Şuan 20 haftalık hamileyim.2 haftadır demir ilacı kullanıyorum ve suan makatta basur meme yapmış daha yeni oluştu. Napabilirim böyle birşey yaşayan varmı? Çözümü varmı geçermi?
Bende doğum yaptım bende de var kan ilacı kabızlık yapıyor fazla zorlanınca tahrıs oluyor oda basur yapıyor bende kanıyor bıde korkar oldum lavaboya gitmeye
Çok geçmiş olsun.kanama yapması ameliyatlık diyorlar erkenden önlem almam lazım ama acaba doğal bir çözümü varmı bilemedim
Lifli beslenmenizde fayda var kayısı yiyebilirsiniz kaynatıp içebilirsiniz. İshal yapan yiyecekler yiyin doktora da söylerseniz belki ilaç verir ishal yapması için. Bol bol da su için. Benim hamilelik sonrası yaptırdığım check UP da gaitada gizli kan çıktı. Hemen gel cerrahiye gidip durumu anlattım kontrol ettirmek istedim. Aynı anda endoskopi kolonoskopi yapıldı. Giderken bişi bulamamışlar ama çıkarken iç hemoroid görülmüş bende hiç kanama bişi olmadı dışarı çıkan bişi de olmadı çok zorlamıyorum zaten gelirse iktirip çıkarıyorum geliyo gibi olup geçerse falan tuvalete oturup ıkınmıyorum hiç sizde yapmayın kanama olmaması için. Demir ilaçları malesef ki kabızlık yapıyor. Yeme düzeninizi sıvılaştırın çorba için bol bol sıvı besinler tüketim
Çok teşekkür ederim yase hanım yediklerime dediğiniz gibi dikkat edeyim. Doktorada bir görüneyim olmadı.
Merhaba
Bu hafta itibariyle rahim iyice büyümeye ve pelvis bölgesindeki damarlara baskı yapmaya başlar. Buda kan akışını yavaşlatarak damarların şişmesine (basur) neden olur. Artı olarak demir ilacı bu durumu tetikliyor. Doğum sonrası rahim küçülüp baskı ortadan kalktığında basurlar genellikle kaybolur veya çok küçülür. Öncelikle doktorunun önerisiyle farklı bir demir ilacı kullanabilirsin çünkü bazılarının kabızlık etkisi daha az oluyor. Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen göster. Kuru kayısı, erik, incir, tam tahıllı ekmek, yulaf, sebzeler (ıspanak, brokoli) tüket. Eğer bir engel yoksa, günlük hafif tempolu yürüyüşler bağırsak hareketlerini düzenler. Günlük , 10-15 dakika boyunca oturma banyosu yapabilirsin. Bu, şişliği indirir ve kan dolaşımını rahatlatır.Şişlik çok rahatsız ediyorsa, temiz bir beze sarılmış buz torbasını 5-10 dakika bölgeye uygula. Sağlıklı bir gebelik geçirmen dileğiyle ![]()
Yaa hatice hanımcıgım çok teşekkür ederim gayet acık ve net bilgi vermişsiniz. Önerilerinizi deniyeceğim.Çok sağolun![]()
Bulanti ilaci kullandim ilk 6 ay oda kabizlik hem ic hem dis hemoroid yapti ve hamile oldugum icin doktorlar hicbiseybyapamadi 2 aydir sabahlari ac karnina 2 kasik pekmez 1 bardak ilik su iciyorum kabizligimi duzellti ki bende o kaysilar maysilar hicbir ise yaramadi, dis hemoroidleride kuculttu ayrica pekmez kanda yapmis demir ilacida kullanmiyorum doktor vermedi bana
Set hanım acaba pekmez olarak ne pekmezi kullandınız fark edermi acaba pekmezin türü?
Üzüm pekmezi kullandım hala kullanıyorum gerçekten başka hiçbirşey işe yaramadi ama marketteki hazir pekmezler degil boyle kucuk bakkallarda satilan cam kavanozlarda olan ev yapimi pekmez, sabah aksam 2 kasik uzerinede ilik su