az önce kontrolden geldim 37+4üm bebiş 3 kiloymuş hiç açılmam yokmuş birde boyum 1.53 olduğu için doktor normal doğumun zor olcağını söyledi 39.haftada sezeryana alırız dedi ben normal doğum istiyordum sizce 2 haftada açılma olur mu suni sancıyla veya yürüyüş yapsam faydası olurmu ki
Boy uzunluğu ile çatı darlığının ilişkisini anlayamadım ama çatı darlığınız varsa bence normal doğuracağım diye diretmeyin, olumsuz şeyler yaşayabilirsiniz. Doktorunuzu dinlemenizi tavsiye ederim
Katılıyorum önemli olan sağlıkla gelmesi olmuyorsa zorlamasak daha iyi olur
Ayni dert bende var çatı dar oldugundan normal doğum yapamiycam kizim da sezeryan kilosundan dolayi öyle olmuştu ama aradan 10 sene geçince bu gebeligimde normal yapabilirim diye düşündüm hep ve bilen bilir kendimi de hep normal doguma adapte etmistim ama en son gittigim kontrolde catı darliğı oldugunu kesin sezeryan olacagimi öğrendim cok üzüldüm ama düşününce biraz her dogumun özel oldugunu önemli olanın annenin ve bebegin sağlığı oldugunu anladim kendinizi akışa bırakın sizin ve bebeginiz icin en sağlıklısı neyse bırakın öyle olsun her durumda bi can getiriyorsunuz dünyaya bunun tadını cıkarın
Doktoruna söyle normal dogmasa bile nasıl bir duygu olduğunu merak ediyorum de. Bebeği tehlikeye atmayacak şekilde bi dene istersen. Dorkor bana da olmaz deseydi ben böyle söylerdim