Selam herkese bebegım ıkı aylık olmak uzere 15 20 gündür buyuk tufaletını yapmıyor 3, 4, 5 suruyor bu ay içinde ben müdahale edince yapıor kendısı yapmıyor doktora goturdum gazı var dedı ılac verdı bugun 5cı gunu oldu yapmadı gene ben müdahale etım zeytin yayla makamına uygulama yaptım aranızda varmı bebegı boyle olan ne yapmalıyım
Benim bebeğimde o zamanlar 3 gün falan yapmıyordu. Doktorum bir çay kaşığı zeytin yağı içirebilirsin demişti. Eğer isterseniz ama öncelikli doktor baktı ve troidlerinde falan bir sıkıntı yoksa eğer onlara baktırdınız mı
Kalca ultrasyonu ıcın goturunce doktora sorunu soyledım karnına falan baktı gazı cok var dedı tam bişi gorunmuyor gazdan dolayı belkı bagırsak tembelıgı olabılır doktora gosterın dedı doktora soyledım dedı ılk zamanlar yapıormuydu dedım evet dedı bişi olmaz gaz ılacı verdı sadece ama ben mudahale etmedıkce yapmıyor ben mudahale etıktem sonra yapıor oda katı deıl hçyanı kabız olunca sert olur bu normal sadece yapamıyor
Bide bebegınız yapınca katımıydı sıvımıydı
Biz ilk zamnlar 2 güne bir acile gidiyorduk yapamadığı içinröntgen çekiyorlardı çok gaz var diyorlardı ve lama yazıp gönderiyordu. Sonra doktora yazdım artık oda bana tiroitlerinde bir problem yok ise zeytin yağı ver demişti ve ondan sonra rahatladı düzeldi
Onların ki katı olamaz kakası kıvamlıydı ama ishal gbi cıvık değildi. Ikınıyordu kızarıyordu ağlama krizine giriyordu yapamadığı için
Benımkıde hep ıkınıyor cok şükür aglama kirizlerıne gırmıyor gazını falanda cıkarıyor sureklı pırtlıyor ama konu kakaya gelince tık yok dedıgınız gıbı bı kac gun zeytın yagı verım İNŞALLAH işe yarar olmadı tekrar gosterıcem doktora
İlginiz için teşekur ederım.
Yarar merak etmeyin mama içiyorsa mamasının içine koyun emiyorsa öyle kaşıkla verirsiniz
@Öd2126 merhaba bebekle ilgili soruları #mucizebebek uygulamasından soralım lütfen
İndirmem mi gerekiyor
Mamasının içine zeytin yağ 2 3 damla çok iyi geliyor. Ama direk verirseniz kıvamı yoğun olduğundan yutkunurken güçlük çekiyor. Veya kendi sütünüzü bi çay kaşığına damaltıp 1 2 damlada zeytin yağ damlatırsanız iyi gelir ben çözümü öyle bulmuştum hiç bir zararıda yok sabah akşam veya öğlen akşam yapıyordum. Bu arada bebeklerin 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor ben 7. günde doktora gitmiştim doktor 10 güne kdr normal dedi gittiğim günde bellerine kadsr yapmştı sonra hem zeytin yağ damlattım. Birde bazı mamalar kabız yapıyor mesela aptamil nalet olsun bebeğimi mahvetmişti
Deniycem İNŞALLAH ben mama vermıyorum anne sutu içiyor tesekur ederım ilgınız ıcın
Evet hem oradaki tecrübeli annelerimizden daha fazla fikir sahibi olabilirsin
Merhaba ben de yaşadım çocuklarımda zeytinyağı etkili oluyordu ama bi kez beş gün falan yapmadı. Beyaz kalıp sabununu rendeleyip fitil gibi koy dedi annemler öyle yaptım gerçekten etkili oldu hemen yaptı rahatlamıştı. Siz de emziriyorsanız beslenmenize şu ara dikkat edin
Benımkıde oyle yapıyor sabun falan koyunca ama yıne sonra yapmıyor 20 gundur bu sorunu yasıyoruz zeytın yagı iki gundur verıyorum ıkı defadır hala yok bugun 3 cu gun gene
Zaten yedoğan bebeklerde ilk 6 ay 7 güne kadar normal karşılıyorlar bağısak florasanları yetişkin gibi değiller emilimi kolay olmuyor düzelir merak etmeyin bende çok çektim ama sonradan düzeldi şimdi durduramıyorum günde 3 4 kez yapıyor yediğini çıkarıyo eşşek sıpası bu kezde kilo alımı zorlaşıyor
Tesekur ederım ilginiz için cok saolun ALLAH size bağışlasın aman yapsın yapsın Rabbım bütün cocuklarımızı kötu hastalıklardan korusun onları bize bağışlasın.