Çocuklarda öğle uykusu

Bu yöntemle düzene koyar

2 Beğeni

Çok güzel bilgiler vermişsin okumaktan keyif aldım :grin:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :blush::heart:

3 Beğeni

@NURAN hanım dediğiniz teknikle kaç gündür uyutmaya çalışıyorum ama benim kizdaki inat mi desem alışkanlık mi bilmiyorum saat gece 12 olmuş hala ayakta erken uyumaya alışsın diye sizin dediginiz saatte her şeyi uygulayarak yapıyorum tam uykuya dalıyor bı anda ayağa kalkıp oynuyor zıplıyor,uykusu deli gibi gelmesine rağmen inatlasip uyumuyor ne yapacağımı sasirdim​:sweat:

2 Beğeni

Başka onerebileceginiz bı yol var mı acaba?dediğiniz gibi oncelri tavirlarimin net olmadığından dolayı yapamadık ama bu defa dediklerinizi aynen uyguladım ama benim prenseste tık yok aynı şekilde devam ediyor

2 Beğeni

O zaman şöyle yapacağız. Kızınızı uyku hazırlığı için odaya götürün. Beraber kitap okuyun, oyun oynayın. Sonra pijamalarını giydirin ve ona artık oyun zamanının bittiğini ve uyku zamanı geldiğini söyleyin. Işıkları kapatın, perdeleri kapatın.

Ona sarılın, öpün, onu çok sevdiğinizi söyleyin ve iyi geceler dileyin. Burda olduğunuzu söyleyin

Uyumasını beklemeye başlayın. Ağlamaya başlarsa kucağınıza alın, sakinleştirin, sonra geri koyun

Birkaç defa sürebilir bu. Sakın yataktan çıkmasına izin vermeyin. Sohbet etmeye izin vermeyin. Bence inadını kıramaması sizden kaynaklı gibime geldi çünkü çocuklar uyuyup uyanıp direkt enerjik olmazlar. Siz net olun. Tutarsız olmayın. Siz tutarsız olursanız çocuk da sizi çok güzel kullanır. Bir de hemen düzene binmesini beklemeyin. En az 3 gün , en fazla 10 gün sürebilir. Siz her uyku öncesi rutin oluşturun, her gün bu rutinlere uyun. Onun inadını bir tek sizin kararlılığınız kırabilir. Bu yöntem işe yarayacaktır. Çocukları ağlatmadan, sakinleştirerek uyku düzeni oluşturulan bir yöntem. En zorlu bebeklerimiz bile 10 gün direnebildi

Uykuya dalıp hemen geri uyanıyor dediniz ya, işte o zaman kaldırmayacaksınız yataktan. Tekrar uykuya döndüreceksiniz.

Size güveniyorum, hadi bakalım :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim @NURAN hanım​:heart:elimden geleni yapacağım yeter ki düzene girsin dayanirim ben. Uyku konusunda da şu şekilde tam uyuyor gibi arkasını dönüyor bı bakiyorum ayakta yatağında zıplıyor bu defa bende sakinligimi zor koruyorum kendimi zor tutuyorum ama yine de tekrar uyuması için uğraş veriyorum,belki de benim o halim ona yansıyınca tavrima karsilik o da bu şekilde davranıyor elimde olmadan sinirli olabiliyorum biraz daha sakinlesmem gerek​:person_shrugging:bı de bu şekilde deneyeyim​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Bı de bu son iki gün öğle uykusunda bı düzensizlik başladı gece geç uyup sabah geç uyanıyor öğle uykusuna 4 gibi geçmeye çalışıyor o saatte de ben uyutmak istemiyorum

1 Beğeni

Gece uykusunu siz belirleyeceksiniz. En fazla 21.00 de uykuya geçmiş olması lazım. Alışması zaman alacak ama alışacak. Tekrar uyandığında diyalog kurmayın. Tekrar yatırın onu. Yanında olduğunuzu hissettirin yeter. Bir bebeğin gündüz uykusu ne kadar güzel olursa gece uykusu da o kadar güzel olur unutmayın

2 Beğeni

Tamam canım artik sabırla öğreneceğiz çok teşekkür ederim :heart:

2 Beğeni

Rica ederim :blush:

2 Beğeni