Merhaba arkadaşlar hep okurdum şimdi kendim üzüntümü paylaşmak istedim, 4 aylık ilk gebeliğim cinsiyetimiz doktor kız dedi ve eşim üzüldü kayınvalidem de üzüldü bu da bana çok dokundu çok içerledim tüm gece sabaha kadar ağladım zaten duygusalım, direk bana bi kelime demediler ama her hallerinden belli oldu aslında ikimizde üniversite mezunu çalışan akşı başında insanlarız ama ne biliyim bende kendimi kötü hisettim
Canını sıkma canım boşver sen mutluysan bitmiştir çok da önemli değil birinin sevinip sevinmemesi
Hiç canınızı sıkmayın önemli olan sağlıklı doğması ikiz annesi olarak hem kızım var hem oğlum kızın yeri çok çok ayrı kesinlikle eşiniz de doğunca anlar kız çocuğu olanlar babalığı daha fazla tadiyor bence eşimde sürekli bunu dile getirir bebeğinizi sağlıkla sihhatle kucağınıza alın inşallah
Hiç moralini bozma cinsiyet belli artik sevinen sevinsin sevinmeyen sevinmesi. Ama bu süreçte kimin sana nasil davradigini dogum yaptiktan sonra unutma sende ona gore davran Erkekler biraz oglan çocuğu istiyor ama emin ol kız diyede uzulmemistir alışveriş yapmaya baslayinca falan eşinde heveslenir ki zaten dogdumu o zmn kız erkek farketmeyecegini bu sevginin bambaşka bi sevgi olduğunu eşinde anlar canını sıkma o sana allahtan gelen bir minik sağlıkla gelsin inşallah
Bizde erkek olduğunu ögrenince üzüldük eşim eşimin ailesi kiz istiyorlardi onlarda kız cocuk hic yok hep erkek oluyor genemi erkek diye üzulduler tüm sulale kız cocuk bekliyor o durumdalar
bende üzülmeme ragmen onların tepkileri bi batmıştı
sonrasında alışılıyor değişiyor eşim çok seviyor sürekli konusuyor onunla gelip gidip öpüyor heyecanla dogumunu bekliyor dünyası bebesi oldu
Eminim değisecektir düsünceleri birbirine aşık baba kız olucaklardır
yeterki sağlıkla gelsinler
kız cocuk candır
Çok teşekkür ederim kızlar
Kız benim iki oğlum var bekledimki hep kız olsun tabi rabbimden hayırlısını istedim. Erkek oldu. Kız evlat gibisi varmı insanlar değişik valla yaa. Kaçıncı bebeğin. Oğlunda olur belki çok cahillik bu
İlk bebek daha ama buna rağmen bi bozuldular bu da beni çok üzdü .Tabi Rabbim hayırlısını versin sağlıklı sıhhatli inşallah,
Vallahi bende kiz istiyorum Allah cinsiyeti ne olursa olsun saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Hele bi dogsun hersey degisir
her annenin erkek evladı olmalı kesinlikle. erkek çocukta candır emin ol
Tabi her evlat can kızi erkegı yok sağlik sihat versin rabbimde ıste gönül isterdi kız
bende ikinciye hamileyim. ikinci oğlum doğacak hayırlısıyla. tabi ikinci olunca farklı bir cinsiyet olsun istiyorsun ama biz oğlumuzdan çok memnunuz. eşiminde benimde asla ayrımı olmaz. herkes kız doğursa erkek bulamazlar ortada dünyanın dengesi bozulur:)) bu devirde kızı erkeği yok malesef ben işim gereği neler görüyorum neler hayırlı evlat versin Rabbim.
