Çok Mutsuzum

Arkadaşlar merhaba. Dertleşecek ve soru soracak kimsem olmadığı için sizlere yazmak , dertleşmek istedim. Ben 12 haftalık hamileyim, görev nedeniyle küçük bir ilçedeyiz. Sabah 8, aksam 4 çalışıyorum ama calistigim yer cok issiz, cevresinde hicbir yer yok. Bu sabah esimle tartistik, aslinda ikimizde hakli değildik, yorgunluktan bir anda sinirler gerildi. Ben sabahlari kalkarim, hazırlanırim,kahvaltiyi hazirlarim kahvalti yaparız sonra ise giderim, o benden bir saat sonra çıkar. Dedigim gibi bu sabah tartıştik kizdi bagirdi, seninle evlendigim gune lanet olsun dedi ben zaten bir sey yiyemedim hicbir sey evden ciktim. Arabayla gidemezsin anahtari ver dedi. Sonra gidebildim mi, o dag basinda ne yedim ne ictim sormadi. Zaten bir sey istemedi canim uzuntuden ama ilgisizliği cok uzuyor olsem kalsam umru degil.:no_mouth: Genel olarak bir ilgisizlik var, bebeğin kac haftalik oldugunu bilmez, ultrasona gider girerim ciktigimda aramaz, arasam acmaz. Bilmiyorum ben mi cok hasassim ama ilk cocugumuz daha heyecanli daha ilgili olmasi gerekmez mi? Yoksa ben mi abartıyorum? Gercekten ne dusunecegimi bilmiyorum. İçimdeki butun sevinc butun mutluluk bitti, bebeğime tutunmak istiyorum ama tek basima bu yuku kaldıramıyorum. :pleading_face:

1 Beğeni

Yapi olarak bazi erkekler vurdumduymaz olabiliyor bazilari da daha hassas oluyor bu konularda ama sizin durumunuzu yasasam ben de buna uzulurdum.insan hamilelik surecini esinle paylasmak ister bunu yasamazsa da kirilir.en azindan ben boyleyim.bence de heyecanli ve daha anlayisli olmasini beklersiniz bu durumdayken.ama belki esinizi de geren durumlar vardir.cevresel veya is konularinda.bunlari da bilmeden yanlis bi yargilama yapmak istemem

1 Beğeni

Cevabınız icin tesekkurler oncelikle. Evet onun da isi yogun sorumlulugu fazla, ozellikle son zamanlarda. Ama bilmiyorum ben de yoruluyorum, biraz ilgi biraz sevecenlik bekliyorum. Her seyden de ote olsem kalsam umrunda olmayacak, bana ve cocuguma hicbir seyi hak gormuyor gibi geliyor. Ben mi hormonlar nedeniyle abartiyorum bilemiyorum​:dotted_line_face:

1 Beğeni

Biz hıssedıyoruz ıcımızde büyüyen bır melek var annelık ılk karına düşünce başlıyor kadınlarda ama babalık ole değil erkekler çoğu bır kısmı böyle bır kısmı değil bırde hormonlar bızı çok etkılıyor karamsar olabılıyoruz bu dönemde esın sımdı böle olabilir ama bebegı kucağına aldığında onan degısıcek sende kendi ıcınde büyütüp üzme kendını hamılelıgın keyfını çıkar :two_hearts:

1 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim ama bu süreçte o kadar mutsuzluk ve hayal kırıklığı yasadim ki unutabilecek miyim bilmiyorum. Tek başıma mücadele ediyormusum gibi geliyor. Dun butun gun üzgündüm, agzima bir lokma koyamadim. Etrafıma bakiyorum kadinlar , özellikle hamile kadinlar el ustunde tutuluyor. Kotu bir insan degil ama ev islerine de yardim etmiyor, beraber guzel bir hayar icin calisiyoruz destek olmuyor.Benim nasil olduğumu, ne duruma düştüğümü nasil merak etmez hala öfkem geçmiyor.

