Crp yüksekliği

Merhaba arkadaşlar.enfeksiyon değerlerim yüksek çıktı .crp 149,9 .3 aylık hamileyim antibiyotik kullanmaya korkuyorum bu değerin düşmesi için önerdiğiniz bir şeyler varmı .yardımcı olursanız çok sevinirim :pensive:

2 Beğeni

Dut kurusunu suyla kaynatıp ya da kaynar suda bekleyip demleyip içebilirsiniz. Kalan dutları da yiyebilirsiniz. Ben enfeksiyon aldığımda hep öyle yaptım. Şifa olur inşallah. Hatta hafif soğuk algınlığım var şuanda da içiyorum iyi geliyor. Geçmiş olsun :cherry_blossom:

2 Beğeni

Arkadaşımın annesinden aldım tarifi maalesef ki 3. Defadır beyin tümörü ile savaşıyor ilaç kullanamadığı için bu yöntemle enfeksiyonlarını gideriyor.(onun doktorunun tavsiyesi) Yani etkili bir yöntem ve içiniz rahat olabilir :cherry_blossom:

1 Beğeni

Bende idrar yolu enfeksiyonu için bu yöntemi kullanıyorum baya işe yarıyor, ama doktorunuz antibiyotik kullanmanız gerektiğini söylediyse hamilelikte kullanılan güvenli antibiyotikler var mutlaka kullanın emin olun o enfeksiyon antibiyotikten daha tehlikeli

1 Beğeni

Evet maalesef ama normalde de antibiyotik kullanamam ben birçok türevine alerjim var doktorum da antibiyotik veremiyor ağırlaştı soğuk algınlığım doğumuma en fazla dört gün kaldı bakalım hayırlısı olsun inşallah :cherry_blossom:

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah evladınızı:raised_hands::cherry_blossom:

2 Beğeni

İnşallah teşekkür ederim :cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts:

Merhaba .Siz bu kürü hamileyken mi yaptiniz

1 Beğeni

Cok cok gecmis olsun :pensive:. Bende cok kotuyum bedes alamiyorym konusmak dahi aci veriyor

1 Beğeni

Arkadaslar Crp degerim 149,9 cikti. Crp degeri benim gibi yuksek cikan varmi Allah icin varsa neler yapti doktor ne dedi lutfen bir sey diyin kafayi yicem yoksa dayanamiyorum cok aci çekiyorum ve cok endiseliyim bebeğim için

Canım benim 167 çıktı crp değerim ve gerçekten seni çok iyi anlıyorum ben hastanede 6 gün yattım hamileliğimin ilk aylarından bu yana hala da çekiyorun sana demem o ki bol bol dinlen yataktan kalkma bebeğin içinde korkma Allah’ın izniyle hiçbir şey olmuyor 31+6 günlüğüm çok şükür bide doğum doktorun iyiyse ondan tavsiye almanı dilerim

Bide bol bol su iç aşırı derecede su icmen gerekiyor vücudundaki enfeksiyonu atman için su çok işe yarıyor

Kacinci ayda 167 cikmisti .birde antibiyotik kullandin mi ve nefes alabiliyormuydun .gercekten gunlerdir cok aci cekiyorum surekli agliyorum 14 haftalik hamileyim.cok korkuyorum bebegime zarar gelir diye .

Bence doktorun önerdiği antibiyotiĝi içmelisiniz

1 Beğeni

Iciyorum dun basladim icmeye .ama cok endiseliyim enfeksiyon yada antibiyotik bebegime zarar verir diye.yillardir bekliyordum hamile olmayi .ve su bu skeild ehasta olma beni cok endiselendiriyor.

Hamilelikte kullanılabilen antibiyotik vermiştir bence bebiş iyi

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun evet hamileyken yaptım hala içiyorum ben sabah akşam demleyip ılık bir şekilde :cherry_blossom:

Benim crp, hastalığım yüzünden yükseliyor fmf hastayım. 36+2 olduk ama olana kadar hastanelerdeydim hep yine halimize şükür. Çok çok kötü geçti hamileliğim ve sadece hastanede parol ve sıvı takviyesi verip eve göndermek zorunda kalıyor doktorlar. Evde de aynı şekil sadece parol içebiliyorum ve kendi ilacımı. Yine de 60 dan fazla atak geçirdim çok ağrılı sancılı bi dönem. Atak sırasında crp yükseliyor düşene kadar bende bitiyorum ama bebeğe şükürler olsun ki hiç sorun oluşturmadı. Bende çok korkuyordum bebeğe bişey olur mı diye ama Allaha güven. Crp düşüklüğü için üzüm pekmezi şalgam suyu iyi geliyor bana yıllardır böyle yapıyorum ve bi de cennet elması düşürüyor diyorlar crp yi bilginiz olsun. Ve geçmiş olsun hepinize :pray: sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah :pray:

1 Beğeni

Doktorunuz ne önerdi ? Geçmiş olsun :pray::pleading_face:

25 yaşındayım 20 yıldır fmf hastasıyım. Ağır bi mutasyon taşıyorum evli olmadan önce de çok kötü zamanlarım oldu. Yurt dışından iğne başladılar yıllarca kullandım atak geçirmedim iyiydim tabi yanında sürekli Kolsin diye Bi ilacı kullandım. 2022 kasım da iğnemi kestiler yine atak geçirmemiştim taki 2023 mayıs 28e kadar o gün atak geçirip acile başvurdum yine ve hamile olduğumu öğrendim. Mutasyon kötü bi genim de olduğu için hamilelik boyunca da devam etti hala ediyor inşallah doğumdan sonra yine olmamasını yada azalmasını umuyoruz. Hamileliğimin ilk 3 ayında Kolsin kullanmam yasaktı. 3. Ayı doldurduktan sonra günde 3 tane tekrar başladı doktor ama yine de çok fazla ağrılı ve sürekli ataklarım devam etti hala ediyor. Kolsin ve parol dışında hiç bişey veremiyorlar maalesef.

1 Beğeni