Ayy evet ya![]()
Onlara ne ay ![]()
Çok şükür valla. Çocuğa bir örtü alsa bile almadan önce bana atar sen rengini beğen diye. Yani diyebilir ben bu rengi beğendim torunum bu müslin örtüyü kullansın diye ama onu bile soruyor sağolsun
Evet işte beni sinir eden konu da bu ya benim çocuğum kime ne yani hadi mesela fikrini söylese tamam dicem ama illa ısrar etmesi beni delirtiyor![]()
Benim ilk kızımın ismine karıştılar. Hatta dediler ki kaynanamın ismini koymak zorundaymışım. Bende ben koymam siz 3 bacı koyun dedim. Tam 1 ay küstüler. Eşimde boşver kıyalım ama yanına ikinci isim koyarız ikinci isimle sesleniriz dedi. Bende koydum ama asla kaynanamın ismiyle çağırmayız. Eşim bile kendi anasının ismi olmasına rağmen ikinci ismini kullanır
bir gelini daha var ona itim diyemezler kız eve sokmaz onları İsim konusunda bile karışmadılar. Şimdi benim oğlanın isim derdine düşmüşler. Eşim sağolsun 9 ay benim hanım karnında taşıyor siz değil. Gece ağladığında karım kalkıp bakıyor susun siz dedi. Canım kocam ya. Allah razı olsun böyle konularda hakkımı yedirmez
Ya işte benim eşim de diyor istediği isim olsun yanına da bi isim daha ekleriz diye ama laf aramızda kayınvalideme gıcık kapmışım o yüzden kadın o ismi söyledi diye koymak istemiyorum yani sırf o söyledi diye koymak istemiyorum çünkü bana az çektirmedi e tabi hiç birinin altında kalmadım ama insan hamilelikte ona yapılanları unutmaz derler yani üstünden yıllar da geçse asla unutmam asla
Bacı çocuk doğana kadar hayırlısı diyin onlara. Zaten çocuk doğunca kimlik için hastanede sana soruyorlar ismini o arada söyleyiver kendi istediğini. Onlarda sorarsa ay kafam karıştı tüh yapacak bişey yok dersin ![]()
![]()
İşte öyle diyorum zaten ama dinleyen kim yanımda değilken bile bu çocuğun ismi konuşuluyormuş bilmiyorum niye takmışlar çocuğumun ismine bismillah daha 18 haftalık ne istiyorlar evladımın isminden anlamış değilim?![]()
Valla annenin yani senin isteğin olmadan isim koyamazlarmış. Hocalar bile söylüyor
Evet daha demin bu yazıya denk geldim ve bunu onlara da söyledim neymiş abartıyormuşum?
Sen kaç haftalık hamilesin canım
Benimkiler 12 haftalıkken başladılardı bacım
aman bırak onlar çenesini yorsun. Senin ve kocanın kararı önemli. Mecbur eşin seni dinleyecek çünkü sen taşıyorsun bebeği
Biz bebege isim koyduk Hala onlarin dedigi olmadigi icin yok su isim olsun yok bu olsun diyorlardi
Allah Allah her evde var bi tane böylesi ya![]()
18 haftalık canım
Allah hepimize sabır versin yalnız değilim sevindim bu konuda![]()
Öyleymiş valla bacım yalnız olmadığıma sevindim![]()
Doğmamış çocuğa don biçip durmasınlar sağlıkla o günlerine gel inşallah da onlardan habersiz hoca ayarla ismi şu bunu okuyun dersin geldiği an olur hocada tamamdır ![]()
![]()
Aynen öyle son çare öyle yapacam az önce eşime de söyledim annenin istediği ismi koyarsan dava açarım size dedim![]()
Bu konuyu da kapatalım strese sokuyorsunuz daha yolun başındayız felan de ![]()