Kızlar 36. Haftadan itibaren her gittiğimde doktor çatı muayenesi yapıyor eliyle( tabiki eldivenle )40. Haftalara yaklaştık haftada 2 kez çağırıyor çevremde bir kaç kişi enfeksiyon kapar neden her defasında izin veriyorsun diyorlar. Sizlerde nasıl ilerliyor süreç? Her defasında ağlıyarak ayrılıyor o kadar çok canım yanıyor ve hiç acilmam yok
Nstde sancı çıkıyorsa mecbur acilma var mi diye bakmak zorunda diye biliyorum
Bence doktordan doktora değişiyor kendi doktorum bir kere bile çatı muayenesi yapmadı 37+2deyim sadece acildeki ebe yapmsti 2 kez sancım çıktığı için
Doğum başlasın diye zorluyordur canım ondan ağrıyor
38+4 haftalığım hiç çatı muayenesi yaptırmadım , yaptırmayı da düşünmüyorum. Hep farklı devlet doktorlarına gittim yazın sürekli farklı yerde olduğum için hiçbiri yapacağız demedi , bir tek özel hastaneye gittim 38. Hafta gel çatı muayenesi yapacağız dedi sonr a ona da gitmedim.
Yok canım sancida çıkmıyor belirtide yok
Ben özellikle sordum sancı varmı diye yok dedi
Belki olabilir çünkü kg olarak ilerde gelmezse normal doğum yapamazsn
Peki açılman varsa ve farketmezsen sıkıntı olmazmı
İşte diyorum ya doktorun keyfine göre bazı doktorlar çok üzülerek söylüyorum ki sadece yapıldı densin diye çatı muayenesi yapiyor
Canım bende 36 haftalık hamileyim daha hiç çatı muayenesi yapılmadı sözü bile geçmedi doktorumla. Çatı muayenesi için çok erken değil mi? Ben doğum eğitimlerine katılıyorum, çatı muayenesinin doğumu tetikleyici olduğunu öğrendim. Rahim ağzını uyarıcı etkisiz varmış. Doğum zamanı bakılması öneriliyor.
Özele mi gidiyorsunuz devlete mi ? Ben 39 haftana bu gece gireceğim ben de yapılmadı
Kontrol amacli demekki bakıyor genelde sanci olunca bakiliyor yada 38 haftalarda bakiyor rahim yumusak mi çatı dar mi diye
İşte öylesine denk gelmiş olabilir miyim şüphesi uyandı da bakalım 40. Haftalardayız az kaldı
Ben çok sıkıntı çekiyorum sezeryan dese onada okeyim acaba o yuzdenmi uyarmaya çalışıyor
Devlet canım sen?
Yani evet o sebepten de olabilir
Devletteyim ben de normal doğum ilk tercihim demiştim doktora
Haftan ilerlemiş o yüzden uyarmak için doğal doğum başlasin diye yapıyordur büyük ihtimalle.
Evet nişan