Çatı muayenesinden sonra doğum hemen olur mu sizce arkadaşımın dün muayenesi gerçekleşti gece sancısı başladı bugünde doğum gerçekleşti bu kadar hızlı olabilirmiiiii sizceee
Pazartesi sabahı çatı muayenesi oldum ama ne ağrı ne sancı hala tık yokMembran sıyırma denilen bir işlem yapıyormuş bazı doktorlar ve bu bebeği uyarma anlamına geliyormuş.Belki arkadaşınıza öyle bişey yapılmıştır doğumu başlatmak için.
@Gaye1 Normal şartlar altında Çatı muayenesi sonrası doğumun hemen olması beklenmez. Bu muayene, doğumun normal yolla gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini değerlendirmek için yapılır. Muayene sırasında bebeğe doğrudan bir müdahale olmadığı için doğumu tetiklemesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Kaçıncı haftada yapılıyor?
Değişiyor bence benim doktorum 31 haftaya nstye bağladı
Benim doktorum 38.haftadan sonra yapılıyor dedi
Ben 35 de cati muayenesi oldum kasilmalrim vardi acilma varmi yokmu diye de bakilmisti bir sey olmadi cok sukur simdi 37+3deyim
Selamlar ben de 35. Haftada nst ye ilk defa girdim. Yarın 36+3 ikinci nst ye giricem ve çatı muayenesi olacağım.
Benim 37+4 olacak pazartesi günü evet duruma göre değişkenlik gosterebiliyormus 37 veya 38.haftadan sonra yapilan bir uygulama dedi ordaki ebe bana bakalım hayirlisi olsun inşallah
Çatı muayensi olduğum günün gecesi doğum yaptım