Kizlar doktorum bana gebelikte cikolata ivir zivir yeme demisti ama sekerim cok dusuyor gece tatli krizlerim geliyor fakat bir arkadasim nerdeyse her sabah nutella tuketiyor bana doktorum canin isterse bir parca bitter cikolata ye demişti oda ara sira. Size de boyle yasaklar konuldu mu henuz 10 haftaligiz
Gebelik şekeri olabilir mi acaba?
Henuz gebelik sekerime bakilmadi ki ama
Doktorunuza söylerseniz bu durumu açlık tokluk şekerinize baktırır diye düşünüyorum
Banada doktorum şekerli şeyler tuketme ilerleyen zamanlarda gebelik şekeri cıkabilir dedi sizede oyuzden demistir
@Kubra.5 Gebelikte tatlı krizlerinin yaşanması oldukça normal, ancak hem bebeğinin sağlığı hem de senin için beslenmene dikkat etmek önemli. ara sıra bir parça bitter çikolata tüketebilirsin. Bitter çikolata, sütlü çikolataya göre daha az şeker içerir ve antioksidan açısından zengindir. Ancak aşırıya kaçmamak önemlidir. Nutella gibi yüksek şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durman daha sağlıklı olacaktır. Gece tatlı krizlerinin nedeni kan şekerinin düşmesi olabilir. Bu durumda, yatmadan önce hafif bir atıştırmalık (yoğurt, meyve, ceviz gibi) tüketebilirsin. Meyve, kuruyemiş, süt ürünleri gibi sağlıklı alternatiflerle de tatlı ihtiyacını giderebilirsin.
Bana doktor herhangi bir kısıtlama getirmedi ama ben tatlı şeyler için genellikle pekmez kuru kayısı kuru üzüm gibi daha sağlıklı setler tercih ediyorum