Çok karpuz yemek

Merhaba kizlar karpuzu çok seviyorum iki hamileliğimdede hergun yedim nerdeyse şimdi havalarda sıcak soğuk soğuk hep yiyesim geliyo birazda şekerim var 170 de doktor çok yüksek değil dedi ama sizce zararı olurmu karpuuzn

Şekerli bi meyve olduğu için dozunda tüketmek daha iyi olur diye düşünüyorum

1 Beğeni

Açlık mı tokluk mu 170 ? Ölçümü nasıl yapıyorsun ilk lokmadan itibaren 1.saatte mi?

1 Beğeni

Tabikiherseuin fazlasi zarar.meyve sekeri var icinde. Onun yerine fresg içecekler tercihedin sekersiz

1 Beğeni

Doktor nasıl 170 e bişey demedi anlamıyorum benim açlık 115 tokluk 153 çıktı diye ortalığı ayağa kaldırdı diyetisyene gidiyorum şekersiz karbonhidratsız besleniyorum. Demek ki doktor farkı

@Durubabyy benim dr’um iki ay boyunca kandan açlık ve tokluk sekeri baktırdı. Tokluk sekerim biraz yuksek cıktı. Şuan şeker ölçüm cihazıyla günde bir kere tokluk sekerimi ölçüyorum bana bir tablo verdi on gün boyunca not alıp sonucları goturecegim. Öğleden sonraki yemeğimde iki saatlik ölçüm, diğerlerinde bir saatlik istedi.

Açlık <90 1.saatin sonunda <140 2.saatin sonunda <120 olmalı

Benim açlık normal cıktı ama tokluk 2.saatin sonunda 131 cıktıgı için dr bana şeker intoleransın var onlemini almazsak ileride daha da yukselir dedi o yuzden diyetisyene yonlendirdi. Sizin aclıkta toklukta yüksek cıkmıs. Bana da diyetisyen karpuz kiraz vs şekerli meyveleri yasakladı. Hiç yemiyor değilim ama bende dikkat ediyorum yediklerime artık

Bende de insülin direncinden şüphelendi ama benim 2. Saatte tokluk 100 oluyor bende anlamadım neye göre değişiyor bu ölçümler ne zaman meyve yesem özellikle karpuz tavan yapıyor o yüzden dikkat etmek gerekiyor

Siz şeker yüklemesi yaptırdınız mı peki? Benim kandan bakıldı açlık tokluk sekeri. Muhtemelen bu on günlük sonucuma göre şeker yüklemesi önerecek veya önermeyecek. Benim geçen ay ki sonuclarım normal cıkmıstı bu ay cok fazla meyve yediğim için yuksek cıktı diye dusunuyorum bende. Sizin açlık şekerinizde yüksek cıkmıs. Parmaktan ölçüm yapıyor musunuz? Hangi gıdanın yükselttiğini anlamak içinde iyi oluyor ölçüm yapmak

Hamileliğimin ilk 3 ayı hep karpuz yedim , bulantılardan hiç birsey yıyemıyordum . Sabah akşam karpuz yıyordum çok şükür bişey çıkmadı

Şeker yüklemesi doktorum önermedi. Açlık tokluk kanı olarak sürekli ölçüm yaptım. Bir iki kere yüksek çıktığı için insülin direncimin olduğunu diyetisyene gitmem gerektiğini söyledi. Diyetisyen sadece meyve ve ekmeği yasakladı. Ne zaman meyve yesem yükseliypr. 30.haftadan beri düzenli olarak her öğünde ölçüyorum. Ayrıca şeker yüklemesi önerdi ama ben kabul etmedim. Bebeğin karın çevresi 2 hafta önde gidiyordu genişlik vardı. Meyve kestiğimden beri 1 haftaya düştü

İlk aylar sen ve bebek insülini vücuttan tolere edebiliyorsunuz fakat son aylara girince edilmiyormuş. Haberiniz olsun.

2 Beğeni

Şimdi yemiyorum hiç ama meyve genelde çok tuketırım :thinking:

Şeker yuklemesinde öyle çıktı bidahada olcemedim hic

Teşekkür ederim

1 Beğeni

Banada yediklerine dikkat et dedi sadece

Bende aynı sekilde doktorum çok fazla tüketmememi içerdiği şekerle gebelik şekerini tetikledigini birde daha fazla kilo almama sebep olacağını günde 1 dilim yiyebilecigimi söyledi valla çok güzel gidiyodu bu havalarda buz gibi

1 Beğeni

Evet ya ben hergun yiyorum genede

Yiyelim ama bence fazla abartmayalım sonrasında telaşa kapilmaktansa öncesinde önlem almak daha iyidir :joy:

1 Beğeni

Tokluk şekeri 140 olması gerekiyor sizin 170 gayet yüksek bir değer karpuzda ful şeker zaten dikkatli yiyin Karpuzda çok şeker olduğu için de çok acıktırır.