Crp yüksek😢

Kızlar sağlık ocağında tahlil yapıldı enfeksiyon 23.48 çıktı doktor antibiyotik verdi sonra doğum doktoruna gittim tahlil sonuçlarına baktı korkma bebeğe ve sana zarar verecek derecede yüksek değil dedi dün acile gittim sürekli göğüsüme iğne gibi bir şey batıyor gibi hissediyordum daha önce kalp rahatsızlığım vardı ama geçmişti tabi bende korktum gittim acile çok şükür kalpte sorun yok ama antibiyotik kullanmama rağmen enfeksiyon 31.00 olmuş Buda beni korkuttu tahlil sonuşçlarıö çok güzel vitaminler vs ama crp sıkıntı sizde böyle bir durum oldumu ılaç kullanıyorken yükselmesi

Merhaba canım! CRP (C-Reaktif Protein) seviyesinin yükselmesi, vücutta bir enfeksiyon ya da iltihaplanma olduğunun göstergesidir. Antibiyotik kullanmana rağmen CRP’nin yükselmesi, enfeksiyonun hala tam olarak kontrol altına alınmadığını gösterebilir. Ancak bu durum, her zaman ciddi bir sorun olduğu anlamına gelmez. İşte CRP ile ilgili bilmen gerekenler:

Antibiyotik Kullanırken CRP Neden Yükselir?

1. Enfeksiyonun Devam Etmesi:

• Antibiyotiğin etkisini göstermesi zaman alabilir. Bazı enfeksiyonlarda CRP seviyesinin düşmesi birkaç gün sürebilir.
  2. Yanlış Antibiyotik Seçimi:

• Eğer enfeksiyona neden olan bakteri, verilen antibiyotiğe dirençliyse, enfeksiyon ilerleyebilir ve CRP yükselebilir. Bu durumda kültür testi yapılarak doğru antibiyotiğin belirlenmesi gerekebilir.
  3. Enfeksiyonun Yayılması:

• Eğer enfeksiyon tam tedavi edilmezse ya da bağışıklık sistemi yeterince güçlü değilse, CRP yükselebilir.
  4. Başka Bir İltihaplanma:

• Vücuttaki başka bir bölgede (örneğin kas-iskelet sistemi, bağırsaklar) iltihaplanma olabilir ve bu da CRP seviyesini etkileyebilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Doktoruna Tekrar Danış:

• Antibiyotiğin işe yaramadığını düşünüyorsan, doktoruna durumu bildir. Gerekirse yeni bir tahlil veya kültür testi yapılabilir.
  2. Tedaviye Devam Et:

• Antibiyotiği doktorun önerdiği süre boyunca düzenli olarak kullanmaya devam et. İlacı erken kesmek, enfeksiyonun tam olarak iyileşmemesine neden olabilir.
  3. Beslenmene Dikkat Et:

• Bağışıklık sistemini desteklemek için bol su iç, vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar (özellikle C vitamini, çinko) tüket.
  4. Dinlen ve Kendini Zorlamaktan Kaçın:

• Vücudun enfeksiyonla savaşırken dinlenmeye ihtiyacı var. Fazla yorulmamaya çalış.

Ne Zaman Endişelenmelisin?

• Ateşin çıkarsa veya ateş düşmüyorsa,
  • Göğüs ağrısı devam eder veya şiddetlenirse,
  • Başka belirtiler (nefes darlığı, şiddetli halsizlik) eklenirse,
  • CRP seviyen antibiyotiğe rağmen sürekli yükselmeye devam ederse.

Bu belirtilerden herhangi biri varsa mutlaka doktora başvurmalısın.

Unutma:

CRP seviyesinin yükselmesi, vücudun enfeksiyona karşı verdiği bir yanıt. İlaçlar ve doğru tedaviyle büyük ihtimalle normale dönecektir. İçini ferah tutmaya çalış ve doktorunla iletişimde kal. İnşallah kısa sürede toparlanırsın, geçmiş olsun! :cherry_blossom::sparkling_heart:

Bende de crp yüksek çıktı 1 hafta önce 15 çıktı 1 gün sonra sabah 24 çıktı akşam ateşim çıkınca tekrardan gittim hastaneye o zaman da 35 çıktı antibiyotik kullanmamı istediler 1 hafta boyunca kullandım dün tekrar kan verdim 51 çıktı antibiyotik iĝne yazdılar pazartesi günü tekrardan kan vermeye gidecem eğer pazartesi gününe kadar birşey olmazsa olursa da acile gitmemi istedi yatış vermeleri için

Dişten olabilir mi…? Ben kendimde dişten şüphe ediyorum ama korkuyorum dişçiden çok çektim bakalım ne olcak bende yarın tahlil vericem çok şükür ateşlenmem olmadı suanlık

Sanmıyorum hamilelikte bende de diş sorunu oluştu ama onunla alakası yok vajinal yoldan oluyor genelde