Demir hapı yerine keçiboynuzu pekmezi yemek

Merhaba, demir ilacı kullanmıyorum 24 haftalık hamileyim doktorum verdi ama ilaç kullanmak çok zor geliyor sevmiyorum onun yerine keçiboynuzu pekmezi yesem yararı olur mu kullanan var mı aranızda

Pekmezler hiçbir işe yaramıyor. Kanım 9a kadar düştü hem pekmez hem ilaç içmeme rağmen. Doktor 2 doza çıkardı ilacı da öyle 11e yükselttik. İlaç içerken yanında içmediğim pekmez kalmadı. Siz tek başına içerseniz hiç işe yaramaz

Yararı olmaz, kilolarca yemen lazım. O zamanda bebeğe şeker yüklediğin için zararı olur. Bende yazdığı ilacı kullanmıyorum, hazımsızlık kabızlık mide bulantısı yaptığı için. Kendim ayrı takviye aldım onunla devam ediyorum

Hiç bir faydası olmaz malesef… Benim kan değerim çok iyi olduğu halde hafif kansızlık başlamış 7. Ayımda. demir içeren gıdalar bende tüketiyorum ve bir de demir ilacı da kullanıyorum. Saşe kullanıyordum faydası olmuyor diye hapa geçtim bence biraz dişini sık demir hapı kullan gebelikte ve sonraki süreçte önemli bir vitamin bu

Keçiboynuzu hamilelere önerilmiyor, hormonları tetikleyen güçlü bir bitki. Normalde de kan yapmaya pek katkısı yok zaten. Demir ilacının yerini tutmaz, pekmezler şekeri yükseltebilir ama illa pekmez yiyecekseniz de keçiboynuzu yemeyin, üzüm daha çok kan yapan bir bitki.

1 Beğeni

Şimdi demir hapına başlayayım o zaman ben geç kaldım :pensive::pensive:

Şöyle ki ben de ilaç karşıtı birisiyim. Dündü herhalde birileri de benzer bir konu üzerine konuşuyordu.

Dışarıdaki haplara güvenemiyor iseniz Gimdes Helal Sertifikalı takviye hapları kullanabilirsiniz.

Araştırmanızı tavsiye ederim.

Doğal yöntemlerle tedavi olmayı tercih eden birisiyim ancak hamilelik döneminde toparlanmak, günlük hayattan daha zor. O yüzden mecburen takviye vitamin almamız gerekiyor.

Düzenli kan verin 1 ay sonunda eğer değerlerde artma varsa ve doktor tarafından da onaylaniyorsa olabilir

Doktor hangi demir ilacini verdi cnm

Merhaba konu eski ama keciboynuzu pekmezinin bebeğe kilo aldırma konusunda iyi bir besin olduğunu duymuştum ilk kez hormonları tetkledigini duydum benim bağışıklığım zayıf olduğundan her sabah 2 kasık keçiboynuzu pekmezi yiyorum yanlismi yapıyorum acaba :thinking:

Pekmezdeki demir bitkisel kaynaklı vücut tarafından fazla tutulmadığı gibi yeterli demiri alana kadar yediğiniz pekmez şekeri çok yükseltir. En iyisi hap olarak kullanmak ve bol et tüketmek. Zaten tüm hamilelik boyunca çok önemli olan iki vitamin var, biri demir diğeri D vitamini. Almamız lazım bebeğin gelişimi için.

İlaç olarak almak daha mantıklı. Pekmezi sonuçta kaynatıyorlar kendi şekeri ortaya çıkıyor. Onda da zaten binde bir fayda vardır. Ben pekmezi canım tatlı çekince yiyorum. Demir ilacını ayrı alıyorum hem doktorun verdiği hem ayrı takviye olarak. Kendi kafanıza göre iş yapmayın bence, kansızlık şakaya gelmez heleki lohusa döneminde

Bi yararı olmaz canım bende ilaç kullanmayı sevmiyorum ama mecbur içiyorum son aylarda demire daha çok ihtiyacın olacak bana doktorum bebek doğduktan sonra ilk 3 ay demir ilacına devam etmemi söyledi emzireceğin için vücudun yorgun düşmesin doğum emzirme seni bitkin düşürecek çabuk toparlanman için devam etmen gerekiyor

Hayır ben ilaçları alıyorum tabiki düzenli olarak kansizligimda yok ama pekmezi takviye olarak alıyorum çünkü bağışıklığım düşük olduğundan birde keçiboynuzu bildigim kadarıyla bebeğe kilo yapıyormuş ondan dolayi

Bana demir ilacları bile fayda etmedi…

Ben netten araştırdım keçiboynuzu gebelere iyi değil yazıyordu. Bende pekmez kullanıyorum ama andız (ardıç) pekmezi soğuk sıkım

1 Beğeni

Tamam o zaman bende bı arastirayim hiç aklıma gelmemişti annem biz küçükken hep keçiboynuzu pekmezi verirdi bende şimdi oğluma veririm evimden hiç eksik olmaz ama gebelik için hiç bakmamıştım teşekkür ederim canım uyarın için :heartpulse:

Doktorum bana bizzat andız pekmezi iç dedi, trendyolda var soğuk sıkım tadı da çok güzel valla :smiley:

1 Beğeni

Onu hayatim boyunca hiç denemedim ama araştıricam onuda bakicam faydası varsa bende alırım canım :heart_eyes:

1 Beğeni

Hamile kalmayı kolaylaştıran bitkilerin hamile kaldıktan sonra kullanılması yan etki yapabiliyormuş, keçiboynuzu da hamileyken tüketilmesi pek tavsiye edilmiyor. Bağışıklık için omega 3 tableti kullanabilirsiniz doktorunuza danışarak.

1 Beğeni