Çatı muayenesi ne zaman yapılır

Kızlar 38 haftalığım dün kontrolüm vardı nst bakıldı falan ama doktorum çatı muayenesi yapmadı haftaya gel kontrole tekrar dedi neden yapmamış olabilir sizce acıyor mu bu işlem 34 haftada bir kere kadın ebe alttan muayene yapmıştı çığlık attım resmen buda onun gibi mi olur acaba içimi korku basmış sürekli doğumu düşünüyorum ya​:neutral_face:

Devlet hastanesinde İlk gebelik olduğunda anne ve bebek de riskli bir durum yoksa 39.haftada yapıyorlar bende 38+1 de gitmiştim 39 olduğum güne randevu verdi o gün çatı muayenesi yapılacak.muayene sonrası doğum şekli belli olacak nasipse

Bende dün gittim 38+1 de çatı muayenesi için erken biraz daha bekleyelim dedi doktorum çarşambaya gün verdi.

39.haftamda bakıldı bende anlatılanları gördükçe çok korkuyordum ama hiç öyle olmadı hem ebe hem doktorum muayene etti, benim doktorum öncesinde konuşarak sakinleştirdi derin bir nefes aldım o sırada halloldu hiç korkma sende

Peki sonrasında kanamanız akıntınız oldu mu

1 Beğeni

Evet oldu ama olacağını söylemişlerdi zaten

Anladım teşekkürler

1 Beğeni

Ben dün 37+4 de oldum önce dıştan elini yumruk yapıp dayadı bak benim elim 7 cm ve senin sağ sol kemiklerine deyiyo biraz ama doğum anında bu kemikler biraz daha açılıyor bebek geçer yani sorun olmaz dedi sonra 2 parmağıyla içeri doğru bastırıp bakıyo ben kendimi çok kasmadığım için acı yok gibi bişiydi nerdeyse normal doğum için bi sıkıntı yoktu yani muayene sonrası kanama lekelenme hiçbişi de olmadı. Ama bende plesenta bebekle rahim ağzına çok yakın olduğu için mecburi sezeryan planlandı o yüzden çatı muayenesinin bi anlamı olmadı :woman_shrugging:t2: