Çok zoruma gitti

Kızlar birkaç gün önce doğum günümdü. Kaynanam etekli pantolon almış bana verirken ekstra bir poşet daha verdi o an kapıyı tek açmıştım sordum bu ne dedim cevap vermedi. İçerde annem gil vardı onların yanına geçti pasta üfledim vs daha sonra hediyeni ac dedi kaynanam bende almaya gittim öbür poşeti de getirdim hediye diye düşünerek açtım baktım etekli pantolon teşekkür ettim diğeri bebeğin dedi annem gilin yanında 3 yaşında kaynım var onun eskileriyms onları getirms bikac kez giydirdim senin oğlun giysin dedi bozuldum zoruma gitti ihtiyacimz yok çok şükür kendi durumları da var ama çocuğunun eskilerini getirip doğum günümde vermesi zaten beşiği vs o verdi hiç yatmadi vs dedi ama bariz belli kullanilms ve benim ilk çocuğum herşeyin en iyisi olsun isterken her ne alınacaksa bizde var veririm vs diyor iyi niyetli olabilir bilmiyorum ama zoruma gidiyor bir daha yaşanırsa artık patlarim gibime geliyor sizce haksız mıyım?

Çocuğunun kıyafetlerini baska bir gün getirip verebilirdi sonuçta senin doğum günün yani sadece sana hediyeni verseydi. Beşiği de hiç yatmadı diyor ve kullanıldığı belliymiş yalan konuşmanın ne anlamı var. Hic kullanmadi yerine az kullandı diyebilirdi. Her ne alıncaksa onda olabilir ama senin çocuğun ve heves edip biseyler almak istemen normal ki bunu da düşünüyor olması lazım. Açıkçası bana çok iyi niyetli gelmedi . Bir daha almak istediğin şeyleri almayı düşünüyoruz falan diye söyleme.

Aynen öyle bende o şekilde düşündüm günler torbaya girmedi tek konuşabilecegm annem ve ablalarim var onlarda kötü olmayayım diye hep diyorlar bişey olmaz iyi niyetle yapmstr vs buraya yazıyorum bende içime atınca hep düşünüyorum bebeğim üzülsün istemiyorum düşünün bir depend bile geçen denk geldi konuşurken alinacm fln diyordum alma bende var veririm sana dedi aslında ben bişey demiyorum kendi alinacaklari biliyor ya şunu aldın mı diyor yok daha almadık alacaz diyorum bende var çocuğun eskisi var kullanirsn vs diyor bende ilk defa anne olacağım için istemiyorum açıkçası normalde asla takilmam yok kullanilms yok biri verms vs ama artık canim sıkılmaya başladı bu durumdan dolayı

Zaten bebekler çabuk büyüyor bi giydiğini çok fazla giyemiyor o yüzden verdiği giydirilir bunda bi sorun yok. Ama her seye var bende diye atlaması gerçekten sinir bozucu. Sen eksiklerini bir an önce tamamla ki her sorduğuna aldım dersin. Çocuğun eskisi var demesi de sinir bozucu öyle diyene kadar bi kaç kere giydi istersen vereyim dese daha iyi yani. Ama bebeğin için takılmamaya, duymamaya çalış. Bana demesi kolay yapması zor ama bebeğin için böyle yapman gerekiyor. Çocuğun dolabı, bebek arabası yok diye fiyatlı olanları almadık de bakalım ne diyor

Aynen katılıyorum söyleme tarzı beni sinir ediyor zaten o şekil dese zaten bozulmam dediğim gibi durumları var çok şükür iyi 7. Ayima 2 gün var çoğu şeyini aldık zaten daha yeni bişey alıp getirmems evime biraz buna kızıyorum hatta daha cinsiyeti belli değilken eltisi sorms doğum hediyesi ne yapacaksın diye o da demiş kız olursa bilezik erkek olursa bileklik alacam diye o da demiş iyi gelinin şanslı fln kaynanam da demiş ki niye ona alayım torunuma alacam diye buna da çok bozuldum üstelik sağdan soldan duymuyorum gelip kaynanam yüzüme söylüyor birşeyleri alamadık desem hiç oralı olmaz biz alalım demez yani bugüne kadar sadece bebeğe yorgan yaptıracam yüzünü seçersin bizim tanıdıktan yaptırırız dedi

