Herkese merhabalar. Henüz 35 günlük hamileyim. Henüz hiç doktora gitmedim fakat durumu yakından takip ediyorum aile hekimliğinde kan testi de yaptırdım. Doğum paketi alıp almamak konusunda çok kararsısız. Ben öyle her an doktoruma ulaşayım, sürekli ona soru sorabileyim diye düşünen biri değilim. Nihayetinde elimizin altında internet var. Doğum paketi alırsam doğum anı ve doğum günü rahatlığı için alırım gibi geliyor ama ilk doğumum olacak bu yüzden bilemiyorum.
Fikriniz ne? Sizce doğum paketi almanın en büyük avantajı ne? Özellikle deneyimli anneler bana fikir verirse çok mutlu olurum. Ankara’dayım. bir tavsiyeniz de olursa hastane ya da doktor olarak hem devlet hem özel için açığım.
Merhaba Doğum anı ve doğum günü rahatlığı için alıyorsan, kesinlikle al. İlk doğumda o anki panik ve belirsizlik çok yorucu. Ama eğer bütçen çok kısıtlıysa ve ben soğukkanlıyım, eşim çok iyi destek olur, devlette de hallederim diyorsan, almayabilirsin. Devlette de çok güzel doğumlar oluyor. En az 2-3 farklı hastaneden paket içeriği ve fiyat almanı tavsiye ederim. İçindeki hizmetleri karşılaştır. En önemlisi Doğum anında sana kimin eşlik edeceğini sor. Eğer size özel bir ebe veriyoruz, doğum boyunca yanınızda kalıyor diyorlarsa, o pakete değer. Ama henüz 35 günlüksün, acele etme. 20. haftaya kadar bekle. O zamana kadar doktoruna git, bebeğin gelişimini gör, hastaneyi tanı. Sağlıklı bir gebelik geçirmen dileğiyle.
ne kadar nazik ve düşüncelisiniz. fikirleriniz için çok teşekkür ederim. ankara hakkında yaptığım araştırmada şunu gördüm, başka bir şehirde olsaydım devlet hastaneleri bu kadar iyi olmayacaktı. ama etlik ve bilkent şehir hastaneleri şu an en iyi özel hastanelerin görüntüleme sistemlerine ve ultrason teknolojilerine sahipmiş. doğum yapacağım ay ise en yoğun aylarda değil, aralıkta. bu yüzden geniş hastane yapısını da göz önünde bulundurunca bence odam olur gibi geliyor. bu yüzden şimdilik yaptırmamaya ve 7. haftada ilk ultrasın randevumu etlik şehir’den almaya karar verdim. dediğiniz gibi biraz daha izlicem ve fikrim değişirse doğum anında bana kimin eşlik edeceğini mutlaka soracağım. çok sevgiler
Merhaba ben ilk hamileliğimdede şuankinde de paket aldım. Paket başta parasını ödeyip tüm gebelik boyunca rahat etmek gibi çok güzel bişi aslında her gittiğimde ay şu test mi olcak ne kadar ödeme yapıcam gibi bi düşüncen olmaması güzel. İlk doğumum da istanbuldaydım doktorumdan da hastanemden de doğumumdan da çok memnun kaldım. İkincisi için izmirdeyim burda evime yakın Bi hastaneden aldım paket. Ama burda bi devlet hastanesi doktoruna gittim 1 ay kadar önce ve aylardır geçmeyen enfeksiyon mantarım için çözümü sadece o sunabildi ve çok ilgili rahatlatan bi adam. Aynı hastanede başka bi doktora gitmiştim gebeliğimin başında bana bu hastanede doğum olmuyo demişti. Aslında planlı sezeryan yapılıyormuş başta bu bilgiyi almış olsaydım ve 1 ay önce gitmiş olduğum doktora başta gitmiş olsaydım paket asla almazdım. Yani demem o ki eğer devlet hastanesinde iyi bir doktor bulursanız özel hastaneye sadece eşim de bebeğin gelişimini görebilsin derseniz bebek büyümeye başladığında 1 2 kez gidip geri kalan herşeyi devlet hastanesinde yapın derim ben.
Aynı durumdayız devlette eşinizi almıyorlar muayneye kalp atışını dinledim geçen hafta doktor asla almadı ya o yüzden özele gidicem bende siz gibiyim anam babam usulu yaparım diyordum devletten şaşmam diyordum yenimahalleye gittim önce sonra bilkente bu arada Bilkentin herşeyi daha iyiymiş yenidoğan olarak. Ama doktor o kadar önemsemiyor ki şimdi daha bebeği hissetmediğimiz için anlamıyoruz ama ilerde bence panik olcaz ve sormak ulaşmak isteyeceğiz. Ben 20. Haftaya kadar devlet sonra özel diye düşündüm fetal dna yaptırcam zaten o yüzden 20. Haftadan sonra gideyim dedim
Evet ilk gebelikleri için bu geçerli ama ilk gebeliğinizde sezeryan doğum yaptıysanız ikincisini de sezeryan yapıyolar. Zaten sezeryan sonrası vajinal doğum için iki gebelik arası en az 2 yıl geçmesi isteniyor ve her doktor bu riski alıp tamam ben seni normal doğum yaptırırım demiyor. Denilse bile acil sezeryana dönme ihtimalleri de hep var dikişler de sorun olma riski yüksek. Eğer normal doğumdan korkuyorsan uz mecbur özel hastanede doğuma bakıcaksınız. Bazı hastaneler de planlı sezeryan için zorunlu sezeryana göre daha fazla ücret talep edebiliyorlar bilginiz olsun.
Hepsiyle görüştüm bildiğim kadarıyla yani hiç biri fark istemedi normal yada sezeryan ama herkes nakit istedi sadece lokman hekim taksit yapınca orayı seçtim de daha almadım paket ilk gebelik bu arada belki normal doğurcam bilmiyorum sadece normalin dayatılmasını doğru bulmuyorum
Evet ben ilk gebeliğimde her kontrolde ben normal doğum istiyorum dedim ama planlı bir şekilde sezeryan oldum. Doğum sonrası smear testi verdim bebeğim 5 aylıkken o testten sonra anladım ki normal doğum yapamazmışım. İyi ki de sezeryan olmuşum diyorum. Tabikide özelin hizmeti kalitesi randevu saatine uyulması hepsi çok daha iyi konforlu ama devlette de gerçekten çok iyi doktorlar var. Burdaki doktor eşimde gelebilir mi dediğimde izin veriyor mesela keşke Ankarada da olsa böyle hastaneler sizde gidebilseniz. Yani sadece doğum için özeli düşünüyorsanız sadece doğum için de gidebilirsiniz paket almadan da devam edebilirsiniz. Ben sadece kendi tecrübelerimi ve bilgilerimi aktarıyorum.
Merhabalar benim bu konuda hiçbir bilgim yok henüz ilk gebeliğin bu gebeliğin başında mı alınıyor eşimin görev yerinden dolayı farklı bir Şehirdeyiz muhtemelen doğumun memlekette olacak oradaki hastanelerle mi görüşmeliyim