Çok yalnız hissediyorum

Kızlar ya 32 gün önce doğum yaptım ama kendimi çok kötü ve yalnız hissediyorum Son 36 saatte 4 saatlik uykuyla duruyorum bebeğim üç gündür devamlı ağlıyor emziriyorum susmuyor gazını da çıkarıyorum altı da hep temizliyorum yani elimden gelen herşeyi yapıyorum ne gecem kaldı ne gündüzüm onun yanında kaç gündür diş ağrısı çekiyorum uykusuzluktan başım ağrıyor sürekli bazen istemsizce artık dayanamıyorum bebeğe bağrıyroum sus artık yeter diyorum o ağladıkça sonra pişman oluyorum ağlama krizlerine giriyırum bağırdım diye kardeşim yanımda onunla tartışmaya giriyorum evi temizliyor şurayı güzel silmemişsin diyorum gel kendin yap o zaman diyor bu sefer ona da bağırıyorum o da bana bağrıyor ben laf söylüyorum o söylüyor asla ablamdır alttan alıyım demiyor üste çıkıyor sinirlerim bozuldu artık bebek çok ağlıyordu bugün doktor kontrolü vardı bebek ağlıyo eşim diyor bi çocuğa bakmayı beceremiyorsun nasıl annesin daha çocuğun ne derdi var bilmiyorsun ben elimden gelen herseyi yapıyorum asla çocuğumu ihmal etmem doktora gittik eşimin yanında dedi ilk çocuğunuz mu evet dedim maşallah çok iyi bakmışsın böyle devam et kimsenin dediklerine kulak asma dedi bebektir ağlayacaktır tabi ki eşimde bi duymuş annesinden kulağı ağrıyor kulağı ağrıyo diyo bana da diyor kulağu ağrıyordur doktora sordum bu ayda kulak ağrısı olur mu diye hayır genelde de bebeklerde kulak ağrısı diye bişey olmaz bi hastalığı yoksa dedi onın dışında maşallah gayet iyi dedi yetmiyor iki saat hastanede kaldık çocuk sürekli kucağımda eşim bebek arabası almıyordu gerk yok gerk yok diye ama bi kere bile ver birazda ben taşıyım demedi çocuğu gelene kadar kucağımda kaldı dün en son zorla ucuza bi tane buldum da sipariş ettim daha gelmemişti onun için arabada kavga ettik birazda sen tut diyorum tutmuyordu kızım bi ara çok fazla ağladı beş dklığna verdim eline tut dedim durmadı sonra tekrar bana verdi bilmiyorum o iki saat zehir gibydi eşimle bi daha asla onunla gitmem doktora laf edince de üste çıkıyor annesisin taşı diyo dalga geçiyor sen varsın ztn ne gerek var bebek arabasına diyor ben sinirlendim senin için demesi kolay dedim gel bnm çektiğimi. Çek dedim uzatma diyor akşam yemek yapma eve gelmicem diyip gitti bilmiyorum kendimi aşırı yalnız ve kötü. Hissediyorum napacam bilmiyorum daha var da çok uzattım​:unamused:

1 Beğeni

İnsan gebelik hormonları ya da doğum sonrası stres yaşayabilir. Duygusal olarak daha alıngan, daha öfkeli, her şeyden nem kapan birisine dönüşebilir. Kardeşiniz sizin için kalıp temizlik yaparken onu patlamanız ister istemez size cevap vermesine sebep olabilir. Keza bu dönemde eşinizin her davranışından da bir şey arayabilir, size 4/4’lük davranmasını bekleyebilirsiniz ancak kimse bizim beklentilerimiz doğrultusunda hareket etmeyecektir. Bu süreci kendinize zehir edip mahvetmek yerine, biraz pozitif olumlu düşünerek atlatmaya çalışmak en doğrusu olacaktır. Şu an çocuğunuza adapte olma sürecinde olabilirsiniz ancak zamanında onu ne kadar çok istediğinizi ve şu an bu durumun tadını çıkarmanızı tavsiye ederim

