Çatı muayenesi

Çatı muayenesi kaçıncı haftada yapılıyor ? 29+1 deyim

Bildiğim kadarıyla 38.Haftadan sonra yapılıyor

İlk gebelikte 38.haftadan itibaren yapılıyor

Sanırım doktora ve hastaneye göre değişiyor. Ben 40.haftadayim hiç çatı muayenesi olmadım. İki doktor da doğum belirtileri ile gittiğimde yapılacağını söyledi.

1 Beğeni

Ben 37. Haftada çatı muayenesi oldum doktora ve durumuna bağlı biraz

Cati muayenesi yaptırmayan normal dogum yapamaz diye net bir bilgi var mi acaba

Bence öyle birşey yok, bizden önceki nesiller kontrollere bile gitmeden doğurmuş :sweat_smile: ha biyolojik olarak değil de hastane prosedürleri olarak soruyorsanız yine sanmiyorum öncelik hep normal doğumun.

Evet tam olarak dusundugumu söylemişsiniz .Bugun boyle bir sey basima geldi de cati muayenesi olamayinca normal dogum da olamazmis hemen sezeryana gun yaziyordu doktor engelledim tabi ki de .

Doktorlar da ne meraklı çatı muayenesi yapmaya

1 Beğeni

Ne kadar dogru dediniz…:blush:

1 Beğeni

Nst de sancı çıktığı takdirde açılma var mı diye heran bakabilirler bence bana 36. Haftada baktı mesela

Alttan ultrason ile bakti açılma var mi diye benim doktor, nst de sanci çıkınca. Yani illaki kocaman ellerini sokupta canimizi yakmasinlar

1 Beğeni

Tabiki öyle bende istemedim ama mecbur bakicam demişti zaten eve geldim kanamam oldu geri gittim sezeryan aldı açtı beni diyebilirim :joy:

2 Beğeni

Yaptıran var mı? Ben de bu hafta yaptıracağım ve biraz tedirginim, çok can yakıyor mu?

35+3 teyim nstde sancım çıkarsa yapılacağını söyledi doktorum.

Oyle bir imkan varsa neden teklif etmiyorlar

Baya bir acmis sahiden​:smile:

Bilmiyorum ki canim. Benim doktor öyle yaptı. Zaten ilk dogumum da da açılma yoktu bende. Yine ayni doktorum ve cok memnunum

1 Beğeni

Ne guzel insaAllah bize de memnun olacağımız bir doktor rastlar :confused:

Arkadaslar çok acımıyor aslında kendinizi rahat bıraktığınız kasıp endiselenmediğiniz sürece sorun yok bence ama bayağı parmaklarını yukarı itio sağ sol alt üst yapıp genisliğine bakıyor bebek sığar mı diye eğer çok iliski yasamadıysanızda can yakabilir