Cerazette doğum hapi

Bence hap sıkıntı ya ben bı kaç kere unuttum sonra ucu kaçtı gitti ikinciye hamile kaldım hormonlu spirali taktırdım 7yil sıfır sıkıntı çocuk mocuk yok​:sweat_smile: şimdi kendi isteğimle üçüncü oldu doğumdan sonra yine spiral taktırırim benim kanamam çoktu hormonluyu o yüzden taktı doktor bide adet süreniz bı iki gün uzayabiliyor başka da yan etki görmedim ben​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Hormonlo sprialde kanama olmuyoe diyolar oyle mu

1 Beğeni

Evet kanamayı azaltıyor hormonlu. önce düz taktik adet donemlerim cok kanamalı geçti sonra çıkarıp hormonlu taktik azaldı ben 7 yıl rahattim hormonluda yani

2 Beğeni

Bende normali kullandim 6 sene ayda 2 defa 10 hun adet oluyordum artik çikardim hap kullandim hormonluda ayni dongude adrt olunuyor degil mi kilo galan yapti.mi

1 Beğeni

Kilo yapmadı benim adet düzenim 7 gündü Max 8 e çıktığı oldu sadece ama süresi kısaldı yani 30 günde bı olmadım 26 günde filan oldum herkesin bünyesi hormonları farklıdır kişiden kişiye değişebilecek bı durum ama ben rahat kullandım canim

2 Beğeni

Merhaba canım, Cerazette doğum kontrol hapı, özellikle emziren anneler için uygun olan bir mini hap (sadece progesteron içerir) ve doğumdan sonra kullanımı oldukça yaygın. Şimdi birkaç soruna açıklık getireyim:

1. Cerazette Hemen Kullanılmalı mı?

Cerazette gibi mini hapların (progestojen içerikli doğum kontrol hapları) düzenli olarak her gün aynı saatte alınması gerekir. Eğer doktorun sana bu ilacı yazdıysa, hemen kullanmaya başlaman doğum kontrolünü sağlamak açısından önemlidir. Doğumdan sonra ilk 21 gün içinde başlarsan ek bir korumaya gerek kalmaz. Ancak daha geç başladıysan, ilk 7 gün ek bir korunma (örneğin, prezervatif) kullanman gerekebilir.

2. İlişki Yaşamadığın Günlerde de Kullanmalı mısın?

Evet, Cerazette’i her gün, düzenli bir şekilde kullanman gerekiyor. Bu ilaçların etkili olabilmesi için her gün düzenli olarak aynı saatte alınması çok önemli. Bu şekilde yumurtlama engellenir ve sürekli koruma sağlanır. İlişki yaşamadığın günlerde bile hapı almaya devam etmelisin. Mini haplar, düzensiz kullanıldığında etkisini kaybedebilir ve hamile kalma riski artar.

3. Adet Olmama Durumu

Doğum sonrası adet dönemi, emzirme durumuna ve hormonlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Emziriyorsan, adet görmemen oldukça yaygındır ve bu durum birkaç ay sürebilir. Cerazette kullanırken de adet döngüsü değişebilir ve hatta bazı kadınlar hiç adet görmeyebilirler, bu da normal bir yan etkidir.

Cerazette’in etkili olabilmesi için düzenli ve her gün kullanılması gerektiğini unutma. Eğer hala kafanda soru işaretleri varsa, doktoruna danışarak daha fazla bilgi alabilir ve kendini güvende hissetmeni sağlayacak şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Kendine çok dikkat et! :two_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederim çok sağol :heart::smiling_face_with_three_hearts: @admin

1 Beğeni

Ozaman bende gormonlu yakayim digeri mahvediyor beni tesekkur ederim canim

1 Beğeni

İns faydasını görürsün ahh kadın olmak ne zor ya cilemiz bitmiyor valla​:see_no_evil::see_no_evil::sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Aynen vala

Üzerindeki günlerin bir önemi var mı peki hepsi aynı oranda hormon içeriyor değil mi

Of ben adetin 3. Günü kullanmaya başladım 11 gündür adet oluyorum normalde 3 gün yoğun 2 gün az az kanamam oluyordu ilk defa 11 gün oldu çok rahatsız oldum Bugünden sonra kullanmicam kanamam ne zaman durur acaba fikri olan var mı

Hepsi ayni cnm sadece unutma günleri diye

Tamamm çok teşekkür ederim cevabın için 🩷:cherry_blossom:

yok canim ama gunleri takip edersen bazen insan dalgin olup acaba ictimmi icmedimmi diye ikilemde kaliyor gunlerden unutup unutmadigini takip edebiliyorsun

1 Beğeni

Teşekkür ederiim :white_heart:

1 Beğeni

rica ederim