Merhaba hanımlar bişey sormak istiyorum doğumdan sonra alınan çocuk parası ve süt ödeneği aynı şey mi
Ben bunların isimlerini hala öğrenemedim @esved bu koduda çok bilgili
Çocuk / Doğum parası herkese veriliyor ama süt ödeneği bildiğim kadarıyla sadece çalışan kadınlara veriliyor
Aynen doğum parası herkese veriliyor diğeri hakda bir bilgim yok
Dogum parasi her kese veriliyo ama sut parasi calisanlara veriliyo
Emzirme ödeneği, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilir . Çocuk parasi: Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan tüm anneler bu destek ödemesinden faydalanıyor. Yeni doğan çocuk yardımları için E-devlet ya da aile.gov.tr üzerinden başvuru yapılıyor. Bunların dışında aile bakanlıkları il müdürlüklerinden ve kaymakamlıklardan da bu başvurularda bulunabiliyor.
Süt parası almak isteyen babanın eşinin çalışmıyor olması ve yeni doğum yapmış olması, İşten çıkan SGK’lı çalışanlar için, işten çıkış tarihinden itibaren 300 gün içerisinde bebeğin dünyaya gelmesi, İşten çıkan SGK’lı çalışanın doğumdan önceki 15 ay içerisinde 120 günlük priminin yatmış olması şartları aranmaktadır.
Peki emzirme ödeneği yani sanırım süt parası diger adıyla, her ay veriliyor mu yoksa tek seferlik mi
Çocuk parasına başvuru için belli koşullar falan var mı yoksa direkt doğum sonrası başvuru yapıp faydalanıyor muyuz süreç nasıl işliyor merak ettim biliyor musunuz acaba
Benim temuzda dogumum bu ay cikisimi verdiler ssk dan alabilirmiyim dogum parasi acaba 33 haftalik olduk ama isim biti.
Tek seferlik süt parası doğum parası da aynı şekilde
Valla biz kimlik için başvuru yaptık hastaneden çıkar çıkmaz aynı gün eşim gitti çıkarttı kimliği orda bir görevli 1ay sonra PTT şubesinden doğum parasını alsin
Doğumdan sonra süt parası hesabınıza yatıyor diğerini PTT şubesinden alıyorsunuz ben iki hafta önce gittim 600tl aldım Göktuğ ve abilerine harcadım
Azmis ben gene fazladir biraz dedim:)