1 Beğeni

Sıkıntılı bi dönem sıkıntıyı çözmeyen insanlarla daha zorlaşıyor. Allah kolaylık versin. Öncelikle eş desteği çok çok önemli. Soluk almak için bi aralık vermesi gerekiyor. Onunla konuşup yardımına en ihtiyacı olduğu bi dönem olduğunu hatırlatabilirsnz. İnsanların bazen basireti bağlanır olayı çözemezler. Etrafınızdakilere altını çizerek kolay bi süreç olmadığını söyleyin inşallah inkişaf bulur. Çok zor anlıyorum ama bebeğe bağırıyorm deyince içim gitti keşke yakın olsak yükünüze ortak olsaydım. Günahsız yavrum onları isteyerek yapmıyor ki. :cry::cry::cry: Erkekleri bişey almaya ikna etmek için önce gerekliliğini anlamaları gerekiyor galiba. Alınan şeyin tercih değil zaruriyet olduğunu söyleyin. Rabbim kolaylık versin.

1 Beğeni

Senin kocan Allahtan belasını arıyor. Hamileliğinden beri nedir bu böyle. Kocan doğru düzgün davransa geri kalan hiçbir şey umrunda olmayacak. Senin modunu motivasyonunu düşüren, seni bitiren o adam. Ne demeli nasıl tavsiyede bulunmalı bilmiyorum :pensive:

5 Beğeni

Ya ben okurken dayanamıyorum sen bunları yaşıyorsun ister istemez onlarla aynı ortamda da olduğun için böyle laflara maruz kalıyorsun keşke senin için elimden bir şey gelse nedir bu hamileliğinden beri çektiğin ya

1 Beğeni

Eşinlede mutsuzsun bebeğin huzsuzşçluğundan dolayıda bunalmışsın. Seni çok iyi anlıyorum ama lütfen bebeğe bağırma. Ne şiddetle bağırdığını bilmiyorum tabi ama öocuk dahada huysuzlanır bebeği korkutmakta başka hiçbir işe yaramaz.ve masum bir yavru . Belki gazı vardır bi gaz damlası alsan denesen. Çnkü ben bebekleri huysuz olduklarına inanmıyorum. Yani durup dururken ağlamaz illa bi sıkıntısı vardır. Yeni ve taze annesin stresini çok iyi anlıyorm kardeşine gelince sana yardım etmeye çalışmış evini negüzel temizliyor o şekilde ona davranman onu tabi karşı atağa geçirecektir kimsw o muamelrye ablamdır alttan alayım demez. Eşine gelince saygısız bir adam. Daha sorumluluklarını blmiyor. Bebek arabası almayıp al elinde taşı nedemek. Blmiyom kuzum çok toksik bir adam gibi geldi bana

Zaten beni en çok yıpratan eşimle olan tatsızlıklar kendi skntılarım yetmiyomuş gibi bana böyle davranması artık bıktırdı biraz ilgiye sevgiye ihtiyacım var bebeğime bu sabah bağırdım o kadar içim acıdı ki oturup ağlamaya başladım ona bağırdum diye halbuki o kadar masum ki belli bi derdi var elimden gelenleri yapıyorum ama onun dışında ne derdi var anlayamıyorum yetemiyorum ona tek başıma çok zorlanıyorum bebek bakımından bahsetmiyorum ama ne bilim gebeliğimden ta bugüne kadar çekmediğim kalmadı eşimden sürekli hiçe sayıyor bugün iyi davransa on gün yok sayar doğumdan sonra arkadaşları ile daha sık çıkmaya başladı daha geç geliyor artık eve söylenince de bana karışamazsın ssen misin koca ben miyim benim sözüm geçerli diye saçma sapan konuşuyor bilmiyorum Allah dayanma gücü versin inşallah kardeşime gelince de evet gerçekten çok yardımı dokundu bana doğumdan bir ay önce geldi yanıma iki aydır burda yanımda geçen gün kayınvalidem görümcekerim hepsi gelmişti benmde inanılmaz dişim ağrıyor du o gün bebek asla durmuyordu bütn gün bende kaldılar ona rağmen hiçbir yardımı vs de dokunmadı bebeği beşiğe koydum kardeşime salla biraz dedim geliyor doğru düzgün sallamıyor telefon ile ilgileniyordu bırak telefonu düzgün salla dedim o da Allah Allah mecburmuyum bakmaya dedi orda çok kırıldım tamam dedim mecbur değilsin çık bu odadan dedim çıktı ne bilim bütün sinirmi stresimi ondan çıkarıyorum o da ergen çok iyi laf yapıyo ağzı bilmiyorum çok skntı yaşıyorum Allâh yardım etsin ne diyim ki