Tamam sana doğum hediyesi almasın da ona niye alayım ki ne demek ya sen torununun annesi, oğlunun eşisin. Sana saygı duymuyor ona bari saygı duy da bu şekilde konuşma ya çok ayıp. İyi yorgan yaptırmayı akıl etmiş ve yüzünü sana seçtirme şerefini sana vermiş. Gıcık oldum valla. Peki eşin biliyor mu bunlari

Bende öyle hissediyorum bize gelirken bile beni arayp gelecez demiyorlar ogullarini arıyorlar çok sinir oluyorum beni hesaba almıyorlar çoğu şeyi söylemiyorum çünkü eşim her konuda beni savunuyor suçum olmadığı için bende onu arada bırakmak istemiyorum ailesiyle kötü olsun istemiyorum benim yüzümden sonra ben kötü oluyorum her şeyde beni savunduğu için içten içe düşmanlar zaten bende denge kurmaya çalışıyorum bazen benle yarışıyor gibi hissediyorum

Eşin seni savunduğu için bir sey diyememekte de haklısın ama bu sekilded3 içine atman sana ve bebeğine zarar. Biraz yarışıyor gibi de duruyor. Allah kolaylık versin valla ne diyeyim. Ne kadarlık evlisin

İyi niyetli yapmış olabilir ama eski kıyafetlerin yanına bir iki parça da yeni kıyafet koyabilirdi ve başka zaman verebilirdi. . Benim kayınvalidem de ilk çocuğuma başkalarının eskilerini toplamıştı çok zoruma gitmişti hiç birini kullanmadim.ilk.torununa başkalarının eskilerini mi layık görüyorsun diye soylenmistim hepsini çöpe koydum.

Iyi niyetli dusunsek derim ki siz masraf yapmayin diye demis olabilir ama bunu herkesin icinde dogum gununde yapmasi sana garezim var diyor sanki kaynanam yok annem vermisti giydirdim iyi olanlari

Aynen öyle Allah razı olsun o ezdirmiyor yoksa daha farklı şeyler yaşardım yapım biraz sessiz karışmıyorum kimseye yaşı biraz genç kendi eşi de eşimin bana yaptığı şeyleri yapmams o yüzden bir buçuk sene oldu

Bilmiyorum dedim ya belki iyi niyetliydi ama yine de zoruma gitti işte sizde yasamssnz anlarsnz gerek yok yani hiç bişey yapmasın daha iyi bundan

1 Beğeni

Bence de öyle ben mi çok alinganim dedim de herkes aynı fikirdeyse demek ki normal değil ya zaten getirdikleri hep büyük kıyafeti doğsa da giyemez ama bilmiyorum işte

Aslında burda seni anlaması lazım sonuçta eşinin sana yaptığını kayinpederin ona yapmamış. Ama işte gelin olunca olmuyor. Çok sessiz kalmak da iyi olmuyor :smirk:

Ya zaten tek kaybettigim nokta o her konuda iyi gitmeye çalışıyorum kendi aileme nasilsam öyle davranmaya çalışıyorum ama beni iten biseyler oluyor illa ki zaten fazla görüşmüyorz

Bu şekilde davranmaya devam ederse biraz tepkini koy yoksa ezilen, üzülen sen olursun

Öyle yapmayı düşünüyorum inşallah devam etmez

İnşallah :pray::pray: Sen takılıp üzme kendini bebiş için

Bnm 3.çocuğum ama kabul etmem yani her cocuk icin hersey ozeldir anne icinde suan bile herseyi ni sıfır yapmaya çalışıyorum allah izin verdikce

Haklısın öyle tabiki de . Ama arkadaşın kaynanasının maşallahı var herseye bende var diyormuş