Çocuğunuzun garip huyları

Merhaba hanımlar bebeğinizin veya çocuğunuzun garip huyları var mı?

Kid Fail GIF by MOODMAN

Keşf edemedim hala,biraz büyüyünce ancak :smiling_face_with_tear: Peki ya senin?

Kimi huysuz anları oluyor. O zamanlarda o omuzda benimse ayakta olmamı istiyor. Daha neler görecek bu gözler :sweat_smile:

Benim kızımın temas bağımlılığı var :smiling_face: illa bana dokunacak ödev yaparken bile bana dokunmasa olmaz rahat edemiyor ama bu sadece bana özel bana karsi bagımli :smiling_face:

Ne güzel anne kız bağınız harika :heart::people_hugging:

Benimde hosuma gitmiyor degill :smiling_face::smiling_face:

Rüya kulağını tutmadan uyuyamaz :joy: Eylül’ün henüz garip bir huyu yok :blush:

Benim kızımda akşam uyurken bizi kesin yanında istiyor ya babası ya ben illa sarılın bana diyor :relieved::relieved:

Kucağıma almaszsam uyumuyor,kucağımda uyuyor ancak, bazende ayağımda sallıyorum. Huyları bu. :smiley:

Benim yeğenim de erkek kadın farketmeksizin herkesin göğsüne elini sokup memesini tutuyor. Yabancı biri ya da bı akraba kim kucağına alsa hemen elini içeri sokuyor.

Bu mahremiyet eğitimi verilmediğinin ilk göstergesidir ve önlem alınmazsa ileriki yaşlarda ciddi kişilik problemlerine yol açabilir. Çocuğun ‘özel’ kavramını öğrenmesi ve bu tip davranışların normal karşılanmaması gerekir. Çocuk görmediği bir şeyi yapmaz çünkü çocuklar model alarak büyürler. Çocukta güvenli bağlanma oluşmamışsa da bu tür davranışlar sergiler. Bence yeğeninizin annesi ya da babasıyla konuşun ve bu konunun üstüne düşsünler. Cinsiyet kavramının, mahremiyet eğitiminin ve ‘özel’ kelimesinin çocuklara öğretilmesi gereken ilk şey olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk gelişim uzmanı olarak tavsiyem budur :blossom: