Ciğer geliştirici iğne hakkında?

Haftasına göre sanırım bir ihtimal ciğerleri gelişmediyse diye ama sonuçta 1gunde ne kadar etkili olacak o iğne @Bhr

@Fadik @Hümanurun_annesi @admin @Elif53

1 Beğeni

Yaptirmaniza gerek yok 37 haftasini tamalayan bebek gelisimini tamamlamiş olur sağlikla alin kucaginiza

1 Beğeni

Merhaba benim gorumcemde gebelik zehirlenmesinden dolayi 32. Haftasinda vuruldu ve sancisi gecmeseydi o gun sezeryan olacakti vurulduğu andan itibaren etki etmeye başlıyormuş. Ama 37 de niye vuruyor doktorun acaba …benimde erken dogum riskim var 30 a girecegiz bana da vurmadi daha ben de sorucam gidince

37de ne alaka ya . Gelişim geriliği mi var da

Hayır gelişim geriliği yok ekstra göbek çevresi önden gidiyor haftasıyla uyumlu herşeyi ama büyük ihtimalle doktor önlem amaçlı ne olur ne olmaz diye yapmayı düşünüyor @Elif53

Burada kimsenin konu üzerine bilimsel bi araştırması,uzmanlığı yoktur zannımca doktordan daha çok biliyosak neden doktora gidiyoruz diymi :sweat_smile:burada bildiklerimiz kişilerin yaşadıkları,görüp duyduklarımızdan ibaret… bu haftaya kadar doktorunuza güvenerek gelmissiniz bundan sonrada güvenin derim. Doktor ihtiyaç duymuş ki önermiş sağlıcakla kucaklayın inşaallah​:smiling_face_with_three_hearts: sadece aklıma takılan şey şu ki ciğer geliştiricinin zararı yan etkisi mi var ki neden yaptırıp yaptırmamayı sorguladınız fazla tedbir göz çıkarmaz gibime geliyo

9 Beğeni

Tabi ki doktorunuza uyun o ağrı konu ama 36 dan sonra gerek kalmıyor diye biliyorum ben

1 Beğeni

Lutfen kadin doğum doktoru olmadığı sürece kimsenin önerisiyle hareket etmeyin. Yaptirmayin diyenler bir terslik olsa bunun sorumluluğunu alabilecek mi? Ayrica 38 haftada doğup cigeri gelişmeyen bebek örnekleri var. Ben sehir disinda baska bir doktora gittigimde bile yazdığı reçeteyi takipli doktorum onaylamadan almadim. Kimse surecinize kendi doktorunuz kadar hakim olamaz.

2 Beğeni

Hiç bir sıkıntı olmaz cnm merak etme bende kızıma yaptırmıştım hemde 34 .haftada 35. Haftada bir daha yaptırdım 36.haftada doğum yaptım gayette sağlıklı Allah’ın izniyle

2 Beğeni

Pireyi deve yapıyorsunuz ha​:joy:

37 haftalik bebek artik ciger gelisimi tamamlanmistir daha erken haftalarda dogum riski oldugunda ciger gelistirici yapiliyor bence yaptirmamalisiniz

Konuyla alakalı böyle bir yazıya rastladım umarım işine yarar canım :innocent:

Ciğer geliştirici iğneden kaç gün sonra doğum olur?

Bunun için rahim ağzından kültür alındıktan sonra antibiyotik tedavisine başlanır. 34 haftanın altındaki gebeliklerde bebeğin akciğerleri yeterince gelişmediği için akciğerini geliştirecek iğne yapılır. **37 haftanın üzerinde 24 saat içinde suyu gelen gebelerin % 70’inde doğum eylemi başlar.

Sağlıkla bebeğine kavuşman kucağına alman dileğimle canım benim :innocent::innocent::white_heart:

1 Beğeni

37 haftalik dogurdum 35 haftalikken 2 igne yapildi gelistirici

Teşekkür ederim canım benim sağolasın

1 Beğeni

37+4 günlük doğum yaptım iğne vs yapılmadı ayrıca 3.050 Gr doğdu seninkg iyi

1. Haftada doğum yaptım erken doğum riskim vardı 29. 32. 36. Haftada ciğer geliştirici oldum çok şükür bebeğim küveze girmedi canım önlem amaçlı yaptırmak istiyodur büyük ihtimalle

Tabiki doktorunuz daha iyi bilir aam bende 34 haftalıkken sancım çıktı ve vuruldum erken doğum riski var diye bence bebeğinizin kilosu gayet iyi maşallah ve haftaniza girmissiniz genelde 37 haftalıktan sonra sezeryan ile doğumda oluyor ama egerki bebeginizde herhangi bir anormallik yoksa bir sağlık sorunu yoksa başka doktorlara da sorun derim

Merhaba gorumcenizin bebegi kuveze girdimi ne kadar kaldi bu gun tahlilde protein kacagi var dendi 29 haftaligim gebelik zehirlenmesi supesi var cuma gunu yine tahlil vericem sonuca gore alirim dedi su an 1100 gr bebek 2 hafta gelisim geriliği var dedi