Çocukken oynamayı en sevdiğiniz oyunlar nelerdi ? ![]()
Keşke şimdi çocuklarımız da eski oyunlarımızı bilseler…

Çocukken oynamayı en sevdiğiniz oyunlar nelerdi ? ![]()
Keşke şimdi çocuklarımız da eski oyunlarımızı bilseler…

Saklambaç kesinlikle
hala evde eşimden saklanıp beni bulmasını beklerim bazen![]()
içimizdeki çocuk hala duruyor
Tombiikkkk ![]()
taşları üst üste dizer topu atardık sirayla kim vurursa o topla diğerlerini kovalardi kacanlar da taşlari vurulmadan dizmeye calışırdi
istop da güzeldi birinin adını söylerdik topu havaya atarken topu tutan kişi bi renk söylerdi herkes o rengi bulmak icin koştrurdu ne güzel oyunlarımız vardi yaa ![]()
![]()
Saklambaç oynamayı severdim.
Sobeleyemiyordum ama seviyordum saklanmayı.
Evde de saklanıyorum bazen,eşim bulsun diye
Oda sağolsun buluyor ![]()
Can oynamayi bide misket evcilik
Sek sek, yakar top, ebelemece, ip atlama, taso senin küçükken en sevdiğin hangisidi arkadaşım ![]()
![]()
ben de eşimle evin içinde oyun oynuyorum. Annemler galiba benimle çok bulmaca oynamış. Garip yemekler yapınca eşimden yemeğin içindekileri bulmasını istiyorum bulamadığı yerlerde bana sori sorarak ipucu kazanıyor. Sağ olsun hatır uğruna oynuyor. Oğlum büsün onunla da oynıcam
İstop biz de çok oynadık ![]()
Cocukken hep erkeksi oyunlar oynardim erkeklerle hatta savasardimda kendimi kiz gibi digilde erkek gibi erkeksi oyunlarda bulurdum bilmiyorum arkadaslarimin cogu erkek oldugu icinmiydi ama cocuklugumdaki butun oyunlari ozluyorum cocukluk bi baska guzel oluyo ![]()
Eğlenceli bir aktivite oluyor bence böyle küçük oyunlar enerji getiriyor ilişkiye ![]()
![]()
bende hep erkek çocuklariyla oynardim misket oynarken beni yenenleri döver fazlasiyla geri alirdim misketleri maç yaparken beni de almak zorunda kalirlardi yoksa dayak yerlerdi hayir bide minnacik biseyim 7 yasinda boyum kisa döverler bunu diye müdür okula almamisti beni 8 yasinda yazildim bi bilse bi o kadarda yerin altinda var ![]()
![]()
Balli diye bir oyunumuz vardı köydeki çocuklarla, onu çok severdim. Bir de beş taş oyunu en sevdiklerimden ![]()
İstop biz de çok oynardık ![]()
Aynen bende zayif biseydim kucucuk ama oyle olmama bakma bende olan gic kimsede yokdu vallaha her kesi doverdim kendimden buyukleri bile agaclarda gezerdim hep
Çamurdan küçük bi tepe yapardık 4 kişi oynanırdı herkes kendi önünden oyuk açardı tepeye eller tepenin içinde buluşurdu sonra herkes kendi oyuğunu önüne poşet gerip üstüne de çamurla sıkı sıkı kapatırdı oyuğun tepesinden parmağımızla bi tane delik açar ordan su dökerdik kimin önündeki oyuktan su taşarsa ona çamurla bıyık çizerdik. Eşime anlatırım o bilmiyormuş bu oyunu bende adını bilmiyorum zaten o yüzden anlatarak yazdım. Umayla oynamayı çok isterim eski oyunlar çok güzel![]()
5 taş 9 taş oyunu vardı
Ballı nasıl bir oyun
Balli için köyden uzun yassı balli taşları toplardık. Biraz sek sek oyununa benziyor. Yere içinde sayıların olduğu kareler çiziliyor. Oyuncu başı bir sayı söylüyor, balli taşını o sayıya atıp sek sek gibi sekmeye çalışarak o sayıya gidiyorsun. Göründüğü kadar basit değil tabi çünkü taşlar uzun, yassı ve düz olduğu için sayıyı tutturmak zor oluyor taş kaydığı için. Çok severdik o oyunu ahh ahhh
Konuyu diriltelim hadi, yok mu oyunlar yav ![]()
![]()
![]()