Parmağını emersen küçük kalır:
Korku duygusuyla manipüle eden duygusal şantajdır.
Gözlerini şasi yapma öyle kalırsın:
Çocuğu caydırmak ,vazgeçirmeye başarılı olan ve kısa sürede çözüme ulaştıran bu cümle çocuğu ÇEKÎNGEN, ENDIŞELI,KORKAK birey olmasını sağlar duygusal şantajdır.
Sizinde duyduğunuz ve doğru bulmadığını bu tarz beyaz yalanlar var mı ?
Muhammed (s.ə.v)buyuroyor ki ,cocugunuzun yaramaz olması aslında onun buyudugunde akilli çok bilmiş bir insan olması demektir.onuncin ,terbiye vermek kendi yerinde tabiki terbiyesini vericem anneler bir yolunu bularak tərbiyə veriyor.ama ama ötür kalkma,yaramazlik yapma demiyicem.cocuk bu sonuçta ,agzimizda çocuk diyoruz.yasakladigim şeylər elektirige ocağa veya makineye falan elini vurmamaması ola bilir.baska bisey yok.
Markette çocuk sürpriz yumurta istedi. Annem onu yersen küçük kalırsın büyümezsin dedi.
Bu tarz sebeplerden dolayı anneanne babaanne baksın istemiyorum
@afrikanın_gelini54 Her söylediğine katılıyorum Ben herşeyin açıklamasını doğruca bizim anladığımız şekilde anlatıyorum. Anlamaz diyenlere nazaran çok da iyi şekilde anlıyor çocuklar. Çocuk dilinde değil de bir yetişkinle konuşur gibi konuşulduğunda çocuklar kendilerini bir birey gibi hissedip ciddiye alındığının farkına varıyor ve anlıyor herşeyi Zaten bir çocuk ‘Bu ne demek, Neden böyle ?’ gibi soruları sık sık soruyorsa anne ve babasının onu ciddiye aldığını biliyor demektir. Çocukların sorduğu hiçbir soru geçiştirilmemeli
@Cansu Hâlbuki onun sağlıksız bir şey olduğunu ve dişlere zarar verebileceğini söylemesi daha kolay, ahh bu büyükler. Çocukluğu kandırmaca sanıyorlar. Hepsi böyle emin ol canım. O yüzden ben kızımı anneme ve kayınvalideme yakın oturmama rağmen hiç bırakmadım. Çünkü onlar da onlara doğru gelen şeyi yapıyorlar sonuçta Ben kayınpederimle bu konuda çok çatıştım mesela. Ben kızıma abur cubur vermezken, o oraya gittiğimizde bir poşet yiyeceği önüne koyardı kızımın. Güzellikle her seferinde de söylerdim ‘Baba bunlara bu kadar para vereceğine meyve alsan daha sağlıklı olur’ derdim ama nafile… Artık kayınpederimlere gittiğimiz zaman baktım böyle olmuyor, ben de kayinpederimin markete gittiğini gördüğüm an onu kapıda beklerdim, geldiğinde de ‘Baba şimdi vermeyelim, yemek yemez yoksa, ben eve götüreyim, evde veririm’ diyip elinden alıp dolaba saklardım. Ahh annelik ne meziyetli ahh
İşte böyle kıvrak zeka olmak gerek. Umarım ben de bunu başarırım.
Ben sanki en çok babamda bu durumu yaşacakmışım gibi hissediyorum
Babamla en son ultrason konuşması yapmıştık
Bu arada babam bebekle her akşam konuşuyormuş. Her yeni Fotoğrafıni buzdolabına asıyoruz.
Son ultrason görüntüsünde bebeğin gözleri açık çıktı. Babam bebeğe bakıp seni ultrason ile rahatsız mı ediyorlar diyip ultrasonun zararlı olduğunu savunmaya başladı. Biz aksini savunmaya başladık.
Orta yolu bulamadık. Konuyu kapattık.
Hamileler arasında şuan göbek tokuştuma moda
Hadi baba göbekleri tokusturalım hamile kadın bulamıyorum dedim. Sen benim torunuma nasıl zarar verirsin demeye başladı.
Bebeğe örnek olun davranışını benimsetmeye çalışıyorum. Çok zor.
Eminim bebek doğacak yeni davranışlar çıkacak.
Bu her ailede öyle.
Ebe dede fark etmeden çocuğu şımartıyor. Orta yolu bulmak bizim elimizde. Sizin gibi kıvrak zeka olup durumu değerlendimeliyim
Eskilere göre o görüşler doğru, ben kabullenmekte zorlandım, başta kendime çok stres yapıyordum oraya giderken falan ama sonra baktım ki değiştiremiyorum (ki kimse de benim için değişmek zorunda değil sonuçta) böyle çözümler ürettim Eminim siz de öyle bir anne olacaksınız