Kızlar benim ilk hamileliğim,hamile kaldığımdan beride cinsel ilişkiyi doktorum yasaklamıştı,ama şimdi 5 ay yarımlık bebeğim doktor cinsel ilişkiye izin veriyo fakat tecrübesizim bu konuda cinsel ilişki sırasında spermin içeri vaginaya gitmesi bebeğe zarar vermez dimi?
Prezervatifle ilişkiye izin veriyor doktorlar
yani olmaz mı onsuz ilişki?
Spermler neden zarar versin ki canım ? Yok öyle bir şey tabi ki, ilk gebeliğimde de şimdiki gebeliğimde de doktoruma sorduğumda aynı cevabı aldım. Herhangi bir riskin yoksa hamilelikten önceki gibi ilişkinize devam edebilirsiniz. Sadece pozisyonların sizi rahatsız edecek düzeyde olmaması gerekir. Prezervatif kullanma gibi bir zorunluluk da yok Doktorunuz izin verdiyse rahatlıkla ilişkinize girebilirsiniz
evet bu konuda tecrübesizim diye bilmiyodum teşekkür ederim
@NURAN @Nergiz13 benim doktorum da spermin rahim gevşeltici etkisi olduğu için korunmamızı önerdi. Hatta kayganlaştırıcı bile olmasın dedi
1 gönderi yeni bir konuya bölündü: Cinsellikten sonra ağrı
@Cansu Bence bu durum da kişiden kişiye veya doktordan doktora değişen bir durum çünkü ilk gebeliğimde de hiç korunmadık biz ama doğumu tetikleyen herhangi bir durum yaşamadık. Erken doğum vs de olmadı, tam zamanında oldu doğumum. Hatta gebeliğin son ayında benim dinlediğim birkaç doktor (risk yoksa) spermin rahim gevşetici etkisinden dolayı normal doğumu kolaylaştırdığı için normal doğum yapacak gebelere cinsel ilişkide korunma önermiyorlardı. Her bilgi kişiden kişiye değişir yaa
Ben başından beri kayganlastirici kullaniyorum. O olmadan malesef olmuyor rahimim cok dar. Hamileligimden beri korunma da yok. Doktorum da bir sey demedi. Ben hep spermin rahime iyi geldigini, beslediğini biliyorum
@elifdrcnyrk Evet, spermlerin rahme iyi geldiğini ben de biliyorum
Çocuğu koruyan çok güçlü bir yapı var birşey olmayacağını izlemiştim
Aslında doktorlar buna izin veriyor .normal doğum yapacak aňneler için ,oneriyirlsr ki cinsellikde sperm içəri girerse,doğum kolaylasır diye biliyorum.ama ameliyatla olacak anneler ,yapmasa daha iyidir .ben nolur nolmaz diye hamile kaldıktan sonra yapmadım oyle,spermin iceri girmesini onlem aldım
anladım o zaman önlem alayım ben de ne olur ne olmaz sezeryan olucağım için
Cok afedersiniz Bende bir aylik hamileyim iliski sırasında icime boşalsa sıkıntı warmi yoksa
Hayır sorun olmaz
Sorun olmaz tabi ama kişiden kişiye değişiyor doktor kontrolünüzde doktorunuz uygun görüyorsa sıkıntı yok ama doktor korunun derse o vakit önlem alınır ama daha önce hamileyken korunan kimseyi duymadım ben
Yok bilgi istedim hani bebege zarari varmi yokmu
Bide kaynanm benle tartıştı erken die ne aceleniz wardr cocuk iicn demesi normalmi
Cok degisik cokk yabancıyım mesela hep benm yanımda dile getirir yabancilari sevmem die ondanmi acaba
Sorun olmaz canım