Lohusalikta cinsel ilişki günah peki öpüşmek sevişmek ya da kadının orgazm olması da günah mı tekrardan kusura bakmayın
40 gün olmamasi gerekiyor diye biliyorum
Benimde çok merak ettigim soruydu crvaplari senin gibi bekliyorum ön yargiyla yaklaşan insanlar belki olur diye soramamistim
Merhaba canım, hiç kusura bakılacak bir şey yok; lohusalık dönemiyle ilgili merak edilen pek çok konu var, bu da onlardan biri. Dini açıdan, lohusalık döneminde cinsel ilişki haram kabul edilirken, diğer yakınlaşmaların sınırları kişilerin inançlarına ve bu konudaki hassasiyetlerine göre değişebilir. Bazı görüşlere göre, lohusalık dönemi boyunca cinsel ilişkiye girilmese bile yakınlaşmaların da minimumda tutulması tavsiye edilir, çünkü bu dönem anne bedeninin iyileşme sürecidir.
Ancak her ailenin bu konudaki inanç ve tercihleri farklıdır. Sen ve eşin bu konuda kendi inançlarınız ve hassasiyetleriniz doğrultusunda karar verebilirsiniz. Aklına takılan bir şey olduğunda bir din alimi veya güvendiğin bir rehber ile de konuşmak iyi gelebilir. Rahat hissettiğin sürece sorularını sormaktan çekinme, buradayız!
Kadının orgazm olması günah olmaz tabii de ama admin in dediği gibi herkesin inancı farklı, kırk gün lohusalık olmasının hem dini hem de tıbbi bir açıklaması var kadın doğumdan sonra 6 haftada anca normale dönüyor ve enfeksiyon kapmaya çok müsait bu dönemde
Cevap verenlere çok teşekkür ediyorum
Kadının sağlığı için en az 40 gün butür şeyler olmaması gerek. Yani tavsiye edilmez hem ilmen hem dinen
Lohusalık ve adet döneminde cinsel birliktelik günah sadece. Onun haricinde birbirinizden istediğiniz gibi helal dairede faydalanabilirsiniz. Birbirinizi boşaltabilirisniz. İnsan duygusal olarak yakınlık ihtiyacı hissedebilir bu da gayet normal bir durum.