Çamaşir makinesi

Kizlar 2.el çamaşır makinesi geldi şimdi.Onceki kullanan eltim sağolsun aşırı kötü kullanmış.Deterjan gözünde detarjanlar resmen taşlaşmış.Sicak su koydum bıçakla kazıdım yok cikaramadim.Oyle böyle değil ama hiçbir şekilde deterjanlari temizleyemedim.Bunlari temizlemem için pırıl pırıl yapmam için lütfen bana çözümler söyleyin.Nasil temizlenir bu taşlaşmış deterjanlar.

Sirke denedin mi? Bira sirke dök, bir süre bekledikten sonra ovala. İşe yarayacaktır

1 Beğeni
1 Beğeni

Beyaz sirkemi admincim.Cok tşk ederim.:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Tşk ederim canım :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Karbonat üstüne sirke döktünüz mü eski diş fırçası ile fırçalamak da belki faydası olur

1 Beğeni

Canım karbonat sirke limon tuzu bide sıcak su döküp saatlerce beklettim ama hiç yumuşama bile olmadı.Acaba su dokmemeliydim.

Banyo için olan kireç sökücü spreyden denediniz mi hiç? Birde makinenin iç temizliği için makine temizleyiciler var 90 derecede çalıştırıp kullanıyosun

Bence git eltinin başında kır onu. Bunu bu hale nasıl getirdin büyük mucize de​:rofl: benim 80 yaşında babannem oranın çıkartıldığını bilmiyormuş hiç dokunmamış ben geçen temizlikte öğrettim. Biz almıştık makineyi kaç yıldır hiç yıkanmamış ben bile telle sürttüm çıktı. O zaman bu 30 yıl falan kullanıp el sürmemiş :rofl:

1 Beğeni

Bencede çok haklısın.Yok ya makineyi 4 5 sene kullandı diye biliyorum.Kapaginin kenarı kırıldı diye yenisini almış.Ama sanırım detarjani fazla koymuş ve suda tazikli olmayınca hepsini alamamış oda durdukça taşlaşmış.inan hiçbir şekilde çıkaramadım.Tellede denedim herşeyi denedim yok çıkmıyor.Neyse yapcak bişey yok.Gittigi yere kadar gider sonrasında artık sıfır alırım inşallah.

Ben normalde bunun gibi ürünleri kullanıyorum çamaşır makinesine özel ama o kadar güçlü bir şeye de yarar mı emin değilim :face_with_peeking_eye: fikir olsun en azından

1 Beğeni

Tşk ederim canım.Hangi markette var bundan.

Rossmann’larda var ama çoğu markette başka markalar da vardır çamaşır makinesi temizleyici olarak sorarsan bulabilirsin :smiling_face:

1 Beğeni

Tamam canım tşk ederim.:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Bu porçöz gibi güçlü deterjankar var ya kireç çözücüsü de var. Öyle çok güçlü bir şey deneyebilirsin. Ama kesinlikle maska ve eldiven kullan böyle şeylerde