1 Beğeni

Gebelikte hormonlar aşırı yükseliyor. Eğer öncesinde de böyle ise takıntı etmeyin. Tabiki insan daha ilgili olsun bebeğiyle kendisiyle istiyor fakat yapı karakteri bazı erkeklerin öyle buna yapılacak pekde bişey yok. Bide şu sözü de aklınızdan çıkarmayın. Annelik bebek rahme dustugunde başlar babalık ise kollarına aldığında. Belki iş stresini size yansıtıyor veya siz bunaldiginiz için öyle geliyor. . sakin kalmaya çalışın en başta bebeğiniz için. Beslenmenize de dikkat edin. Bir can tasiyorsunuz ve sizden besleniyor

Alınganlık bende de fazlasiyla arttı bu dönemde.Ama sizden çok daha çekilmez ve tabiri caizse cemkiren biriyim.Bebegi planlayarak mı yaptınız?Baba olmayı baştan beri isteyen bir eş varmı karşınızda?Yeni mi evlisiniz yoksa uzun süre denemelerden sonra olan bir bebekmi ?Maddi olarak kendini hazır hissetmeyen bir baba mı var ?Aslında cok fazla soru var karşı tarafın ne yapmak istediğini ne hissedip ne düşündüğünü anlamak için :slight_smile: Ben normal bir yaklaşım maalesef göremedim esiniz tarafından.Kizginlikla belki bu sozler bir anlık çıkabilir fakat bebegin sağlığı ile alakalı sizin yanınızda hiç olmayışı, :confused:Fikrim vakit geçmeden kendinizi de daha fazla üzmeden bu akşam bugün olanlar hakkinda tartışmadan konuşmanız yönünde…

2 Beğeni

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 3 yıllık evliyiz, severek evlendik, çocuk düşünüyorduk hatta o benden daha cok istediğini söylüyordu. Maddi kaygılarımız cok olmasa da var, tayin isteyecegiz gittigimiz yerde ev almak istiyoruz ama ikimizin de cok şükür maasi iyi, yani oyle kara kara dusunulecek bir durumumuz yok. Konusmaya calisacagim ama cok cabuk parlayan bir insan. Beni de en cok uzen yanimda olmayisi, sanki umursamayisi, bebegi istedigini soyluyor ama istese daha farkli davranmaz miydi,? Yoksa ufak tefek sorunlar elbette olur, duzelir ama icimde cok kirginlik var

1 Beğeni

Biz kadınların hissiyatları sandığımızdan da kuvvetli.Eşinizin hir değişime girip girmedigini ancak siz anlayabilirsiniz.3 senelik evlilik daha yolun başı çocuk için zamanlamanızda bence tam zamanında olmuş,birbirinizi yeterince tanıma vaktiniz geçmiş.Aile,iş hayatında ki aksaklıklar veya iş arkadaşları ile olan sıkıntılar, yeni bir şehirde iseniz oraya adaptasyonu sağlayamama…vs gibi dış sebepler olabilir o halde.Çok cabuk parlayan diye nitelendiriyorsanız o halde bu akşam değil de üzüntünüzü biraz anlayıp o sizle konuşmak için gelsin yanınıza.Bu ufak tefek bir sorun bence değil.Soz konusu sizin bir can taşıyor olmanız,hormonlarınızın değişiyor olması.Doğumunuzun güzel neşeli ve keyifli geçmesi bebeğinizin de sağlıkla büyümesinde bir etken.Umarım çözülebilir bir problemi vardır eşinizin.Moralinizi yüksek tutun her olumsuzluğa rağmen güçlü olmalıyız:) İyi dileklerimle keyifli yazılarınızı görme temennisiyle 🫶🏻

İlgisiz kadın annelik yapamaz önce bunu lütfen anlayın hamileligine saygı duymayan bir adam babalık yapabilirmi yaşadım 3 defa evlendim öyle anladım bu eşimle evlenmeden önceki eşlerin ne kadar ezmisler hiç değer vermemişler iyi düşün kardeş bu adam şimdi böyleyse gelecekte düşünemiyorum karısını dusunmeyen çocuğunu dusunurmu evet söylerim ağır oluyor biliyorum ama yaşadım iliklerime hissettim o acıyı kimsenin yaşamasını istememde çünkü erkekler kadar yalancı insan tanımadım ve hamilesin çalışıyorsun üzüldüm ama ilgisiz olmaz dayanamassin bir yere kadar sakin düzelir diye böyle adamlara çocuk yapmayın Allah yardımcın olsun ama üzülme bebek etkilenir

Senin adina uzuldum okurken gercekten bu normal bir durum asla olamaz bana gore niz kadinlar bu donemde daha da hassas oluyoruz dah cok ilgi bekliyoruz daha cok yeni gebeligin kendini uzmemeye çalış bu senin ve bebegin sagligi icin cok önemli eşin insallah hatasini anlar ve senden ozur diler :pray: