Kızlar merhaba, 38 haftalık olmasına rağmen çatı muayenesi yapılmamış olan var mı aranızda? Önümüzdeki kontrolde 38 haftalık oluyorum, çatı muayenesi yaparlar mı acaba
Merhaba ben de 38 olacağım Perşembe günü yapılacak.
Oy çok gerginim ben![]()
Aslında çok stresli bir iş değil sanıyorum bundan birkaç ay önce karın ağrısı enfeksiyon yaşadım o zaman açılma var mı diye kontrol amaçlı da muayene olmuştu ama o zaman ki kısa sürmüştü ve pek acılı, ağrılı bir işlem olmadı eğer yine o kadar kısa olursa hiç stres olmaya gerek yok diye düşünüyorum ![]()
Teşekkür ederim ![]()
Her doktor yapmıyor. Ben 40+1 de doğurdum. Normal poliklinik muayenesinde doktor hiç çatı muayenesi yapmadı ama acilden 3 güne bir kontrole girdiğimde çatı yapıyolardı
Güncelliyorum; bugün kontrole gittim doktor nişan/su gibi doğum belirtileri ile gittiğimde çatı muayenesi yapacağını söyledi.
Ben canım yarın 39. Haftama giriyorum doktor pazartesi çatı muanesi yapıcak 39+3 olucam yaptıgında doğumu tetiklediği için bekledi
Anladımm, öyleyse doğum artık yavaştan başlasın diye de muahene ediyorlar
Çatı muanesinde nişan bozuluyomuş canım zaten cogu kişide hafif bi iki gün kanama geliyomuş cogu kişi öyle diyo o yüzdende doğum tetikleniyomuş ne kadar geç o ladar iyi benim ilk doğumumda doktorum sancıyla doğum için hastaneye gittiğimde bakmıştı hatta ondan önce hiç bakmadı bile
Benim bugun cati muyanesi oldu 37+4 kanama oldu hafif hala var 1cm aciklik var ne zamn dogum olur sizcr
Ben de çatı muayenesi nden sonra 2 gün kanamam oldu. 2 cm açıklığım vardı. 3.gün suyum geldi doğurdum. Sizz de bence en geç 1 hafta içinde doğurursunuz
Benimki de sizin doktor gibi anlattı süreci. Açıkçası rutin kontrolde çatı muayenesi yapar diye geriliyordum ama olmadı. Doğum için gittiğimde yapılması benim açımdan daha iyi
37+6 da muayene oldum, ultrasonda bakıp rahim ağzı kapalı dedi. Sanırım sizinki daha rahat ilerliyor açılma
Suan bende 37+5 haftalığım bnmde cati muyanesi yapılmadı daha dün doktorum haftaya yapalım defi bnm bebisin basi baya kanala girmis zatn oyuzden haftaya 38+4ken bakilmis olacak bakalım ne çıkacak ![]()
![]()
Ay çok heyecanlı sağlıkla kolaylıkla gelsin minik kuşlar![]()
Bana doktorum 38 de yapicam demisti annemler gelince normal kontrole gittik annem karnin ustu bosalmis kizim dedi gercektende akintim var hafif kokulu dedim doktora ozmn catiyada bakalim dedi rahim yumusamis bir parmak acilman var dedi cati muayenesi olacak olanlarda korkmasinlar hatta doktorun yanindaki kandin bile benim cok acimisti dedi ama hic aci hissetmedim sadece adet agrisi gibi bel agrim oluyo hep bide karnim sertlesiyo