Çok gerginim

Kızlar tüp bebekle hamile kaldım zorlu bir süreç yaşadım çok şükür şimdi bebeğim benimle ama 3 aydır evden dışarı çıkamıyorum yasaklar var kendimi o kadar özgüveni düşmüş yorgun mutsuz ve sinirli hissediyorum ki eşimle sürekli tartışıyorum bu durumu yaşayan anneler var mı?

1 Beğeni

Merhaba benimde bebeğim tüp bebekle oldu ikinci tedavimle çok şükür 16 haftalık olduk ilk tedavim negatüf sonuçlandı çok kötüydüm yorgundum ama ilaçların etkisi gitmesin değerlerim kötü leşmesin diye 10 gün sonra başka biryere tedavi görmeye gittim şükür busefer oldu ama tabi yine bitmiyor keseyi görecekmiyiz kalp atışı derken gerçekten tüp bebek tedavisindeki herkezin yardımcısı olsun Allah

Ayy evet bu süreci en iyi yaşayanlar anlıyor peki şimdi normal hayatınıza döndünüz mü risk geçti mi

Evet döndüm küçük yürüyüşlere çıktım iyi olduğum sürece çıkıyorum kan akışı çok önemli çünkü hareketsiz kalmamak gerekli avmde kendimi yormayacak şekilde gezintiler yaptım bunlar bana kendimi iyi hissettirdi

İnşallah bende birazda olsa yürümeye dışarı çıkmaya başlayabilirim kaçıncı haftada normal hayata döndünüz

Kalp atışını duyduktan sonra zaten bir risk yoksa doktorlar hareket edin normal hayata dönün diyorlar

Doktorunuz mu söyledi size yoksa korkumu

Dr mu yasakladı cıkmanızı dusuk riski kanama alanı falan mı var sürekli yatmanız mı istendi? Üç aydan sonra tüm gebelikler icin risk azalır, bariz bir dusuk riski yoksa drlar dısarı cıkmayı yasaklamaz cunku. Aksine gunluk yuruyusler rahime kan akısı oksijen sagladıgı icin faydalı. Drunuz özellikle önerdiyse bir süre risk gecene kadar sabredin tabiki İns saglıkla ilerler ve kucagınıza alırsınız, hayırlı olsun

Doktorum 10 dk dan fazla ayakta durma uzun yürüyüşler yapma dedi ev işi zaten yapamıyorum sadece evin içinde turluyorum yarın kontrolüm var belki esneme olur

Kanamam vs olmadı ama kasık ağrılarım oldu tüp bebek olduğu için dr ekstra önlem almak istedi progestan fitil günde 3 kez ve 3 günde bir lugesro iğne kullanılyorum

1 Beğeni

İnşallah normale dönersin modunu yüksek tut çok şükür üç ayınıza gelmişsiniz

İnşallah Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Amiin inşallah

Bende tüp bebekle hamile kaldım ve inanır mısın bana doktorum normal hayatına dönebilirsin dedi ben sadece 10 gün evde yattım sonra işe gitmeye devam ettim taze transfer yapıldı bana opu ile transfer arasında 5 gün var karnımda opudan kalma aşırı ağrı vardı ve çok uzun süre çektim kasık ağrısını lekelenmem oldu birer hafta ara ile ama çok şükür tutunma belirtisiymiş onlarda hala ağrılarım oluyor mesela şimdide ara ara farklı korkularım takıntılarım olmaya başladı. Sende kendine evde olsan bile seni yormayacak bi uğraş bul sırf kafanı dağıtmak için inan öylesi daha çok işini kolaylaştırır

Sürekli evde kalmanız da doğru değil. Kendinizi yormayan, ufak yürüyüşler yapabilirsiniz aslında. Psikolojinizi anlıyorum. Hormonların da etkisi var. Süreç de sizi yıpratmış olabilir. Bence eşinizle konuşup eve tıkılı kalmak yerine onun da desteğiyle ufak ufak size iyi gelecek şeyler yapın :blush: