Cocugunuzu ana okuluna gondermek istiyormusunuz sizce faydalimi

Alisamazsa ne yaparsiniz?
Ve kac yasinda kutuphaneye alistirirsiniz?

1 Beğeni

Biz burda 2.5 yasinda baslatiyoruz.
Ben bayagi faydasini gordum.

Ben çaıştığım için kreş ve anaokuluna mecbur gönderirim çünkü doğumdan sonrada çalışmayı düşünüyorum. Bence faydası da var kendi yaşıtlarıyla sosyalleşmeyi paylaşmayı öğreniyor ve enerjilerini atıyorlar. Diğer türlü çocuklar hep evde kaldıklarında bence gelişimleerinde de aksaklık çıkabiliyor bazen konuşmalarında bazen paylşımcı olmalarında vs o yüzden maddi imkanlar el verdiği sürece gönderirim.

2 Beğeni

Ben de göndermek istiyorum.
Alışamazsa önce bir nedenini öğrenirim. Öğretmeni ile konuşurum. Elimden ne geliyorsa yaparım. Hala alışamıyorsa çocuğumun fikrini sorarım. Anaokulunun onun için neden faydali olduğunu anlatırım bir de başka bir anaokuluna gitmek ister misin diye sorarım. Orta yolu bularak ilerleriz diye düşünüyorum
Hangi ildi hatırlamıyorum ama çocuk kütüphanesi yapmışlardı.
Kütüphaneye kaç yaşında gider bilmiyorum

Cocuklar annelerinden ayrilmak istemiyo
Bir kac gun.once bayagi bi el salliyosun
Zaten hahah
Onun icin mesela 1 saat gidiyo sonra tekrar
Aliyosun gittikce uzuyo alisiyo.
Bizim burda kutuphanenin icinde zaten bolum oluyo kucukler icin kose.

Anaokuluna ya da kreşe gönderme yaşı 3 yaştır bana göre. Ben 3 yaşına kadar bilerek çalışmadım çünkü çocuk anneye doymalı bence. Çocuğu zaten bir anda farklı bir ortama sokmak yerine öncesinde onunla konuşarak, bu konu üzerinde tartışarak, kitaplar okuyarak, oyunlarda bu konuyu konu edinerek vs çocuğu alıştırmak gerekiyor. Sonrasında zaten çocuğun okula uyum sağlayıp sağlayamadığını görmek için en az 3 gün psikolog gözetiminde oryantasyon süreci düzenleniyor. İlk gün bir saat çocuk ebeveyniyle okulu tanımaya çalışıyor, ikinci gün bu saat yarım saat daha arttırılıyor (yine ebeveyniyle), üçüncü gün çocuk yavaştan sınıf ortamına sokuluyor (ebeveynsiz ve yarım gün), dördüncü gün de yine yarım gün sınıf ortamına giriyor çocuk, beşinci gün de tam gün ebeveynsiz geliyor çocuk. Ebeveyn okula alınmıyor. Tabi bu süreçler tamamen uyum sağlamış olan çocuklarda bu şekilde ilerliyor. Siz de göndereceğiniz zaman bunlara dikkat edebilirsiniz

1 Beğeni

Her okul böyle mi? Aslinda çok güzel bir yaklaşım. Ben de bebekken kreşe gittim hiç böyle yapmadılar. Yapsalar daha güzel olurdu

1 Beğeni

Devlet anaokulları pek öyle değil işin açığı ama özel kreşler hep böyle. Zaten böyle değillerse kesinlikle eğitimci bir kreş değildir, ticarethanedir. Unutmayın

1 Beğeni

Teşekkür ederim zamanı geldiğinde buna dikkat edicem :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

O günleri de görmek hepimize nasip olsun :pray: Ben ilk kızımda yaşadım tabi bu duyguyu ama her çocukta da farklıdır elbette. Bakalım bu bebişte nasıl bir deneyim kazanacağız :blush:

1 Beğeni

Öğretmene bağlı büyük kızım gitti ve çok faydası oldu ama küçük kızım öğretmenin kurbanı oldu hiç bir şey öğrenemedim ve üstüne üstelik kötü huyları olan çocuklara benzemeye başladı ve hemen çıkardım