

Ben 2 yil boyunca elimden geldigince nazik oldum . Artik bir yerden sonra hersey canina tak ediyor heleki lohusayken ve bebegine birseyler yapildigi zaman …O zaman nazik olamiyorsun .Ben elimden geleni yaptim kaynanam bebegimin memesinj sikmaya kalkti daha 2 gunluk bebek bende sıkma dedim . Oda tamam dedi bi kac birseyler saydiktqn sonra tamam dedi sonra annemgeldi anneme diyor bebegin memesini sık doye bende onun yuzunden anneme de sert ciktim eleme kizin memesine diye ben kibar ca soyluyirum .onlar anlamiyor . Ya sana soyle deyim. Ben kendi dogumu kendim baslatim hastaneden cok korkan biriyken kosarak gitim doguma . Ama kaynanam evimize gelecek bebegimi emzirecek doye o kadar cok korkuyordum ki hamileyken bile ruyalarima giriyordu . Esime ben dedim daha once hamileyken benim bebegime boyle birsey yapmasin fln diye . Ben kiskanc biriryim ama yinede alma etme demedim . Benim en sinir oldugum sey yapilmamsini istemedigim seyleri inatla yapmasi .Bebegim 3 gun hastanede yatti da arayip sormadi bile nasil oldu bebek diye . Bana kiziyon o senin torunun yalan yanlis bir ararsin kaynatam inat ama yine adam hasta hasta aradi Allah razi olsun . Valla ben nazik oldukca o tepeme cikti bundsn sonra farkli olacak . Ben esime diyorum ailem sana haksızlık yapiyorsa hakkini savun diyrum . Git soyle hakkini savun diye . Bende oyle yapacagim hakkim yeniliyorsa hakkimi savunacagim . . Kim ne derse desin esim de zamanla anlamali . Benzamaninda kendi anneme yardim etmedim o kadin mahalde komsularla dedi kodu yaparken ben ona yardim etim islerini tutum benim annemde haril haril calisiyr bide dusun kaynanam ile annem komsu evleri yan yana .Ivime ata ata tasti artik ama sunu da deyim kaynanam cok cok kotu biri degil sadece inatligi yuzunden bu haldeyiz .ve kendini cok akili saniyor isi dusunce cok iyi oluyor …

2 Beğeni