Demir ilaci yan etkisi

Kizlar demir ilaci kullaniyorum feramat isimli olanı cok afedersiniz hem dışkım simsiyah hemde ishal oldum cok kotu basina gelen varmi

Demir ilacı kullanırken öyle oluyor. Dışkı meselesi normal yani. İshal için muz tuketebilirsiniz

Renk değiştirmesi normal

Feramatt bende de yan etki yaptı acillik oldum ishal bulantı karın ağrısı kusma mahvoldum Gebelik öncesinde demir kullandiğimda da aynı yan etkiler olmuştu Doktor bıraktırdı 6.aydan sonra özeldeki doktor farklı toz direkt ağza döküp kullanılan bir demir verdi çok şükür yan etki olmadı

Normal bende demir ilacı aldığımda öyle olmuştum

Bende demir ilaci var suda eriyenden fertamir , bir de magnezyum ilaci var o da suda eriyen magvital diye onun yan etkilerinde yaziyordu ishal diye bana da asiri gaz yapti

Bende bunu kullanıyorum aynı yan etkileri yaptı değiştirmem gerekiyor mu normal mi

Aynı belirtileri yaşıyorum sizinle. Ilacı degistirmek istiyorum ama bakalım. Muz mantıklı. En azından gaz çıkarayım derken donlara yapmaktan kurtuluruz :smiley::smiley:

İyi geceler kızlar bende ferrum kullandım ishal dışkı değişimi oldu bıraktım ilacı.doktorla konuştum diğer doktor yanlış tavsiye vermiş asıl olan yemekten iki saat sonraymis.bu sefer de el kol ayak uyuslamalarim başladı.bende bıraktım.gene konuştum ilacın kullanım dozunu düşürdü günde bi defa içecem bakalım nasıl olucak.

Şuan aynı şeyi yaşadım kaçtır başıma geliyo tam Google’dan bakacaktm ki yazınızı gördüm.Bana da sağlık ocağından vegaferon vermişlerdi devletin verdiği ilaçlar genelde kötü oluyo ne yazık ki.Kadın doğum doktorum da feramat yazmış etkeni aynı diye almamıştım

Haslanmis patatesimi yerken okuyorum yorumları geceler de haram oldu evden de çıkamıyorum korkumdannn​:rofl::rofl::rofl:Allah’tan yarin kontrolum var bi sorcam bakalim doktora