Cok canim aciyor kalbim aciyor

4 ay önce 7 haftalik bebegimi kaybettim. Simdi 5+3 haftalik gebeyim. Bugun kahverengi akinti oldugu icin doktora gittim. Kanama yok dedi ancak kesesi bozuk dedi. 3 gun sonra kalbi atmazsa kurtaj dedi yineee canim cok sıkkın. Kesesi yuvarlak degilmis. Beta hcg 23 kasim da 265 ten 28 kasim da 4500 29 kasim da da 4908 cikti. Doktor basta dusuk artmasi sonra daha hizli artmasi gerekiyordu dedi. Daha ultrason yapmadan bu cok normal gorunmuyor dedi

Kesesi yuvarlak olmayan ancak yasayan bebek var mi?

Genetik baktirmaniz gerekiyor falan dedi bu 2. Kürtaj olacagi icin cok mutsuzum

Normal de 5+3 ama ultrasonda 5+6 cikti bebegim

Canım, öncelikle yaşadığın bu durumun ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemem. Her hamilelikte farklı bir hikaye yaşanıyor ve belirsizlikler insanı gerçekten yıpratabiliyor. :broken_heart:

Kesesi yuvarlak olmayan ve yine de sağlıklı bir şekilde gelişen bebeklerin hikayelerini duydum, ama bu tür durumlarda gerçekten doktorunun değerlendirmesi çok önemli. Beta HCG seviyelerindeki artışın beklenenden farklı olduğunu söylemişler, ancak bu tür değerlerin yorumu kişiden kişiye değişebiliyor. Şimdi bu süreçte yapabileceğin en önemli şey, stresten mümkün olduğunca uzak durup doktor kontrollerini aksatmamak. Biliyorum, bu çok zor; ama sen elinden geleni yapıyorsun, bu da zaten harika bir anne olduğunu gösteriyor. :cherry_blossom:

Genetik test önerisi iki düşükten sonra genelde yapılan bir şey, çünkü olası nedenleri anlamaya çalışıyorlar. Eğer bu testleri yaptırırsan, belki içini biraz daha rahatlatır ve sonraki süreç için sana yol gösterici olur. Ama şunu unutma: Şu anki hamileliğinle ilgili kesin bir şey söylenmeden, umut etmeyi bırakma. Her şey değişebilir, sen güçlü ol, olur mu? :people_hugging:

Ben buradayım, her zaman yazabilirsin. :two_hearts:

Benimkide normal bi kese degil kalp seklinde sikma canini canim Allah büyük

Tabi ki benimde bozuk kese idi bebegimiz dogdu şükür

Keseye bozuk dedi düşecek dedi, insana da boyle deyince ne bileyim yapacak bir sey de yok garip hissettiriyor

Canım doktorların aslında her dediğini kafaya takmamak gerekiyor ben öyle düşünüyorum ben de ilk hamile kaldığımda düşük yapmıştım böyle düşük yapmadan 4 günümü 5 gün mü önce öğrendim zaten hamile olduğumu doktora gittiğimde doktor mesela kesen falan gayet düzgündü ultrason fotoğrafımı verdi bebeğimi gördüm hayırlı olsun hamilesin dedi sonrasında ben de dedim ben de kanama geliyor kahverengi lekelenmem olduğunu bahsettim benim onu söylememden sonra benden bana testi istedi bakmak için ta ki o zaman test sonucunda benim bebeğimi sağlıksız bir gebelik olduğu anlaşıldı ben onu söyleyene kadar ultrasonda bana şöyle bir şey söylemedi hatta bana folik asit yazdı bebeğim için bir de progestan diye bir tutucu varmış galiba onu yazmıştı sonra 4 gün sonra da ben düşük yaptım zaten bazen Doktorlar her şeyde bilmiyor yani insanların moralini bozuyor

Hatta sana şöyle bir örnek vereyim daha çok yeni başıma gelen bir şey sağlık ocağında kan vermiştim sağlık ocağında da doktorum bazı testlerimin eksik çıktığını söylemişti bunun içinde hani bir hastaneye gidip ilaç kullanabileceğimi söylemişti unutkanlık için gitmiştim ben de B12 vitamin eksikliğim çıktı sonrasında doktora randevu aldım doktora gittim doktor böyle bilgisayardan işte kan tahlili sonuçlar var baktı bana dediği şey sen şeker hastası olmak üzeresin meyillisin Aa sen de kalp de var senin kalbinde de problem var yani görsen bir sürü şey ve bunu benim karşımda hiç acımadan söyledi ister istemez ben farklı bir şeyle gidiyorum ve karşı böyle bir şeyle karşılaştım senden test yapmamız gerekiyor şeker hastası olabilirsin kalbinde de sorun var falan gibisinden gittim test yaptım ve iki buçuk üç saat sonrasına test sonucum öğrendiğimi hiçbir şeyim yokmuş hiçbir şeyi ama o iki buçuk üç saat benim için zehir olmuştu anlatabiliyor muyum bazen Doktorlar karşısındakini insan yerine koymuyor karşında nasıl hisseder diye de düşünmüyor o yüzden sadece ve sadece bebeğini odakla onun mutluluğuna senin mutluluğuna sen mutlu olduktan sonra bebeğini de mutlu olduktan sonra seni mutlu hissettikten sonra her şey bir şekilde güzel oluyor