İnan sabretmeye sabrediyorum artık

Bende bilmiyorum onun bildiği tek şey kaçmak onun lafının üstüne laf söylememem gerekiyomuş

Allah razı olsun. İnan o kadar çok karşıma alıp konuştum ki sakin sakin beni anlayacğı dilde ama yok anlasa bile yine aynı bildiğini yapmaya devam eder umrunda olmaz benm ne istediğim ne hissetiğim

Yorum yapmamak için kendimi zor tutuyorum haddime de değil fakat siz gebelikte de sürekli böyle eşinizle ilgili çok fazla sorunlar olduğuna dair paylaşımlar yaptınız aslında Çarşambanin gelişi zaten oradan belliydi, stresli bir gebelik geçirdiniz bebekte öyle geçirdi şuan çocuğun kolik olması huzursuz olmasıni da buna bağlıyorum açıkçası, ne kadar sakin mutlu gebelik geçirilirse bebekte öyle oluyor çünkü ama sizde zaten en başta herşey sorunlu gidiyordu.

4 Beğeni

Aynen öyle bende öyle düşünüyorum ztn gebeliğim çok skntılı stresli geçti bebğinde etkiledniğini biliyorum şu an ondn o da bu kadar huzursuz doğuma alınmadan bi gece öncesine kadar bile ben o kadar stresli iken eşim gece yarısına kadar arkadaşlar ile dışardaydı benm yanımda olmadı o gece bile o kadar kavga ettik ben o halde itti kaktı beni küfür etti ölsem unutamam onun bana yaptıklarını

Soyleyecek tek şey eğer ikinci bir şansınız yoksa hayat anlamında umarım Allah eşinize bir an önce hidayet verir ve düzelir…Böyle bir insanla ömür geçmez çünkü Allah yardımcıniz olsun.

3 Beğeni

Kuzum eşin hepmi böyleydi bide ben bişe farkettim hem burda okuduklarımdan hemde kendimden erkekler kadın nezaman çaresiz bi durumda olunca ozaman karısına kötü davranıyolar. Bağzı erkekler diyim yinede. Bir kadının sığıncak limanı yoksa yada alttan alıyosa yada katlanmaya mecbursa erkel bi okadar vuruyor tekmeyi. Kocana ya güzel bi ders vermen gerek. Yada ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidicen demişler o hesap. Çok saygısız adam. Takmıypr hatada yapsa korkmuyor. Senin hayatının tamamını bilemem. Anlattığın kadarına yorum yapıyorum ama iyi bir dersi hakediyor. Kardeşine gelince oda ergen evliliğe karışmayınca tabi küçğk ya daha senin strsini yaşadığın zorlukları asla anlamaz. Senin gücüne gider evet. Nezaman evlenir ozaman anlar seni şuan seni istesendw anlamaz. Allah yardımcın olsun canım haklısın stresinde

Durumunuza çok üzüldüm. Ne yazık ki etrafınızda sizi anlayan, destek olacak kimseniz yok. En başta size eşinizin desteği olması gerekirken kendisi sizi önemsemiyor. Halbuki anne olan sizseniz baba olan o. Kocalıktan bahsedip kocalık görevlerini yapmayan bir bireye koca da denemez bence. Bebeğin ağlamasına gelince benim fikrim hamileliğiniz boyu stresli olduğunuz için ve hâlâ stresli olduğunuz için bunu bebeğiniz hissediyor ve o yüzden huzursuz olup ağlıyor diye düşünüyorum. Bebekler anne babasını hissederler. Muhtemelen bebeğiniz güvensiz hissediyor, sizin duygularınız ona geçiyor bu yüzden de sürekli problemi olmasa bile ağlıyor. Her şeyden önce önemli olan bebeğin nasıl bir ortamda bulunduğudur. Birde size naçizane tavsiyem çevrenizdeki sizi anlamayan bu insanlardan beklentiye girmeyin. Beklentiye girmek, sizi anlamalarını beklemek ve karşılık alamamakta sizi sinirlendirir. Bu dönemde sadece bebeğinize ve kendinize odaklanın. Eminim tek başınıza bu süreç sizi yoruyor kolay değil ama lütfen çevrenize odaklanmayın. Siz bir annesiniz ve bebeğinizi de en iyi siz anlarsınız. Lütfen ona yetemediğinizi düşünerek kendinize haksızlık etmeyin. Umarım her şeyiniz daha iyi olur. Sağlıkla kalın.

Açtığın bütün formları okumuştum canım allah yardımcın olsun

1 Beğeni

Merhaba selma kocanı bayadır biliyoruz o adamdan ne köy olur ne kasaba cocugu oldugunda daha cok evine sana baglanmasi gerekirken daha cok uzaklasti 30 yasinda neyin ne oldugunu bilen ne yaptigini bilen olgun yasta bi esin var sen daha 22 yasindasin sana ne sevgisi var ne saygisi ne ilgisi bunj anlaman icin daha ne yapmasi gerek bilmiyorum hala onun tarafindan anlasilmayi yardimini beklemen senin icin yıpratici olur onu daha cok kacirir birak kendi haline ne yaparsa yapsin ilhilenmedigini gordugunde belki seni görmeye baslar belkide görmez… Bebişin senin gerginligini hissediyor kafanda sadece bebegin olsun ona odaklan koynundan cıkarma bebegine bagırma ondan sinirini cikarma senin yaninda olan tutacagin tek el kızınin eli Kardesine de yuklenme sende sinirini ondan cikardiginin farkindasin yaninda olan insanlari kaybetme

2 Beğeni

Yaşadıkların gerçekten çok zor. Bu kadar zorlu bir süreçten geçiyor olman çok zor, seni çok iyi anlıyorum. Her şey üst üste geliyor gibi görünüyor ve bu da seni bunaltıyor olabilir. Elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve bu, senin ne kadar ilgili ve özverili bir anne olduğunu gösteriyor. Uykusuzluk, sürekli ağlayan bir bebek ve yeterli desteği alamamak gerçekten çok yıpratıcı. Doğumdan sonra böyle hissetmek çok normal ve yalnız olmadığını bilmelisin. Lohusalık döneminde duygusal dalgalanmalar yaşamak ve bazen çaresiz hissetmek çok yaygın. Uyku yoksunluğu da bunu daha da zorlaştırıyor. Bu duyguları yaşarken yalnız olmadığını ve yardım almanın önemli olduğunu unutma. arkadaşlarda ya da bir uzmandan destek almak çok yardımcı olabilir. Bu kadar yorulmuş ve yıpranmış hissetmen çok normal. Her şeye rağmen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve bu yeterli. Eğer bir şeye ihtiyacın olursa, her zaman buradayım.

2 Beğeni

Canim rabbin yar ve yardimcin olsun. Bebeğin sen boyle hissettigin için huysuz olabilir. Sen suan sevgiye ilgiye anlayışa ihtiyacın var. Ama once sen kendine bunlari sağla. Bebek suan sana ihtiyacı var. Kardeşin suan seni anlamıyor ve şunu aklindan cikarma ki oda sana yapmak zorunda degil. Bunu düşünürsen bir beklenti icine girmezsin. Eşin de anlattiklarin kadariyla anlayisli biri degil. Once sen kendin için kalk bir duş al sakinleş. Eline kagit kalem al yaz musluğa akit icindekiler sakinleş sonra Bebegine sikica sarıl onu sevdiğini söyle nini soyle onla sohbet et 9 ay o senle berabar beslendi senle agladi güldü sen ne hissettiysen oda hissetti şuan da öyle sadace sütünü emiyor sen ne hissedersen oda onu hissediyor sen ne kadar stresiz olursa ne kadar ii olmak icin cabalarsan oda zamanla toparlanir. Kendin icin biseyler yap. İnşirah suresi ac yasin ac tl televizyondan bol bol kendine güzel olumlu şeyler söyle inanarak zamanla hersey yolluna girer. Rabbim hayirli kapilar acsin sana.

1 Beğeni

Haklısın Büşra stresimden kaynaklı yanlışlar yapıyorum istemeye istemeye hem kendime hem bebeğime hemde bana o kadar yardımı dokunan kardeşime hiç değmeyecek bi insan için hemde aama elimde değil her geçen gün daha çok yıpranıyorum nereye kadar böyle devam edecek inan bilmiyorum kaçıp gitmek istiyorum ayrılmak istiyorum diyorum kabul etmiyor asla olmayacak öyle bir şey diyor off off Rabbim hayırlsını nasip etsin inşallah ne diyim ki artık bu saatten sonra