Ciger pişirmede oneri ve tarif

Merhaba hanımlar bugün ilk defa ciğer pişireceğim bana en basit tarif ve püf noktası verir misiniz

1 Beğeni

Ciğer pek sevmediğim için tarif veremem belki ama püf noktalarından biri ; ciğeri kısık ateşte suyunu çektirerek yavaş yavaş pişirmek gerekiyor

2 Beğeni

Dana ciğerimi :cow: tavuk ciğerimi :chicken:

2 Beğeni

Tavuk ciğeri :sweat_smile:

2 Beğeni

Kiz onun caninda ne var benimkiler sade sevdigi icin dograyip tencereye alip uzerine az yag döküyorum kisik ateste bırakıyorum suyunu cekince 1 cay b sicak su koyuyorum bir baş soğan katiyorum pismeye birakiyorum tam cekmeye yakin tuz kekik pul biber koyuyorum veya senin istediğin baharat o sana kalmis servis sirasinda julyen sogan doruyorum üzerine zeytinyaği pul biber ile limon tuz missss birde domates dogruyorum ek olarak patetes kizartiyorum lavaş ile super oluyor

2 Beğeni

Tavuk ciğer

• 500 gram tavuk ciğeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 sap maydanoz

Hazırlanışı

1. Tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımları kesilerek atılır ve doğranır.
  2. Güzelce yıkanan ciğerler tencereye koyulur ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirilir. (yıkanan ciğerlerin üzerindeki su yeterli, kendi de su salacaktır)
  3. Suyunu çektiğinde yağ ilave edilir.
  4. Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edilir.
  5. Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı un ciğerlerin üzerine serpilir karıştırılır.
  6. 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavrulur ve ocak söndürülür.
  7. Kuru soğanlar piyazlık doğranır ve elle ovulur.
  8. Ciğerlere eklenir.
  9. Servis tabağına alınır.
  10. Doğranmış maydanoz ile süslenir, afiyet olsun. Bu da guzel oluyor ama digeri daha şipşak senin damak zevkine kalmış
2 Beğeni

Bahsettiğin sade tarif mi

2 Beğeni

Oo süper teşekkür ederim abla bunu yapıcam :star_struck:

2 Beğeni

Ilk attigim sade olani eşim ve cocuklar oyle seviyor digeride guzel hangisini begenirsen onu yap

2 Beğeni

Rica ederim canım

2 Beğeni

Yaptım abla teşekkür ederim güzel kokuyor bi suyu unutmuşum onu da en son atmak durumunda kaldim bir de içimden buna su eklemek gerekmez mi diye diye kavurdum :sweat_smile:

2 Beğeni

Mis gibi olmuştur ellerine sağlık arkadaşım

2 Beğeni