8+4 haftalık hamileyim hamilelikte mi anlamadım ama Kendimi çok değersiz hissediyorum 21 aylık oğlum var ve oğlum olduktan sonra sosyal hayatım bitti hiç arkadaşım kalmadı aynaya baktığımda kendimi hiç sevemiyorum dışarı çıktığımda kimseyle konuşamıyorum özgüvenin sıfırlandı resmen yaşıtlarıma bakıyorum birde kendime resmen kendime acıyorum benden büyük genç kizlar bana abla diyo
bunu birtek ben mi yaşıyorum hiç iştahım yok 60 kilodan 57 ye düstun 10 gün içinde
Öyle düşünme canım annelik duygusu farklıdır şu an sen yine hamilesin hormonlardan etkileniyosun seni çok iyi anlıyorum ben baya eğlenen makyaj yapan aşırı kendi kafamda biriydim şu an hamileyim o kadar değiştim ki kendimi salıverdim baya bazen düşünüyorum neden böyle oldu geçen seferde otobüste yaşıtlarımı gördüm hele ben daha gencim baktm onlara kötü oldum sonra dedm ay şükr edeyim herkese evlat sahibi olma anne olma nasip olmaz makyajdır gezmedir yine yaparm toparlanırım ama bu sürecin tadını çıkarmakta bi başka. Arada bir makyaj yapıyorum evde düşünüyorum bak işte bu kadar kolaymış sadece çok kafaya takıyoruz. Her anın tadını çıkar hiçbir şeyi kafaya takma.
Birazck giyin süslen bak nasıl keyfin düzeliyor. Kendini şımart emin ol hepsi geçer yaşıtları falan düşünme onlar yeni bebiş büyütmeye başlayınca artık seninkiler büyümüş olcak şöyle bi oh diyip rahatlıycaksın inan. ![]()
Tabi anne olmak tarif edilemicek kadar güzel bir duygu ama insan bazen çevresinden ailesinden bi destek bir moral bekliyo düşünülmek istiyo kimsede bu da üzülür kırılır deyipte lafını sözünü esirgemiyo bana gelince böyle herkes yorgun çok yoğun oluyo tek arkadaşımda sırdaştım da oğlum o küçük elleri küçük kalbi varya işte Allah’ıma bin kere şükrediyorum öyle bir meleği bana verdiği için
@Tugbakc vücudun hem hamileliğin ilk trimesterinin getirdiği ani hormonal değişimlere hem de 21 aylık bir çocuğa bakmanın yorgunluğuna maruz kalıyor. Bu iki durumun birleşimi, anlattığın değersizlik hissini, özgüven kaybını ve içe kapanmayı fazlasıyla tetikleyebilir. Bu hisler geçici olabilir ama profesyonel destek almazsan daha ağırlaşır. Hem Oğlunun ve karnındaki bebeğin sağlığı için hemde çok daha önemlisi kendi yaşam kaliten için bunu yap. Çünkü sen de yaşamayı, gülmeyi, aynada kendini sevmeyi hak ediyorsun.
Teşekkür ederim ![]()
İnsan ister istemez biriktiriyo işte içinde anne olmak çok güzel bir duygu ama arkasında çok büyük sorumluluklar var oğluma iyi bir annemiyim eşime iyi bir eşmiyim ev işleri vs derken kendine vakit ayiramiyo insan işte şimdi birde ikinci bir bebek kaygısı birde bu hamileliğim çok duygusal ve halsiz geçiyo
Kız banada abla diyen cok oluyor hatta benden buyuk insanlar bıle dedı zaman aceba cok mu buyuk duruyorum dıye moralim bozulurdu bende onlara imalı sekilde ablam diyerek cevap vermeye baslayınca rahatladım
hıc takma bole seylerı
İster istemez moreli bozuluyo insanın ![]()
Yaa canım benim
anlıyorum seni ilgi istiyorsun. İnsan çevresinden ilgi bekliyor tabi bende hep üzülürdüm ilgi istiyodum ama sonra dedim kimsenin ilgisine ihtiyacım yoktur dedim boş verdim. Baktım ki boşuna üzülmüşüm herkes bu hayatta kendi derdine yanıyo o yüzden artık ne kimseyi umursamaz oldum ne de birisinden ilgi beklemek napaym Valla başka türlüde kendimi mahv ediyom üzüntüden
Çok doğru söylüyosunuz başkaları için kendimi üzerek anca kendimi yıpratırım insan kendini mutlu etmeyi bilmeli kimseden medet ummamalı ben işte herkesi kendim gibi sanıyorum ![]()