Benim de ilk hamileliğim eşim erkek istiyodu çünkü annesi öyle işliyodu onu bana gelip gidip bak erkek olsun diyodu kaynanam geçen hafta öğrendik bizde kız olucağını eşim iyiki kız oldu herkese soruyo kız babaya düşkün oluyo demi diye akşam eve gelir gelmez hemen karnımı seviyo kızım bugün ne yaptın diye ben üzülür sanmıştım ama öyle olmadı
Amin bende hep hayırlısını istedim iki erkek oldu herkez bana senin kızın olmıcak hissediyoruz diyor. Ama olsun napalım hayırlı sağlıklı olsunlar
Üzmeyin kendinizi ben oğlum olsun çok istiyordum eşiminde bekarlığından beri kız çocuk hayali varmış kız istiyordu oğlan olduğunu duyunca havalarada uçmadı tabi ben çok mutlu oldum şimdi tabiki oğlumuza çok düşkün hâlâ kız hayali var olur yani neden olmasın bizimde ilk çocuğumuzdu
Hiççç üzülme kız erkek asla önemli değil önemli olan sağlıklı doğması sağlığı yerinde olsun ne milyon tane insan varki hamile olmak isteyen ne milyon aile varki sağlığı yerinde olmayan yavrusuyla senlerce ilgilenen rabbim sana en güzelini bahşetmiş bir evlat nasip etmiş bundan sonra doğum sürecide dahil sen ve evladınlasın şuanda vucüdünda mucize var kalbi atıyor tekmeliyor sana dokunuyor bunları düşün o bir mucize ve senin en sıkıntılı döneminde seni rahatlatmak için rabbim sana emanetini verdi en güzel şekilde büyüt diye hepimiz anneyiz o şunu demiş bu bunu yapmış herkes istediğinidesin ve yapsın sen annesin önce evladın sonra elalem onu dedi diceksin ve doğduğunda emin ol en çok onlar sevicek şuanda vucüdünda atan minik kalbin tadını çıkar ve ağlayarak evladınıda üzme o seni hissediyor kime üzülürsen oda ona üzülüyor evladın için hep mutlu kal
49: Göklerin ve yerin mutlak mülkiyeti ve hâkimiyeti Allah’ındır. Dilediğini yaratır; dilediğine kız çocuklar bağışlar, dilediğine erkek çocuklar bahşeder.
50: Yahut erkekli, kızlı, ikisinden de verir. Dilediğini de kısır bırakır. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, her şeye gücü yetendir.
İnsanların kendilerine göre bir takım arzuları olabilir. Kimi erkek çocuk, kimi kız çocuk isteyebilir. Müşrikler de olduğu gibi kız çocuklarını istemeyen, hatta onları doğumundan önce veya sonra imha etmek isteyenler çıkabilir. Fakat Cenab-ı Hakk’ın emri ve iradesi bunların fevkindedir. Göklerin ve yerin mutlak hâkimiyetini elinde bulunduran Allah, bu konuda da herkesten bağımsız olarak istediği gibi tasarrufta bulunur. Âyetlerin de sarahatle beyân buyurduğu gibi:
› O dilediğini yaratır.
› Dilediğine sadece kız çocukları verir.
› Dilediğine sadece erkek çocukları verir.
› Dilediğine hem erkek hem kız çocukları birlikte verir.
› Dilediğini de kısır yapar.
Dolayısıyla insanların çocuk meselesini, şahsi bir durum olarak telakki etmeleri ve değişik durumlar itibariyle övünmeleri ya da üzülmeleri doğru bir davranış değildir. Çocuğu olmayanlar da, tıbben meşrû yollara tevessül ettikleri halde netice alamıyorlarsa, Allah’ın takdirine razı olmalıdırlar. Çünkü hem dünya hem de âhireti dikkate aldığımızda bizim için neyin hayırlı, neyin şer olduğunu bilmemiz mümkün değildir. Nitekim âyet-i kerîmede şöyle buyrulur:
“Hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olabilir. Hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz.” (Bakara 2/216)
O halde kula düşen, Allah’ın takdirine boyun eğmek, verdiklerine şükretmek, vermediklerine itiraz etmemek ve kendine terettüp eden kulluk vazifelerini yerine getirmeye çalışmaktır. İşte Allah’ın peygamberlere vahyedip onlara kitaplar göndermesinin esas hedefi, insanlara yapacakları kulluğu öğretmek, böylece dünyada mutluluğun, âhirette de ebedi kurtuluşun yolunu göstermektir:
O onlarin hatasi canim üzme kendini dunyaya gelince onun kokusunu hissettiginde emin ol senden daha cok sevecek