Çok korkuyorum 😔

Haftaya pazartesi sezeryan planı yaptık doktorla .3 kg doldurmuş bekletmeyelim dedi .Ben genel aneztzi istiyorum ama istersm epidural veya spinalda yaptırabilirim hangisini tavsiye ederseniz doktoruma cok güveniyorum ama bir korku sardı beni :frowning: ayrıca normalde yapabilirmsmn 3 cm acilmam varmış . ne tavsiye edersiniz kizlar :pray::pray::pray:

Kesinlikle normal doğum canım hem iyileşme süreci hızlı ve kolay hem bebeğin için çok faydalı 3.sezeryanim halen daha yaram dıştan iyileşmedi bebeğim kolik oldu sürekli kucağimda sallamaktan dikişlerim açildi çok çektim yani 4 ay oldu hala zorlanıyorum tabikide herkes aynı değil ama bence normal doğum oda zor tabiki ama doğurdun an bitiyor onun acısı Rabbim kolay etsin inşallah hakkında hangisi hayırlı ise o olsun hiç korkma sonunda bebisini kollarina alıcaksın :smiling_face:

İki normal doğum yapan biri olarak kesinlikle normal doğumu öneriyorum… doğum yaptım duş aldım sonra çocuğumu kucağıma aldım… hastane de ve evde çocuğuma kendim rahatça baktım. o kadar rahattım. 3 santim açılma da varmış… denemeni tavsiye ederim

Alttan dikişleriniz var mıydı peki onlarda sezeryan dikişleri gibi ağrılı olmuyor mu

İlk doğumda vardı ama ikincide dikiş yoktu… dikişler tanı ki acıyor ama sezeryan gibi olduginu düşünmüyorum…

Benim ilk doğumum spinal anestezi ile olmuştu.O zaman kendi kaslarımın sert olmasından dolayı bebek zor çıkınca bir sürü yan etki yaşamıştım .Şimdi de 2.doğumnda o korkumdan dolayı genel anestezi ile yaparım diye düşünüyordum ama geçen gün gün aldık ve doktorum genel anestezi önermedi .Çocuk doktorları da pek sevmiyormuş genel anestezili doğumu . Bebeğine narkoz geçmesin diye çok hızlı hızlı hareket etmek zorunda kalıyoruz dedi.Senin saydığın yan etkiler ,genel anestezinin yan etkileri yanında hiç birşey dedi bana .Yani sanırım ben yine spinal anestezi ile yapıcam .Hem her doğum birbirinden farklı derler .Bir arkadaşım anlattı 2.spinal doğumu o kadar rahat geçmiş ki ertesi günü eve yürüyerek gitmek istedim dedi.

Normal doğum kaç gün sürer bilmiuorumnki doktor 3 gün süren bile var dedi düşündüm 3 gün o sanciya dayanılır mi

Kaç dikiş oluyor normalde

Benim 2 sezeryan ım çok kolay oldu hatta sabah doğum yaptım akşam eşimi ve kızımı eve gönderdim ufak bir annemin yardımıyla yataktan kalktım ve kendim yürüdüm wc ye kendim gittim hep, hiç korkmayın 2. Daha kolay oluyor

Normal doğumda oturup kalkarken yada tuvalletinizi yaparken acımıyo mu

Kişiden kişiye göre değişir… dediğim gibi ilk doğumda dikişlerim vardı ama ikincide hiç dikis olmadan doğum yaptım

Tuvaletini yaparken acı falan olmuyor… ama eğer dikiş çoksa otururken hafif bir acı oluyor. Ama gerçekten hafif

yaaa ne kadar güzel.:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:Allahım bana da ,hepimize kolay bir süreç nasip etsin.Tabi şimdi insan önde bir çocuk daha olunca ister istemez daha çok düşünüyor.1.de ki gibi nazlanma şansı da yok o yüzden çok dua ediyorum Allahım hemen toplarlanayım ,ayaklanayım,her süreç çok kolay geçsin diye :palms_up_together:oğlum 1.sınıf öğrencisi

Benimde kızım da 1.sınıf dediğiniz gibi evde çocuk olunca hemen toparlanıyorsunuz mecburen etkilenmesin diye bir de anestezi yi değiştirmişler sanırım dokunmaları hissediyorsun ama acı hissetmiyorsun daha çabuk anestezi etkisi geçiyor ve doğal olarak daha hızlı ayağa kalkıyorsun,ben evde kayısı püresi hazırlamıştım hastaneye yanıma 2 kavanoz aldım sulandırıp içtim sürekli belki fikir olur sizede

Teşekkür ederim .Ben de bir kaç içecek götürmeyi düşünüyorum.Ya benim 1.spinal de uyuşmamda hiç bir sorun yoktu tek seferde çok güzel uyuşmuştum.Benim sıkıntım doktorun söylemesine göre kaslarım sporcu kası gibi sertmiş bebeği çıkaramadı ,öyle olunca kaburgalarıma yüklendiler ordan sonra ardı arkası geldi bütün yan etkilerin hepsini yaşamıştım.Ee o acıyla da peşine lahusalık süreci falan.Allah korusun bir daha .Bana dua edin​:palms_up_together:

2 normal doğum inşaallah 3. De normal olacak alttan dikiş herkeste olmuyor bana 3 yada 4 tane atmışlardı arada kaşınma vs oluyor ama ağrı sızı hatirlamiyorm imkan varsa en kolayı normal doğum sezeryan ameliyatı sonrası egerki tek basinaysaniz zor oluyor diyorlar

3 gün nerde doguruyorlarmis acaba ben hiç duymadim o dedikleri sancısı vs gelip evde bekleyenler içindir bazıları sancım iyice gelsin ebeler çok fazla muayene etmesin diye son ana kadar bekleyendir bence şahsen suni sancıyla 13 saat sürdü iki doğumda yanlış burda çekilen sancı 12.5 saat falan onunda ilk 8 9 saati çok aşırı bı sancı olmuyor son saatlerde sancı artiyor doğum 20 30 dk da oluyo ve dedikleri gibi doğar doğmaz acılar bitiyo

5.denemede uyuşturabildi korkmadım aksine sinirlenmiştim daha sinirim yarışmadan bebeğimi kucağıma verdiler ondan sonra pamuk gibi oldum tabi :slightly_smiling_face:

ayyy bayağı kötü olmuş 5.deneme gerçekten :blush:

Ben belden uyuşturmalı seseryan oldum akşam acil bir şekilde almışlardı sadece o gece kalkamadım sabah kalktım ve kalkış o kalkış çok rahat bir şekilde hareket ettim beneğimle kendim ilgilendim gece kimse yanımda kalmadı gündüz de yemek yapmak için gelip gittiler yani kişiden kişiye değişir ama sezeryan da beni pek etkilemedi gayet rahat oldu 10 gün içinde de dikişlerim iyileşti çok memnun kaldım